Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες με αυτισμό, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. 

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα. 

Το ERTFLIX κοντά σε άτομα με οπτική αναπηρία, κωφούς και βαρήκοους

Μια νέα καινοτόμα υπηρεσία για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής εισάγει για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση στο ERTFLIX.

Η νέα κατηγορία της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ «Προσβασιμότητα για Όλους» περιλαμβάνει προγράμματα με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική streaming πλατφόρμα παρέχει υπηρεσίες προσβασιμότητας για όλους με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται διαρκώς.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης ΑμεΑ ή χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

Δύο ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρίες ή Χρόνιες Παθήσεις και τις οικογένειές τους θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη (18 Ιουλίου) στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών από κινητό συνεργείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Παπαδοπούλου!

Η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στο μπότσια και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Αυτό έγινε και  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων – νεανίδων που φιλοξενείται στο Πόβοα ντε Βαρζίμ, της Πορτογαλίας.

Η εκπληκτική Δήμητρα Παπαδοπούλου έχοντας ramp operator τον Γιώργο Παπαδόπουλο, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό BC3 και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Βρεφονηπιακoί σταθμοί: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες από την ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν χθες, 13 Ιουλίου οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αξιολόγησης και επιλογής (επιλεγμένοι, αναπληρωματικοί και αποκλειόμενοι) για τους παρακάτω πίνακες:

Κιλκίς: Οι μαθητές ζωγράφισαν την πόλη τους

Κτίρια – σύμβολα της πόλης του Κιλκίς, κατασκευές οι οποίες είναι διαχρονικά και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του τόπου, ζωγράφισαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με την καθοδήγηση – επιμέλεια του καθηγητή Δημήτρη Μπαρτζώκα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζοντας το “εγχείρημα” αυτό στην έκθεση υπό τον τίτλο “Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη”, η οποία φιλοξενείται στο αίθριο του Διοικητηρίου (μέχρι τα τέλη Ιουλίου) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Η τρίτη ηλικία παραμένει δραστήρια με την επιστροφή στα θρανία

«Είναι σαν την όαση στην έρημο». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει η κ. Πηνελόπη το People Behind, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί την ιδέα της ενεργού γήρανσης, δηλαδή τρόπους με τους οποίους μπορούν να κρατηθούν δραστήρια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικότερα από τη στιγμή που βγαίνουν στη σύνταξη. Η 74χρονη γυναίκα, μητέρα δύο κοριτσιών, έχει σπουδάσει διαφήμιση, μάρκετινγκ και δημοσιογραφία. Αρχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο της Τρίτης Ηλικίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι μορφές καταπίεσης της μητρότητας

Τον Μάιο του 2012 το περιοδικό «Time» κυκλοφορούσε με ένα εξώφυλλο που προκαλούσε αίσθηση: Μια μητέρα θήλαζε ένα αγόρι νηπιακής ηλικίας ανεβασμένο σε ένα σκαμνί, ώστε να φτάνει στο στήθος της, ενώ ο τίτλος έθετε προκλητικά το ερώτημα: «Είσαι αρκετά μαμά;». Ηταν η εισαγωγή στο κύριο άρθρο του περιοδικού που υποστήριζε ότι οι κυρίαρχες τάσεις για τη μητρότητα οδηγούν σήμερα σε υπερβολές.

Δεκάχρονος ήπιε 6 μπουκάλια νερό μέσα σε μία ώρα και νοσηλεύτηκε

Ένα αγόρι από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού ανέπτυξε μια δυνητικά θανατηφόρα πάθηση αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερό σε μια ώρα.

Ο 10χρονος Ρέι Τζόρνταν κατανάλωσε τη μεγάλη ποσότητα υγρού ενώ έπαιζε έξω το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.