Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάξε τη δική σας κουκουναροχορωδία!

(Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε στο “Τενεκεδένιο”, 56ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης). 

Αν θέλετε να κάνετε μια απλή αλλά πολύ όμορφή και διασκεδαστική χειροτεχνία για τα Χριστούγεννα, τότε η κουκουναροχορωδία είναι η ιδανική λύση. Ανάλογα με τα υλικά και τον χρόνο που διαθέτετε, μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές της, άλλες πιο σύνθετες και εντυπωσιακές και άλλες πιο απλές.

Για μια απλή μορφή θα χρειαστείτε κουκουνάρες, μπαλάκια φελιζόλ, ένα μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο, γκοφρέ χαρτί, κόλλα, πηλό, ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι. 

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά από την ActionAid

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Action Aid ανοίγει τις πόρτες του εκπαιδευτικού κέντρου της «Ένας κόσμος άνω κάτω» στους μικρούς μας φίλους και τους μεγάλους συνοδούς τους για να κάνουμε τον κόσμο πιο δίκαιο. Είσοδος Ελεύθερη.

Ολες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στην Αθήνα

Φέτος τις γιορτές, οι μικροί φίλοι θα ζήσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία στην πόλη με μία σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στις οποίες καλούν τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές στο δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Διάλεξη: «Διδάσκοντας δημοκρατικές αξίες σε ένα σχολείο που αλλάζει»

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση σας προσκαλεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην εκδήλωση διαπολιτισμικού διαλόγου με θέμα«Διδάσκοντας δημοκρατικές αξίες σε ένα σχολείο που αλλάζει». Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Wiel Veugelers, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών της Ουτρέχτης. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Την Τρίτη 6 Ιουνίου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2017 για τους τελειοφοίτους και αποφοίτους λυκείου που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στα τέσσερα μαθήματα, κάτι που δεν θα αλλάξει ούτε και στο επόμενο σύστημα. «Απλώς το σύστημα θα αλλάξει όνομα», σχολίασε έμπειρο στέλεχος της εκπαιδευτικής πυραμίδας, μετά τη χθεσινή συνέντευξη «σούπα» που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο

Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει.

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής. Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

Ένας σπάνιος μωβ ελέφαντας «μιλά» στα παιδιά για την Πνευμονική Υπέρταση

Ο Πόνγκο, ένας σπάνιος μωβ ελέφαντας, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου φιλοδοξεί να μιλήσει στα παιδιά για την σπανιότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη Πνευμονική Υπέρταση. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μικρή Ελένη που υπήρξε πηγή έμπνευσης αυτού του μοναδικού ήρωα που όσο και αν «μώβιαζε» συνέχιζε να διεκδικεί το δικαίωμα στη ζωή. Το παιδικό βιβλίο αφού βραβεύτηκε στις ΗΠΑ ως εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα σπάνια νοσήματα κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα. 

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για τον 12χρονο “μοναχό”!

Από χθες που κυκλοφόρησε η είδηση στο vimaorthodoxias.gr για τον δωδεκάχρονο Μιχάλη από την Ρουμανία ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του “πώς είναι μοναχός στο Άγιο Όρος”, ξέσπασε στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων μία μεγάλη συζήτηση (sic) για το αν έχει νομική και ηθική υπόσταση η μοναστική ζωή ενός ανήλικου. Ψάξαμε, συνομιλήσαμε με νομικούς αλλά και επίσημες αρχές, βρίσκοντας λοιπόν τι ισχύει πίσω από την συνεχή αναπαραγωγή της συνέντευξης και των οργισμένων σχολίων του ελληνικού διαδικτύου.

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» στα σχολεία

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕιδικόΔιαβαθμιδικόΣύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ειδικό Σχολείο Περάματος και στο 1ο Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου, παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.