Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πως να ντύνετε τα παιδάκια όταν κάνει κρύο

Η ΕΜΥ είναι κατηγορηματική. Έρχεται κύμα ψύχους και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ήδη οι βαλκανικές χώρες πλήττονται σφοδρά και το κύμα πλησιάζει και την Ελλάδα. Τι πρέπει να κάνουμε όμως για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από αυτόν τον χιονιά.

Θεσσαλονίκη: "Παράθυρο" στη γνώση οι τηλεδιασκέψεις με σχολεία της Διασποράς, που διοργανώνει η Εστία Επιστημών Πάτρας

Το να ανακαλύπτεις στην πράξη, παιδί ακόμη, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτή που βλέπεις στο χάρτη, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, σίγουρα είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Να ανακαλύπτεις, δηλαδή, ότι υπάρχουν διάσπαρτες ανά τον κόσμο κοιτίδες ελληνισμού και με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών να επικοινωνείς, σε πραγματικό χρόνο, με συνομήλικους ελληνικής καταγωγής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Διαβάστε τη συνέχεια στο omogeneia.an-mpa

Πώς να μάθετε τα χαρίσματα των παιδιών σας;

Τα παιδιά εκπλήσσουν πολλές φορές τους μεγάλους με τις ικανότητες και τη φαντασία τους. Όλα τα κατορθώματά τους οφείλονται στη νοημοσύνη τους. Ξέρετε όμως ότι υπάρχουν οκτώ διαφορετικά είδη νοημοσύνης;

«Μύθι, Μύθι, Παραμύθι» στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, στη «σοφίτα» του Μύλου του Ματσόπουλου, θα αφηγούνται παραμύθια, που «δεν είναι για να αποκοιμίζουν τα παιδιά, αλλά για να αφυπνίζουν τους μεγάλους».

Μαθαίνουν για το σεξ σερφάροντας στο Δίκτυο

«Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μια νεαρή γυναίκα με ξανθά μαλλιά και καλλίγραμμο σώμα ετοιμάζεται να γδυθεί. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και ο άνδρας, ο οποίος την παρακολουθεί καθισμένος σε μια πολυθρόνα...»: το βίντεο γράφει «ερασιτεχνικό» και είναι από τα πιο δημοφιλή σε ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου. Συνδρομή δεν χρειάζεται, το υλικό μπορεί να το δει κάθε χρήστης δωρεάν, ακόμη κι αν είναι 9 ετών!

Μπείτε στο Discovery!

Το Μουσείο Αεροδιαστήματος του Σαντ Ντιέγκο δημιούργησε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται το εσωτερικό του διαστημικού λεωφορείου Discovery. Το Discovery έκανε την παρθενική του πτήση το 1984 και ήταν το τρίτο σκάφος του στόλου των διαστημικών λεωφορείων της NASA. Προσγειώθηκε για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου 2011 αφού ολοκλήρωσε την αποστολή STS133 στην οποία μετέφερε εξοπλισμό και ένα ρομπότ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ).
Δείτε το βίντεο στο Βήμα, απο όπου προέρχεται και η είδηση.

Συμβουλευτική επιτροπή από νέους για την επικοινωνία μεταξύ κράτους και κοινωνίας

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανοίγει για πρώτη φορά διαδικασίες διαβούλευσης με τους νέους, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει έμπρακτα την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής.

Δημιουργήστε θέατρο από χαρτί

Εξαιρετικά πρωτότυπο είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού (4-7 ετών) «Kamishibai: Θέατρο από χαρτί» που προτείνει το Μουσείο Herakleidon. Κάθε Κυριακή από 29/1 μέχρι 19/2 (11 π.μ.), χρησιμοποιώντας την τεχνική kamishibai, του πρόδρομου των γιαπωνέζικων manga, η Βασιλεία Βαξεβάνη θα αφηγείται διαφορετικές ιστορίες και στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάχνουν τις αντίστοιχες κάρτες για να παίξουν τις ιστορίες τους στο δικό τους κουτί-θέατρο kamishibai. Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό και στους γονείς. Κρατήσεις: 2103461981 (εσωτ. 201).

Μήπως ξεχνάτε εύκολα;

Η μνήμη, η μάθηση αλλά και ο συντονισμός της σκέψης εξαρτώνται κατά πολύ από τον σωστό ύπνο λένε οι επιστήμονες.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας κατάληψη για τα προσωπικά δεδομένα

Διαβάστε το άρθρο σχετικά με την κατάληψη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας από τους μαθητές του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενέργεια του διευθυντή του σχολείου να ψάξει τσάντες μαθητών εν αγνοία τους.

Το μάθημα της θεατρικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία της πιλοτικής εφαρμογής

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.) για δώδεκα ώρες την εβδομάδα από το σχολικό έτος 2010-11.

ECOVOICE: «Από-Τιμώντας» το Νερό

Η σχέση του ανθρώπου με το νερό είναι σχέση εξάρτησης. Το νερό ήταν πάντα για τον άνθρωπο ένα βασικό αγαθό για την επιβίωση του. Και το θεωρούσε πάντα δεδομένο και αστείρευτο. Ωστόσο σήμερα η πρόσβαση σε ποιοτικό νερό και σε επαρκείς ποσότητες δεν είναι ούτε δεδομένη, ούτε ικανοποιητική. Ογδόντα εκατομμύρια κάτοικοι της Μεσογείου αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας και με την αύξηση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής το νούμερο αυτό θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου

Να κι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων! Στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά το φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου, ένα πανόραμα επιτυχημένων ταινιών της τελευταίας διετίας, το οποίο θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από το μεταγλωττισμένο «Ζουμπαίο και Ιουλιέτα» και την «Εποχή των παγετώνων 3» μέχρι το πρώτο μέρος της ταινίας φαντασίας «Χαραυγή», τις «Περιπέτειες του Τεν-Τεν» κ.ά. μόνο με μισό ευρώ.

1ο Πρόγραμμα υποτροφιών προς αλλοδαπούς 2012-2013

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – ΑΜΚΕ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης, προκηρύσσει το πρώτο (1ο) ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2012, το οποίο απευθύνεται σε αλλοδαπούς: 1) μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες και 2) μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Η τεστοστερόνη «δένει» τη γλώσσα των αγοριών

Τα αγοράκια που κατά την εμβρυϊκή τους ζωή είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν διπλάσια πιθανότητα να αργήσουν να μιλήσουν σε σχέση με τα κοριτσάκια, εκτιμούν αυστραλοί επιστήμονες.