Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πώς τα πλαστικά καπάκια έγιναν... αναπηρικά αμαξίδια

Ολα ξεκίνησαν από ένα... ψέμα. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας, με έδρα τα Γιαννιτσά, είδαν σε μια ιστοσελίδα πως 10.000 πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ανταλλάσσονται με ένα αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο. Στον Σύλλογο, στα σχολεία, σε καφετέριες και ταβέρνες της περιοχής σήμανε συναγερμός συμπαράστασης, και μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός είχε καλυφθεί.

Δωρεάν νομική υποστήριξη από νέους για νέους

Δωρεάν νομική υποστήριξη από νέους δικηγόρους, μέλη της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), θα λαμβάνουν ανήλικοι και νέοι συμπολίτες μας κάτω των 30 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. «Η ΕΑΝΔΑ αναλαμβάνει για πρώτη φορά αυτοτελώς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος σε μια συνεργασία τόσο ουσιαστικής προσφοράς, όσο και συμβολικής αξίας, καθώς νέοι δικηγόροι θα βοηθούν νέους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης υπό την αιγίδα του αρμόδιου φορέα για τη νέα γενιά της χώρας μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, κ.Γιώργος Κώτσηρας, στο «Βήμα».

Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένοι για μαχητικές απεργίες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί

Στην ιδιωτική εκπαίδευση εκτιμάται ότι θα εξωθούνται αμέσως μετά το γυμνάσιο χιλιάδες μαθητές στην Ελλάδα, ενώ άλλοι τόσοι θα αναγκάζονται να διακόψουν πρόωρα τις σπουδές τους, λόγω αδυναμίας καταβολής των διδάκτρων στα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, αν θα "περάσει", ώς έχει, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση (που θέτει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταργεί 50 ειδικότητες διδασκόμενων μαθημάτων).