Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Eξι σχολεία παρουσιάζουν την "Σταχομαζώχτρα"

Tο Eιδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας, το 2/Θ & 8/Θ Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Παν. Κανελλόπουλος) θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μέσα από το έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη, «Η Σταχομαζώχτρα».

Ιστολόγιο: Deaflympics 2013

Όπως γνωρίζετε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2013 δεν θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, αλλά στη Σόφια (δείτε σχετικά το παραπάνω βίντεο). Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις και τις προετοιμασίες, επισκεφτείτε το ιστολόγιο Sofia 2013 Deaflympics που είναι αφιερωμένο σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικά αθλητικό γεγονός.

Αθλητισμός και εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της επίκαιρης συζήτησης στη βουλή για το πως μπορεί να συνυπάρξουν οι έννοιες σχολείο και πρωτ-αθλητισμός, ο πρόεδρος του ομίλου αντισφαίριας Αγ.Παρασκευής, Γιάννης Σερκεδάκης επανέρχεται στο θέμα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει προ διετίας, μεταξύ άλλων και στην ΕΦΟΑ.

Η λήψη φωτογραφιών / βίντεο στις σχολικές εκδηλώσεις

Η πορεία προς τα Χριστούγεννα είναι μία πολυάσχολη περίοδος για πολλά σχολεία, με αρκετά της πρωτοβάθμιας να ανεβάζουν Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρουσιάζουν μουσικές εκδηλώσεις. Πολλά σχολεία ενθαρρύνουν τους γονείς και τους κηδεμόνες να παρακολουθήσουν αυτά τα γεγονότα καθώς παρουσιάζουν την κοπιαστική εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι μπαμπάδες επιλέγουν το είδος του παιχνιδιού

Οι κούκλες είναι για τα κορίτσια και τα παιχνίδια κατασκευών για τα αγόρια. ΄Η μήπως, τελικά, δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Barbie, της κούκλας με τις ιδανικές διαστάσεις, η κατασκευάστριά της, η Mattel, εισήγαγε στην αγορά ένα παιχνίδι κατασκευών. Σήμερα ο πατέρας είναι αυτός που επωμίζεται το καθήκον αγοράς των δώρων για την οικογένεια, ενώ οι γονείς προτρέπουν τα κοριτσάκια τους να ασχοληθούν με παιχνίδια που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Αυτός ο συνδυασμός ανέδειξε σε εμπορική επιτυχία όχι μόνο τα παιχνίδια κατασκευών των πολυτελών ρόδινων επαύλεων της αειθαλούς Barbie, αλλά οδήγησε τη Lego να ρίξει στην αγορά ανάλογα παιχνίδια κατασκευών σε παστέλ χρώματα

Στο Βόλο οι Γιατροί του Κόσμου για να εξετάσουν και εμβολιάσουν παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου θα επισκεφθούν για δύο μέρες στο Βόλο, προκειμένου να εξετάσουν και να εμβολιάσουν παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών.

Ημερίδα "Κατοχύρωση Πνευματικών Δικαιωμάτων - Μια πρόκληση για την αξιοποίηση της έρευνας"

H Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων - Μια πρόκληση για την αξιοποίηση της έρευνας". Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΜΠ (Αμφιθέατρο πολυμέσων, ισόγειο κτηρίου βιβλιοθήκης) στις 18 Δεκεμβρίου 2012 (9.30 - 13.20), και θα επικεντρωθεί στα ζητήματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ζητήματα που αποτελούν κρίσιμη παράμετρο στη διαδικασία παραγωγής και αξιοποίησης της γνώσης.