Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Χρόνια πολλά, μαμά!

 

Κάτω από τη βάση το σχολείο στην ηθική εκπαίδευση

Περισσότεροι από ένας στους δύο μαθητές θεωρούν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν προάγει ηθικές και κοινωνικές αξίες, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη - Τι δείχνει μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

Πρόσωπο: Παναγιώτης Χιώνης

 

O Παναγιώτης Χιώνης έχει κερδίσει 2 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Το ΒΗΜΑ της Ευρώπης: Η μαθητική εφημερίδα για την ΕΕ από μαθητές της Ευρώπης

Η Μάρνυ Παπαματθαίου, αρχισυντάκτρια και υπεύθυνη Έκδοσης Μαθητικών Εφημερίδων «Το Βήμα», και οι μαθητές Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Τσιλάλης και η Μυρτώ Γραμματικού, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την εφημερίδα.

«Ελληνικοί μύθοι» της Τζιν Μένζις – Μύθοι, θεοί και τέρατα που μεγαλώνουν τον κόσμο των παιδιών

Το βιβλίο γνώσεων για παιδιά με τίτλο Ελληνικοί μύθοι – Θεοί, ήρωες και τέρατα της αρχαίας Ελλάδας (μτφρ. Ηλίας Μαγκλίνης, εκδ. Καπόν) είναι μια εντυπωσιακή έκδοση, ένα βιβλίο με σκληρόδετο, πολυτελές εξώφυλλο και σημαντικό βάρος (ζυγίζει ένα κιλό). Το βιβλίο προέρχεται από μια, θα λέγαμε, πολύ φρέσκια πηγή καθώς η συγγραφέας του είναι μια νέα επιστήμονας από τη Σκωτία, η ιστορικός dr Jean Menzies, η οποία, εκτός από τα βιβλία που γράφει, μοιράζεται τις γνώσεις της με πάθος, ζωντάνια, νεύρο και χιούμορ με τον τρόπο των ανθρώπων της γενιάς της και των νεότερων: στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι μαθητές του Λυκείου Καμινίων σχεδιάζουν και προτείνουν ιδέες για τη γειτονιάς τους

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συμμετοχικού σχεδιασμού και χαρτογράφησης της γειτονιάς των Καμινίων που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά (Piraeus Makerspace) και του ΓΕΛ Καμινίων.

Θεσσαλονίκη: Έφερε καρπούς το βρώσιμο δάσος στη Νεάπολη - Η πρώτη συγκομιδή έγινε πίτα για τους παιδικούς σταθμούς

Από το χωράφι στο πιάτο μας λένε και αυτό έκαναν στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, όπου οι πρώτοι καρποί από το βρώσιμο δάσος έγιναν πίτα για τα παιδιά του δημοτικού παιδικού σταθμού. Εδώ και λίγο καιρό το βρώσιμο δάσος, το οποίο γεννήθηκε στις αρχές Μαρτίου, έβγαλε τους πρώτους του καρπούς.

Καούρ εκάματε στην Τσακωνιά: Η εκπαιδευτικός Ελένη Μάνου κρατά ζωντανή την τσακωνική διάλεκτο που αργοσβήνει

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, μία εκπαιδευτικός και συγγραφέας, η κα Ελένη Μάνου, δίνει μάχη για τη διάσωση της τσακώνικης διαλέκτου, η οποία ομιλείται κυρίως στη νότια Κυνουρία της Αρκαδίας.

Στην προσπάθειά της αυτή, όπως λέει η ίδια, στέλνει SMS και καληνυχτίζει τα παιδιά της στα… τσακώνικα.

Το εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink αντιμετώπισε πρόβλημα

Τον περασμένο Ιανουάριο ο 29χρονος Νόλαντ Άρμπο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής για τον έλεγχο της ασφάλειας της συσκευής. Λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και ότι είναι σε θέση να ελέγχει το φορητό του υπολογιστή από διάφορες θέσεις, ακόμη και όταν είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Ένθετο Παιδεία: Τα «χρυσά» κορίτσια της Νομικής Αθηνών στο ΕΡΤNews

Η σκληρή προετοιμασία, η επίμονη προπόνηση και οι ατέλειωτες ώρες μελέτης ρωμαϊκού δικαίου τις δικαίωσε. Στο ένθετο για την ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS γνωρίζουμε τις νεαρές φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Αθηνών οι οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης, που φιλοξενήθηκε φέτος από τη Νομική Σχολή της Βιέννης κερδίζοντας κορυφαία πανεπιστήμια όπως του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης.