Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Κάκιστες σχολικές επιδόσεις για τα παιδιά των μεταναστών (Ελευθεροτυπία, 11/12/2009)


"Κάκιστες σχολικές επιδόσεις για τα παιδιά των μεταναστών"
Οι σχολικές επιδόσεις παιδιών μεταναστών είναι κατά κανόνα χαμηλότερες από εκείνες των γηγενών μαθητών, αναφέρει διεθνής έρευνα που παρουσιάζεται σε επιστημονική εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κακοποίηση παιδιών : Δεν υπάρχει συντονισμός (Καθημερινή, 12/12/2009)

Ακολουθεί το άρθρο "Δεν υπάρχει συντονισμός" από την Καθημερινή (12/12/2009)
Μολονότι συγκεντρωτικά στοιχεία για κακοποιημένα ή παραμελημένα παιδιά δεν υπάρχουν, καθώς δεν υφίσταται ένας κεντρικός φορέας που να συντονίζει τους εμπλεκομένους (μεταξύ των οποίων, ΜΚΟ, Εισαγγελία, Αστυνομία), τα στατιστικά στοιχεία του «Χαμόγελου του Παιδιού», του οποίου η τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 έχει καταστεί εθνική, είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης, αλλά και της μέριμνας που πρέπει να ασκήσει η πολιτεία. Ετσι, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, ο Σύλλογος δέχθηκε 14.082 κλήσεις για εξειδικευμένα θέματα, εκ των οποίων οι 4.140 (29%) αφορούσαν παιδιά σε κίνδυνο, ενώ άλλες 1.302 (9%) αιτήματα φιλοξενίας παιδιών.

Καταφύγιο για παιδιά κακοποιημένα εκπέμπει SOS (Καθημερινή, 12/12/2009)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια ως καταφύγιο ελπίδας για «παιδιά των φαναριών» και όταν το φαινόμενο αυτό -στη Θεσσαλονίκη- εξαλείφθηκε, άνοιξε τις πόρτες του σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά.

Βιντεοπαιχνίδια στην τάξη ;



Ακολουθεί το άρθρο  "Πάμε σχολείο για... video games" από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία 12/12/2009).

"Πάμε σχολείο για... video games"
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι το νέο πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους σε τομείς όπως η μοριακή βιολογία, ο παγκόσμιος πολιτισμός ή η εξερεύνηση του Διαστήματος, με διαδραστικές εμπειρίες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές παιχνιδιών.


Ακολοθούν αποσπάσματα από δύο κείμενα με συμβουλές για ασφαλείς αγορές παιχνιδιού. Το πρώτο έχει το τίτλο "Για να μη γίνει η χαρά… τραγωδία" (3/12/2009) του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και το δεύτερο "Δώδεκα συμβουλές για ασφαλείς αγορές παιχνιδιών" (11/12/2009) από το Κέρδος Online

Ο 26ος Γύρος της Αθήνας



Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο "Ο 26ος Γύρος της Αθήνας" της εφημερίδας Το Βήμα (12/12/2009)

Κλειστό θα είναι αύριο το πρωί το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς λόγω της διεξαγωγής του 26ου Γύρου της Αθήνας. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πλατεία Μοναστηρίου... Η διαδρομή για τα ΑΜΕΑ, μήκους 700 μέτρων, είναι η εξής: πλατεία Μοναστηρίου, Αθηνάς, πλατεία Κοτζιά.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε εδώ.