Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Γιατί κάποια παιδιά καταρρέουν όταν γυρίζουν από το σχολείο στο σπίτι;

Φανταστείτε το παρακάτω σενάριο: Στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο χαρούμενο, έτοιμο να αρχίσει την ημέρα. Και μετά το σχολείο επιστρέφει κακοδιάθετο και ευερέθιστο – και καταρρέει. Επικοινωνείτε με τον/ την εκπαιδευτικό για να δείτε αν έγινε κάτι ή αν είχε άσχημη διάθεση κάποια στιγμή στο σχολείο. Αλλά διαπιστώνετε ότι το παιδί σας ήταν μια χαρά.

Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Τι μεσολάβησε ανάμεσα στην καλή μέρα στο σχολείο και σε αυτό που βλέπετε στο σπίτι; Τι φταίει για αυτή την κακή διάθεση που εμφανίζεται καθημερινά; Μήπως κάνετε εσείς κάτι που το κάνει να έρχεται αναστατωμένο ή θυμωμένο;

4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability)

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 – 31 Οκτωβρίου 2021

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος δια ζώσης, αλλά και διαδυκτιακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Κυριακής 31/10 στο site της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ www.dryadesenplo.gr/4th-idfd.

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα - Τι θα γίνει με τα self tests και τις μάσκες

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου προβλέπονται 10 αλλαγές στα σχολεία για διαγνωστικά τεστ και χρήση μάσκας, σύμφωνα με Κοινή τροποποιητική Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι αλλαγές στα σχολεία

1. Την αντικατάσταση της παρ. 3 του Κεφαλαίου Α «Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19» του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας (Β’ 4187) ως ακολούθως:

Eurostat – 1 στα 4 παιδιά στην ΕΕ κινδυνεύουν από φτώχεια – 1 στα 3 στην Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat αναφορικά με το πόσα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Τραγική είναι η εικόνα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το 2020, το 24,2% των παιδιών (κάτω των 18 ετών) στην ΕΕ διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σύγκριση με το 21,7% των ενηλίκων (18–64) και το 20,4% των ηλικιωμένων (65 ετών και άνω).

Φωτόδεντρο Εκπαιδευτικά Σενάρια: Νέο Ψηφιακό Αποθετήριο και περιβάλλον δημιουργίας και διαμοίρασης εκπαιδευτικών σεναρίων!

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, διαμοίραση και αξιοποίηση δομημένων Εκπαιδευτικών Σεναρίων από εκπαιδευτικούς είναι πλέον διαθέσιμη και λειτουργεί στη διεύθυνση https://photodentro.edu.gr/ls

Η υπηρεσία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού, και παρέχει:

Ευθυμία Γκούλη: Η Ελληνίδα γοργόνα με το ένα… χέρι

Η Παραολυμπιονίκης μιλά στο Newsbomb.gr για τις νίκες της, για τις δύσκολες υπό βροχή προπονήσεις της, τους φύλακες αγγέλους της που δεν είναι άλλοι από την οικογένεια της και τον προπονητή της Νικόλαο Βέζο.

Δυνατή! Ως χαρακτήρας, ως άνθρωπος. Η Ευθυμία Γκούλη παραολυμπιονίκης στο Τόκυο στα 25 της έχει μάθει να μάχεται σκληρά καθημερινά. Με ένταση, με πάθος. Τι και αν έχει μόνο ένα χέρι η ίδια είναι πεισματάρα και διεκδικεί όλα της τα όνειρα.

Σχολεία: «Ολυμπιακή εβδομάδα» σε Δημοτικά-Γυμνάσια την άνοιξη του 2022

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 4 διδακτικών ωρών (2 ώρες θεωρία - 2 ώρες πράξη) οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία» κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Μαΐου του 2022.

Με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τριών ηλιακών κατηγοριών 6-8 ετών, 9-12 ετών και 13-15 ετών, για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι βασικοί άξονες περιεχομένου της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι:

Google: Πώς οι γονείς μπορούν να σβήνουν τις φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών τους

Ένα νέο εργαλείο δημιούργησε η Google, με στόχο να μπορούν γονείς και ανήλικοι να ζητούν την αφαίρεση φωτογραφιών – Το εργαλείο εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας παιδιών και εφήβων

Τη δυνατότητα αφαίρεσης φωτογραφιών από την αναζήτηση προσφέρει σε γονείς και ανήλικα παιδιά η Google.

Το πολύτιμο χέρι βοήθειας των νταντάδων της νύχτας

«Κοιμάται;». Είναι το πιο συχνό ερώτημα που δέχεσαι ως νέα μητέρα, πίσω από το οποίο όμως κρύβονται και μια σειρά άλλες ερωτήσεις: «Εσύ κοιμάσαι; Τα καταφέρνεις; Αντεπεξέρχεσαι αποτελεσματικά στα νέα σου καθήκοντα;». Αν μιλούσες ειλικρινά θα απαντούσες «όχι» (και ίσως έβαζες λίγο τα κλάματα από την κούραση και την αϋπνία), αλλά συνήθως κλείνεις την κουβέντα με ένα «όλα μια χαρά, θα βρούμε τους ρυθμούς μας». 

Για θέματα οδικής ασφάλειας και οδηγών με αναπηρία ο γ.γρ. της ΕΣΑμεΑ Β. Κούτσιανος στη Βουλή

Ο γεν. γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Β. Κούτσιανος μίλησε στην ακρόαση φορέων στη δεύτερη συνεδρίαση της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Ήδη οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ είχαν κατατεθεί εγγράφως με επιστολή.

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ: Υπηρεσία Υποστήριξης ΑμεΑ

 

Παρουσίαση της Υπηρεσίας Υποστήριξης ΑμεΑ της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης ΑΠΘ. https://www.lib.auth.gr/el/amea

Πηγή: Youtube

Ισπανία: Τέλος στις διαφημίσεις γλυκών & αναψυκτικών για να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέλει να απαγορεύσει τις διαφημίσεις ζαχαρωδών προϊόντων, όπως παγωτών και αναψυκτικών, που απευθύνονται σε παιδιά για να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή το 2022. Θα αφορά τις διαφημίσεις που στοχεύουν στους καταναλωτές κάτω των 16 ετών, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως είπε ο υπουργός Καταναλωτή, Αλμπέρτο Γκαρθόν.