Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Προβολή: "Harry Potter"


«Στο σχολείο ήμουν ένα δυστυχισμένο παιδί»

Ο ολυμπιονίκης κολυμβητής μιλάει για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε με τη δυσλεξία και τη μάχη για να βγει και έξω από το νερό της πισίνας νικητής

Παραμείνατε ως προπονητής στο νερό που αγαπάτε τόσο. Σας λείπουν το αγωνιστικό κομμάτι και η ζωή που κάνατε τότε;
Καθόλου. Πέρασα ωραία, έκλεισε με ιδανικό τρόπο, αλλά τώρα απολαμβάνω να μαθαίνω στα παιδιά αυτό που έκανα εγώ. Απλώς δεν βρίσκομαι μέσα στο νερό αλλά έξω. Θυμάμαι όμως πολύ καλά την εποχή που «μετρούσα πλακάκια» ατελείωτες ώρες. Είναι μια έκφραση που τη λέμε στο κολύμπι και δείχνει πόσο μοναχικό άθλημα είναι. Εσύ, το νερό και τα πλακάκια. Είναι άθλημα για ιδιαίτερους χαρακτήρες. Πρέπει να τα έχεις πάρα πολύ καλά με τον εαυτό σου.

ΟΛΜΕ κατά χορηγιών και υπέρ... αγώνων για εξοπλισμό στα σχολεία

Η ΟΛΜΕ αφορίζει τις χορηγίες που έρχονται να καλύψουν ελλείψεις των σχολείων και ζητεί από τους γονείς να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εξοπλισμό και υποδομές. Σε μία απόφαση που ελήφθη χθες με τις 6 ψήφους των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ έναντι των άλλων 5 μελών του, το Δ.Σ. της μεγαλύτερης ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα στήριξε την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που τάχθηκε κατά της χορηγίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη για εργαστηριακό εξοπλισμό των σχολείων. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί και οι αποφάσεις τους πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής, καθώς επιτίθεται στα ΜΜΕ που επέκριναν την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας! Συνολικά 21 γυμνάσια από τα 34 στη Μαγνησία φέρεται να κατέθεσαν αίτημα χορηγίας προς το Ιδρυμα Μποδοσάκη για τον εξοπλισμό εργαστηρίων.

Τι αλλάζει από φέτος στις εξετάσεις και τα μαθήματα στο Λύκειο

Λιγότερα μαθήματα και αλλαγές στον τρόπο της εξέτασης των μαθημάτων της Γ’ Γενικού Λυκείου έρχονται από αυτό το σχολικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Λύκεια της χώρας. 

Ναουρού: Παιδιά ηλικίας δέκα ετών λένε πως δεν θέλουν τη ζωή τους