Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Παιχνίδι: Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί και... χούλα χουπ (Hoop Hop Showdown)


Χωρίς Παπούτσια: Σωτήρης Τσαφούλιας \ Βασίλης Οικονόμου


Η αναλγησία του κράτους, να διαμορφώσει περιβάλλοντα, υπηρεσίες και υποδομές για τα εμποδιζόμενα άτομα και τους χρήστες αμαξιδίων, καθιστά τους ανθρώπους με βλάβες ανάπηρους.
Η τέχνη δεν έχει φραγμούς, δεν βάζει στίγμα και δεν έχει όρια.

Νέα μελέτη: “Βάλσαμο” η φύση στις ψυχές των παιδιών

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νέας μελέτης που δείχνει ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που ζουν σε περιοχές με πράσινο και πιο κοντά στη φύση έχουν λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα! Μάλιστα, οι ηλικίες αυτές, 2 – 5 ετών, είναι καθοριστικές για την διαμόρφωση της συμπεριφοράς των παιδιών και στην μετέπειτα σχολική τους ζωή.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι φιλικά προς τον αυτισμό

Οταν ο Φοίβος Βασάλιος μπήκε στο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, ήταν καταχαρούμενος. Επιτέλους θα ασχολιόταν μόνο με τα μαθηματικά! Από μικρό τον μάγευαν οι αριθμοί, ακόμα περισσότερο και από το σύμπαν, τους δεινόσαυρους και τις διαδρομές των λεωφορείων («όλοι με ρωτούσαν πώς να πάνε κάπου»)! Μολονότι στο σχολείο ήταν μαθητής του 13-14 («δυστυχώς είχε κι άλλα μαθήματα εκτός από μαθηματικά», λέει γελώντας), στη σχολή ήταν έτοιμος να διαπρέψει. Ηταν σίγουρο ότι θα διαπρέψει. Τι συνέβη λοιπόν και οι σπουδές του διήρκεσαν 15 χρόνια;

Eργαστήριο για παιδιά: Μικροί ντετέκτιβ της σωστής πληροφορίας

Το Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο του “Fakeless” και της έκθεσης για την εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Peace Journalism Lab, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του ΑΠΘ και το Digital Communication Network Global, σας προσκαλούν την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 στο εργαστήριο για παιδιά «Μικροί ντετέκτιβ της σωστής πληροφορίας!».

Δρ Παναγιώτα Ποϊράζη: Μελετώντας τον εγκέφαλο ίσως καταφέρουμε τελικά να μην… «κάψουμε» τον πλανήτη

Η νευροεπιστήμονας εργάζεται πάνω στη νέα γενιά ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων που είναι εμπνευσμένη από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και που μπορεί να είναι η αλλαγή του παιχνιδιού που περιμένουμε.

«Η ενέργεια που καταναλώνουν 130 νοικοκυριά μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο δεν φτάνει για την εκπαίδευση ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης (όπως π.χ. GPT-3).

«Το ευάλωτο παιδί στη λογοτεχνία»: Ημερίδα στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα Το ευάλωτο παιδί στη λογοτεχνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ώρα 9.00 – 15.00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Οταν η «θεματοφύλακας των αναμνήσεων» παθαίνει άνοια

Με ενοχλούσε πάντα που η μητέρα μου αγωνιούσε συνέχεια για εμένα. Οταν όμως σταμάτησε να ανησυχεί, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν αυτό.

Η μητέρα μου μπήκε στην άνοια λίγο μετά τα 90 της χρόνια. Μέχρι τότε, εγώ είχα γίνει σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Είχα μια εδραιωμένη καριέρα. Είχα, καθώς φαινόταν, κατακτήσει τους ρόλους που συνοδεύουν την ενηλικίωση.

Τι λένε οι μαθητές για τις αλλαγές στα σχολεία, τις απουσίες και τις καθυστερήσεις

Η Κατερίνα, ο Κώστας και ο Μιχάλης, μαθητές του λυκείου, μιλούν στο Dnews για τον Νέο Σχολικό Κανονισμό Λειτουργίας που θα εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο του 2024-

Αλλαγές στα σχολεία πρόκειται να φέρει η εφαρμογή του Νέου Σχολικού Κανονισμού Λειτουργίας για τη συμπεριφορά των μαθητών, τα παραπτώματα, τις ποινές, τις απουσίες και την ενημέρωση των γονέων. Πως σχολιάζουν οι μαθητές τα κομβικά σημεία; Ποια η άποψη τους για τις ποινές, το bullying;

«Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον»

Το μαγευτικό περιβάλλον της Λίμνης Κερκίνης απόλαυσαν, περισσότερα από 100 παιδιά, αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων χάντμπολ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις Σέρρες για να συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ.