Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

"Assume that I can" - Ας υποθέσεις ότι μπορώ


Οι αρνητικές μας υποθέσεις για τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να μας οδηγήσουν να τα αντιμετωπίσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε αυτές οι υποθέσεις να γίνουν πραγματικότητα.

Δημιουργώντας δυνατές σχέσεις στο σχολείο με θετικά λόγια και υψηλές προσδοκίες

«Αν δεν χτίζουμε για να βελτιωθούμε, τότε τελικά ίσως να γκρεμίσουμε» είναι μια φράση και ιδέα που έχω ακούσει από άλλους όταν ξεκίνησα να γυμνάζομαι—το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις.

Στην επαγγελματική ανάπτυξη, οι εκπαιδευτικοί ακούμε συχνά ότι πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις με τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Ωστόσο, δεν μας δείχνουν πάντα τον τρόπο που μπορούμε να το κάνουμε - κάτι που δημιουργεί μια απόσταση μεταξύ των φιλόδοξων ιδεών και της πραγματικότητας στην τάξη.

«Οι Μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο»: Προβολή της βραβευμένης ταινίας στην ΕΡΤ3

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ της Αλεσσάντρα Μαϊολέττι «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» θα προβάλλει η ΕΡΤ3 σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 23:10.

Το 2003, ο καθηγητής Αντόνιο Κρεσέντσι ανακάλυψε ένα παλιό αρχείο με φωτογραφίες, σχολικές εκθέσεις, ταυτότητες και απολυτήρια στο υπόγειο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο ήταν κάποτε η έδρα του ιταλικού σχολείου «Ουμπέρτο Πρίμο», όπου φοιτούσαν εκατοντάδες Εβραίοι μαθητές μέχρι το σχολικό έτος 1941- 42.

Εκπαίδευση: Νέο, μοντέρνο μάθημα λογοτεχνίας με ολόκληρα μυθιστορήματα κλασσικών

Η νέα διδασκαλία της Λογοτεχνίας από τον Ιανουάριο του 2025 θα περιλαμβάνει ενασχόληση των παιδιών με ολόκληρα βιβλία (και όχι μόνο αποσπάσματα), τα οποία θα μελετώνται υπό το πρίσμα διαφορετικών επιστημών

Οι γονείς στην ουρά για αναπτυξιολόγο – Σε τάξεις 25 παιδιών, τα 15 προς αξιολόγηση

Η Φωτεινή έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της όταν, πριν από λίγες ημέρες, η αναπτυξιολόγος της είπε ότι ο γιος της πρέπει να ξανακάνει το νηπιαγωγείο. «Θα δυσκολευτεί στην Α΄ Δημοτικού». Αλλη ειδικός την οποία επισκέφθηκε της πρότεινε να συνεχίσει στην επόμενη τάξη, αλλά με φουλ πρόγραμμα λογοθεραπειών και εργοθεραπειών. Η Εύη πηγαινοφέρνει τον 8χρονο Παντελή στις εργοθεραπείες εδώ και δύο χρόνια. «Η δασκάλα του ήταν σίγουρη ότι έχει ΔΕΠΥ. Δεν έχει τελικά, τους αρέσει να βάζουν ταμπέλες, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι συνεδρίες τον βοήθησαν να είναι πιο συγκεντρωμένος».

Γονείς: Πέντε τρόποι να καθησυχάσετε το παιδί που τρόμαξε από άσχημα όνειρα και εφιάλτες

Το παιδί πετάγεται τρομαγμένο από τον ύπνο, αρχίζοντας ακόμα και να κλαίει για τον εφιάλτη που πιστεύει ότι έζησε στα αλήθεια. Ορισμένοι γονείς θα νιώσουν πιθανώς αμηχανία μη γνωρίζοντας πώς να το ηρεμήσουν, ωστόσο αυτό το φαινόμενο είναι συχνό: αφορά τα μισά σχεδόν παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και ένα περίπου στα πέντε ηλικίας 6-12 ετών, σύμφωνα με τον Anis Rehman, MD πιστοποιημένο παθολόγο στις ΗΠΑ.

Σοβαρά προβλήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία λόγω καθυστερήσεων του e-ΕΦΚΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση, αναφορικά με την ασφάλισή τους στον e-ΕΦΚΑ, λόγω της καθυστέρησης από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ του ελέγχου των απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Τι σημαίνει «αρκετά καλή μαμά»;

Ας ξεχωρίσουμε φαντασία από πραγματικότητα…

Ως μαμά, είναι βέβαιο πως προσπαθείτε να τα κάνετε όλα σωστά. Να προμηθευτείτε τα κατάλληλα παιχνίδια και βιβλία για το παιδί σας, να φροντίζετε να ακολουθεί μια καλή διατροφή, να υπάρχει στο σπίτι πειθαρχία, οι συνήθειες ύπνου σας οικογενειακώς να είναι υγιεινές και βέβαια να έχετε πάντα μια απάντηση στα πολλαπλά «Γιατί μαμά…».

Paul Alexander: Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε για πάνω από 70 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο άνθρωπος που έζησε για πάνω από 70 χρόνια σε έναν σιδερένιο πνεύμονα. Ο 1952, ο Αμερικανός Paul Alexander προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από τότε άλλαξε η ζωή του, αφού θα έπρεπε πλέον να ζει σε ένα μηχάνημα. Για όλους μπορεί να μοιάζει αδύνατο, ωστόσο, κατάφερε να αποδείξει πως ακόμα και τα αδύνατα μοιάζουν δυνατά.