Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ένα ονειρεμένο σχολείο


Ένα σχολείο που δεν θα έχει δάσκαλο αλλά σύμβουλο, δεν θα έχει διαλείμματα, κουδούνια, πίνακα και κιμωλία, η διαδικασία της μάθησης θα μπορεί να εκτείνεται σε όλες τις ώρες της μέρας ακόμη και στις διακοπές, δεν θα έχει απουσιολόγιο και όλη η δουλειά θα γίνεται μέσω iPad, αυτό θα είναι ένα από τα 11 σχολεία Στιβ Τζομπς, που θα ανοίξουν από τον Αύγουστο στην Ολλανδία.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Πρόσβαση» σε φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η υπηρεσία «Πρόσβαση», με επιστημονική υπεύθυνη την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Μάγδα Νικολαραΐζη. Η λειτουργία της υπηρεσίας ξεκίνησε το 2010 με τη μορφή ενός προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από τον Ιούνιο του 2012 αποτελεί πια μία μόνιμη υπηρεσία του Π.Θ., στόχος της οποίας είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες (ΦμεΑ) και των διδασκόντων τους.

Δημιουργικές «Διακοπές στο σχολείο» για παιδιά 6-12 ετών από την Έλιξ

Ευκαιρία να ζήσουν ένα ξεχωριστό καλοκαίρι, να κάνουν νέους φίλους και να γνωρίσουν ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν έχουν για δεύτερη χρονιά τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο δωρεάν πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιξ με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η περυσινή θερμή υποδοχή παιδιών και γονέων στο πρόγραμμα, έφερε τη συνέχιση και την επέκτασή του από έναν σε τρεις δήμους για εφέτος. Έτσι τα παιδιά 6-12 ετών που μένουν στην πόλη αυτό το καλοκαίρι, αντί να κάθονται στο σπίτι συντροφιά με την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπορούν να περάσουν μέχρι τις 2 Αυγούστου τις διακοπές τους σε σχολεία των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Πειραιά.

Κυρία, να πάω να σκάψω;

Σε σαράντα και πλέον σχολεία της Κύπρου, παράλληλα με το καθιερωμένο πρόγραμμα των μαθημάτων τους, οι μαθητές, ως άλλοι έμπειροι και ευσυνείδητοι καλλιεργητές, έχουν μετατρέψει τα προαύλια σε βιολογικούς λαχανόκηπους, όπου επιμελούνται τις δικές τους καλλιέργειες με τη στήριξη μιας ξεχωριστής, εμπνευσμένης εταιρείας· σαφώς αμείβονται «σε είδος» για τους κόπους τους.

Συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενο workshop “Poetry Slam” στη Στουτγκάρδη (18-25 ετών)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πειράματος με τον πολιτιστικό φορέα Kulturkabinett από τη Στουτγκάρδη, θα πραγματοποιηθεί στις 22-29 Σεπτεμβρίου στη Στουτγκάρδη ένα χρηματοδοτούμενο workshop "Poetry Slam"!
Καλούμε λοιπόν 8 νέους και νέες 18-25 ετών, με επίπεδο Γερμανικών C1, να δηλώσουν συμμετοχή στοpeirama18@gmail.com, αποστέλλοντας το βιογραφικό τους.

Πώς η παράλειψη γευμάτων κατά την παιδική ηλικία συνδέεται με την κατάθλιψη

Η παράλειψη ενός γεύματος από τα παιδιά είναι ευρέως γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συγκέντρωσης και απόδοσής τους στις σχολικές εργασίες. 

Μαργαρίτα: "Σε ευχαριστώ μαμά"

Το καλοκαίρι του 1988 της είχε υποσχεθεί εκεί στο διπλανό κρεβάτι του χειρουργείου ότι «το παραμύθι τώρα αρχίζει». Και μία μητέρα σπάνια λέει ψέματα.