Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μπόουλινγκ Κωφών: Εθνικές ομάδες ανδρών- γυναικών

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές των Εθνικών Ομάδων Μπόουλινγκ Ανδρών και Γυναικών, Ευάγγελος Δαρζέντας και Παναγιώτης Μουζακίτης αντίστοιχα, ανακοίνωσαν τα ονόματα των παικτών και παικτριών που θα στελεχώσουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα για την συμμετοχή τους στο 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόοουλινγκ Κωφών. Ως γνωστόν, οι αγώνες θα διεξαχθούν στη χώρα μας από 14 έως 22 Μαϊου στον πολυχώρο BLANOS SPORTS PARK στα Σπάτα Αττικής.

Στην Εθνική Ανδρών επιλέχθηκαν οι: Ιωάννης Ηλιάκης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Σωτήρης Τάρλας, Χρήστος Τσολκανάκης, Κωνσταντίνος Πονηρός και Κωνσταντίνος Κατσαγάνης.

Την Εθνική Γυναικών θα στελεχώσουν οι: Αλεξάνδρα Μπέρτη, Θέμιδα Μπέρτη, Ευγενία Φερμάνη, Μαρία Γκλαβά, Χριστίνα Ιωαννίδη και Χρυσούλα Καραπάσια.

Οι παράγοντες της ομοσπονδίας που θα μετέχουν στην αποστολή των Εθνικών μας ομάδων είναι οι Ελένη Φουντουλάκη (υπεύθυνη τμήματος Μπόοουλινγκ), Μιχάλης Πολέμης (συντονιστής) και Μαρία Γκουνίδου (γραμματέας Ο.Ε.).

Πηγή: Ε.Ο.Α.Κ.

Πειραματική μόδα, δικαιώματα ασθενών, πανεπιστημιακοί...

...όλα σε μια ανάρτηση.
Διαβάστε σχετικά:
1. Μεταξωτό εμφύτευμα στον εγκέφαλο κατά της επιληψίας και της παράλυσης
2. Η Ευρωπαική Χάρτα για τα δικαιώματα των ασθενών
3. Εισαγωγή σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις προτείνουν πανεπιστημιακοί
4. Η δημοτικότητα ενός παιδιού συνδέεται με το σωματότυπό του

Δασοπερπατήματα και καλλιτεχνήματα στην Κεντρική Εύβοια

Ο Ορειβατικός και Αθλητικός Όμιλος Νίκαιας « ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» που δραστηριοποιείται σε τομείς φυσιολατρίας, οικολογίας, αρχαιολογίας και σκακιού (διαθέτει Ακαδημία σκακιού και ανήκει στην Α΄ Εθνική Κατηγορία) διοργανώνει μία παιδική εξόρμηση στην Κεντρική Εύβοια, στο φημισμένο φαράγγι της Αγάλης, για το Σάββατο 8 Μαΐου.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται σε συνεργασία με φίλους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και Φυσιολάτρες με σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της πόλης να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να χαρούν και να εκφραστούν δημιουργικά, αφού την Κυριακή 9 Μαΐου στην αίθουσα του συλλόγου μας θα δημιουργήσουν σε ομάδες έργα τέχνης από υλικά που θα έχουν συλλέξει από το δάσος. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 7€ για τους μικρούς μας φίλους και 14€ για τους ενήλικες. Τα έσοδα θα διατεθούν σε είδος στο ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές καθημερινά,17.00 ως 21.00 στα γραφεία του “Φυσιολάτρη”, Ιωνίας 82β και στα τηλέφωνα 210-4930470,6979285543 και 6974676370.

ΙΩΝΙΑΣ 82Β-ΝΙΚΑΙΑ Τ.Κ. 18450-ΤΗΛ & ΦΑΞ 2104930470
περισσότερες πληροφορίες ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΛ:6974676370

Πηγή: Καλά Νέα


Τα σχολεία παίζει... θέατρο

Πώς είναι η καθημερινότητα σε ένα σχολείο ανάμεσα σε βόμβες και στρατιώτες; Θα μας το δείξουν επί σκηνής μαθητές ενός σχολείου της Παλαιστίνης σε περιοχή υπό ισραηλινή κατοχή. Πώς είναι να θέλουν να εξαφανίσουν τη γλώσσα σου; Θα μας το δείξουν μαθητές από τη Φινλανδία που ανεβάζουν το έπος της πατρίδας τους, αυτό που χάρις σε έναν γιατρό ο οποίος το δημιούργησε συγκεντρώνοντας ποιήματα και τραγούδια διέσωσε τον 19ο αιώνα τη φινλανδική γλώσσα από τις απαγορεύσεις των Σουηδών. Πώς είναι να είσαι 14 ετών και να σε θεωρούν άξιο για αντιστασιακή δράση και για τιμωρία- εκτέλεση- όπως συνέβαινε στην Ελλάδα επί Κατοχής και από την άλλη να σου ορίζουν πόσο χρόνο θα μπαίνεις στο Ιντερνετ; Θα μας το πει μία μαθητική ομάδα από την Ηλιούπολη.

Προβλήματα των ατόμων με Δυσλεξία με το χρόνο

Ο Μαξ στη δουλειά
Ο Μαξ είναι γραφίστας.
«Άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν νομίζουν πως τους λέω ψέματα, επειδή, όταν με ρωτούν «Πόσο καιρό…», το μυαλό μου σταματάει. Συνήθως λέω κάτι όπως «Πέντε χρόνια». Δεν έχω ιδέα πόσο διαρκούν πέντε χρόνια και βρίσκω συχνά τον μπελά μου. Κάποιος με είχε ρωτήσει «Πόσο καιρό δουλεύεις εδώ;». Του απάντησα «Πέντε χρόνια». Κι εκείνος μου είπε πως πριν από πέντε χρόνια ήμουν ακόμη στο σχολείο.