Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εφηβεία: Γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να κοιμηθεί;

Το παιδί σας δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η έλλειψη ύπνου κάνει πιο έντονα τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ και επηρεάζει αρνητικά την υγεία του εφήβου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίζετε ότι το παιδί σας έχει ποιοτικό και επαρκή ύπνο.

Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Special Olympics - MATP 2022

Με μεγάλη χαρά τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, σε συνεργασία με τους OAKA Athens Olympic Complex και We4All, σας προσκαλούν στην Επίδειξη MATP 2022 που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, 10:00-12:300, στον υπαίθριο χώρο του ΟΑΚΑ (αγορά)

Πάνω από 200 αθλητές των Special Olympics που συνδυάζουν νοητική και κινητική αναπηρία, συνοδοί, προπονητές, εθελοντές και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις αθλημάτων, θα συνυπάρξουν και θα ζήσουν τη χαρά της συμμετοχής και του αθλητισμού.

Γυμνάσιο-Λύκειο: Προαγωγικές και Απολυτήριες Εξετάσεις: Μαθήματα, βαθμολογία, όροι προαγωγής

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο - όροι προαγωγής/απόλυσης των μαθητών

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 1-15 Ιουνίου

Εκπαιδευτικά κανάλια στο YouTube για εφήβους και μικρότερα παιδιά.

To YouTube δεν προσφέρει μόνο διασκέδαση στους μικρούς και μεγαλύτερους θεατές του. Προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις και γνώσεις με τρόπο μάλιστα διασκεδαστικό και αποτελεσματικό. Φυσικά, video μερικών λίγων λεπτών δεν μπορούν να προσφέρουν σφαιρική γνώση, ούτε να αντικαταστήσουν ένα καλό βιβλίο. Ωστόσο, μπορούν να μας δώσουν το έναυσμα για την ενασχόληση με αυτά ή να ικανοποιήσουν την περιέργειά μας.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Στις 3/6 η πρεμιέρα

Την επιστροφή στην κανονικότητα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προ πανδημίας κήρυξε χθες το υπουργείο Παιδείας, με δύο ευχάριστες εκπλήξεις για τους υποψηφίους.

Ειδικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκίνησε χθες με την ανακοίνωση του προγράμματός τους. Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3/6, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για όλους τους υποψηφίους. Θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για τους υποψηφίους καθεμιάς από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού:

Την ανέβασε στην πλάτη του στον Όλυμπο και τώρα τρέχουν μαζί στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο

Τον Οκτώβριο του 2020, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Μάριος Γιαννάκου και η (τότε) φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, είχαν δώσει «ραντεβού» στους πρόποδες του Ολύμπου για να κατακτήσουν μαζί την κορυφή. Όπως κι έκαναν, με τον Μάριο να κουβαλάει στην πλάτη του την Ελευθερία για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να δει τον κόσμο από ψηλά. Σήμερα, το «ραντεβού» τους ήταν στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, σημείο έναρξης του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», προκειμένου να διανύσουν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή ως το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού.

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί «άπλωσαν» δίχτυ ασφαλείας για την πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου υλοποιούν 120 στελέχη εκπαίδευσης, που έχουν συστήσει ένα διαπεριφερειακό θεματικό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 1000 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το «Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» συντονίζεται σε εθελοντική βάση από εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης και στόχος του, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια Οικονομολόγων στο 1ο ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Κεντρικής Μακεδονίας, Δώρα Καραμανλή «είναι η ενημέρωση- επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ώστε μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών αλλά και με την ενεργητική συμμετοχή των γονέων τους να γνωρίσουν πρακτικές πρόληψης κινδύνων σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα».

Στέργια Κάββαλου: «Όλα τα χρώματα και τα παιχνίδια είναι χαρά. Γιατί να τη στερήσεις από το παιδί σου;»

Γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Τα γαλλικά τα φώναζε από μικρή πάνω στον καναπέ. Όταν κάπως μεγάλωσε λοιπόν, τελείωσε το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και πήρε πτυχίο λογοτεχνικής μετάφρασης, ενώ είναι και απόφοιτος του Cultural Management Μεταπτυχιακού της Παντείου.

Γράφει για μεγάλους, γράφει για μικρούς, γράφει ποίηση, θέατρο, διηγήματα, εικονογραφημένα βιβλία. Και διακρίνεται γι’ αυτά. Όπως με τη συλλογή διηγημάτων της “Αλτσχάιμερ trance” με την οποία ήταν υποψήφια στην κατηγορία ‘Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα’ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Ή όπως με Τα αδεσποτάκια της Μπαρτσελόνα (Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) που βρέθηκαν στη Χρυσή Λίστα 2021 του ELNIPLEX.

Παιδικά καλλιστεία: Πού καταλήγουν οι ανήλικες εστεμμένες της trash αμερικανικής τηλεόρασης;

Tο 1995 δύο πεντάχρονα κορίτσια αναμετρήθηκαν για το στέμμα της ανήλικης ομορφιάς τους με έπαθλο 5.000 δολάρια. Ο αμφιλεγόμενος διαγωνισμός "Painted Babies", που φιλοξένησε αυτή την άβολη αναμέτρηση είχε απ' όλα: τηλεθέαση, ίντριγκα, κλάματα, ουρλιαχτά ενθουσιασμού και δηλώσεις γεμάτες πικρία από τις μητέρες της νικήτριας και της ηττημένης αντίστοιχα.

Συζήτηση για τη μείωση της Εξεταστέας Ύλης και τη διετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (Σήμερα στις 3μ.μ )

Για , σήμερα Δευτέρα, στις 3 μ.μ., έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στη Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεων:

1. Του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη , με θέμα: «Μείωση της ύλης στις τάξεις του Λυκείου».
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση

Τα κορίτσια στην Ουκρανία κόβουν τα μαλλιά τους για να μην τα βιάσουν Ρώσοι στρατιώτες

Τα κορίτσια στο Ivankiv της Ουκρανίας, κόβουν τα μαλλιά τους για να είναι «λιγότερο ελκυστικά» και να μην τα βιάσουν Ρώσοι στρατιώτες, δήλωσε η αντιδήμαρχος της πόλης στο ITV.

Η Maryna Beschastna, καταρρέει καθώς διηγείται τις θηριωδίες που υπομένουν οι πολίτες της από τις ρωσικές δυνάμεις.