Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κωδικοποιημένοι Πίνακες και Παραδείγματα για τα Λύκεια σύμφωνα με το νέο Νόμο

Δείτε τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο για τα ΓΕ.Λ. και τις πανελλήνιες εξετάσεις με κωδικοποίηση όλων των βασικών σημείων του σε πίνακες και παραδείγματα που αφορούν στην προαγωγή των μαθητών από την Α΄και Β΄Λυκείου, στην απόλυση από την Γ΄Λυκείου και στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης

Στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών παράρτημα Θεσσαλονίκης (τέρμα Πανόραμα) πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας γίνεται σε 4 (τέσσερις κύκλους δηλαδή τέσσερις σχολικά χρόνια).

Οι σέξι selfies μπορεί να αναστατώνουν τους γονείς, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής εφηβείας.

Το αφελές 'κήρυγμα' μιας μητέρας στα κορίτσια που αναρτούν φωτογραφίες στο Facebook των γιών της - Η εφηβεία είχε ανέκαθεν σχέση με το σεξ.. 
[Επιμέλεια - Μετάφραση: Άλκηστη Γεωργίου ] Της Joanna Moorhead, από την Guardian. 

"Αγαπητά μου κορίτσια", έγραψε η μητέρα τεσσάρων, Kimberley Hall, στο blog της πριν από λίγες ημέρες. "Έχω κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν." 

Παρουσίαση βιβλίων ΔΙΑΠΛΟΥΣ-Πρωτοπορία Θεσ/νίκης

Οι εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 3, Παραλία) σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Γεωργίας Λάττα , Κατερίνας Τζαβάρα και Ζένιας Μπαγιώκη με θέμα την «Αγάπη μέσα από τα μάτια των παιδιών», το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί.

Οξυγόνο: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Για δεύτερη χρονιά το ΟΞΥΓΟΝΟ ανοίγει και το πρωί τις πόρτες του για να υποδεχθεί τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών και προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να το επισκεφθούν και να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Διαπιστώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον σχολικών ομάδων να λάβουν μέρος στις παιδικές εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ, σχεδιάσαμε και παρουσιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικά σχεδιασμένα από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήμος Κομοτηνής: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου

Ξεκίνησε στο Δήμο Κομοτηνής, η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στα τμήματα ενισχυτικής-υποστηρικτικής διδασκαλίας, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

ΝΟΗΣΙΣ: Σαββατοκύριακα στο Αιγαίο

Στα ΝΟΗΣΙΣ υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους»: 

Φως στα αίτια των επαναλαμβανόμενων αποβολών

Επιστήμονες του πεδίου αντιμετώπισης της υπογονιμότητας αναφέρουν ότι έκαναν ένα ζωτικής σημασίας βήμα στην κατανόηση του γιατί κάποιες γυναίκες εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες αποβολές.