Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Π.Ε.Κ. στις φυλακές Αυλώνα

Αγαπητά μελή της Π.Ε.Κ.,
σας ενημερώνουμε ότι η Π.Ε.Κ. σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ε.Κ. θα διοργανώσει επίσκεψη στις φυλακές του Αυλώνα, όπου είναι φυλακές για ανήλικους και θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι 30 άτομα. Παρακαλούμε να μας στείλετε μήνυμα στο κινητό 6981041506 μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου για την συμμετοχή σας. Στο μήνυμα σας να γράψετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό συμμετεχόντων. Θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα η ημερομηνία επίσκεψης στις φυλακές.
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.

Πηγή: facebook

«Πασχαλινά Διηγήματα»

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ  σε συνεργασία με το Θέατρο Χωρίς Σύνορα παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα«Πασχαλινά Διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου, στην Πλάκα, τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ξεκίνησε, σήμερα 06/04/2011, η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης (www.opengov.gr) με θέμα: «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο. 
Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 15/04/2011. 
Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=854

«Σχέση εξάρτησης» έχουν τα παιδιά με την τηλεόραση

Σχέση εξάρτησης με την τηλεόραση φαίνεται να έχουν τα περισσότερα παιδιά, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Το παιδί και η τηλεόραση», που οργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Σειρά Ανοιχτών Διαλέξεων: "Τεχνολογία & εμείς"


Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά

Είσαι γυναίκα με κάκωση νωτιαίου μυελού; Καλωσήρθες στον άγνωστο κόσμο της σεξουαλικότητάς σου…
Η σεξουαλικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε ως γυναίκες (ή ως άνδρες). Με άλλα λόγια, είναι στη φύση μας, που σημαίνει πως ακόμα και μετά από μια κάκωση νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ) και την απόκτηση της παράλυσης, αργά ή γρήγορα, οι περισσότεροι φτάνουμε στο σημείο να συνειδητοποιούμε πως η σεξουαλικότητα εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να πάρει αρκετό καιρό πχ. για μια γυναίκα που έχει μόλις χτυπήσει να νιώσει άνετα με το σώμα της, ώστε να αποκαταστήσει καταρχήν στο μυαλό της τη σεξουαλική της εικόνα.
Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ημερίδα «Γλώσσα και εγκέφαλος. Από τη γλωσσική κατάκτηση στις γλωσσικές διαταραχές»

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και το Kέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας & Τέχνης CAID διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Γλώσσα & Εγκέφαλος". Από τη γλωσσική κατάκτηση στις γλωσσικές διαταραχές"
Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).
Πηγή: diorismos

Η γραφή Braille στα Dixan

Η εταιρεία Henkel ανακοίνωσε ότι συμπεριλαμβάνει στις νέες συσκευασίες του το Dixan, τη γραφή Braille, τη γραφή ανάγνωσης για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος».

Διήμερο bazaar του Κέντρου Ειδικών Ατόμων "Η Χαρά"

Το εμπορικό κέντρο athensheart αγκαλιάζει και υποστηρίζει τη δράση του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ», φιλοξενώντας το πασχαλινό του bazaar, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου.

Δήμος Συκεών: Νέα τμήματα στο Σχολείο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας

Δύο νέα τμήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του Σχολείου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και παροχή υπηρεσιών προς τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας προκειμένου να ενσωματωθούν ισότιμα και ομαλά στην τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας. 

Δημιουργία ξενώνα παιδιών με αυτισμό

«Είμαστε μια κοινωνία που θέλει να κλείνει τα μάτια στον ανθρώπινο πόνο;». Η απορία του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατρός Γαβριήλ δυστυχώς δεν είναι ρητορική. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει πάρει την άδεια για ανέγερση ξενώνα παιδιών με αυτισμό σε οικόπεδό της στην οδό Ράμφου στα Πατήσια, και μετά το Πάσχα σκοπεύει να βάλει τον θεμέλιο λίθο. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, καθώς μόλις δύο ανάλογοι ξενώνες λειτουργούν στην Αθήνα. Ομως, η πρωτοβουλία συναντά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2011

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2011 ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει  έως και την Κυριακή (10 Απριλίου 2011) στο ξενοδοχείο OLYMPIA στη Θεσσαλονίκη.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 25 σκακιστές από τα Αθλητικά Σωματεία ΑΣ.Π.Τ.ΚΕΡΑΥΝΟΣ, Α.Σ.Τ.ΉΦΑΙΣΤΟΣ, ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ, Π.Ε.Τ.Α., ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και ΠΥΡΣΟΣ.

Υποψηφιότητα παιδικής βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος» για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2012

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», η οποία αποτελεί παράρτημα της Βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου, διακρίθηκε για το σύνολο του έργου της και έχει την τιμή να είναι υποψήφια για το βραβείο Astrid Lindgren 2012, το ανώτερο παγκοσμίως βραβείο που αφορά στην προώθηση της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Την επιλογή έκανε το Ελληνικό τμήμα της SCBWI.

Berlin Summer School in Social Sciences – Linking Theory and Empirical Research

Βερολίνο,  17-29 Ιουλίου  2011
Το "Berlin Summer School in Social Sciences – Linking Theory and Empirical Research" αποσκοπεί στην ενδυνάμωδη των νέων ερευνητών, μέσω της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους για την κατανόηση και σύνδεση της θεωρητικής με την εμπειρική έρευνα. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 15η Μαϊου 2011. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Παρουσίαση θέματος για τη Γονιμότητα και Εγκυμοσύνη

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του θέματος «Γονιμότητα και Εγκυμοσύνη στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΦΝΕ) - Ελκώδη Κολίτιδα και Νόσο του Crohn» που γίνεται με σκοπό την ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και του ευρύτερου κοινού. Η παρουσίαση θα γίνει από την γαστρεντερολόγο κα Κοιλάκου Σταυρούλα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 7:00μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Μπιχάκη 8.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011 για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:
α) Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων,
β) Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και
γ) η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου