Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάζοντας και κατανοώντας

Η φτωχή εργαζόμενη μνήμη είναι μια από τις βασικές δυσκολίες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, καθιστώντας την ανάγνωση δύσκολο έργο για πολλούς μαθητές. Δείτε πώς η ενεργή ανάγνωση μέσα στην τάξη και τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κατανοεί καλύτερα τις λέξεις στις σελίδες που διαβάζει.

Πρόσβαση για ΑμεΑ θα αποκτήσει το Φρούριο Καβάλας

Σε επεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε επισκέπτες, θεατές και ΑμεΑ, αλλά και για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του φρουρίου Καβάλας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, οι επεμβάσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού για αναβάθμιση των υποδομών του μνημείου, της ενίσχυσης της προσπελασιμότητας των πολιτιστικών χώρων, καθώς και του ρόλου του ως πολιτιστικό πόλο και αναπτυξιακό πόρο για την πόλη της Καβάλας.

Ημερίδα: «Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή»

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνει Ημερίδα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου (18:00-21:00) στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τίτλο:

«Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή»

Παγκόσμια Εβδομάδα Παιδείας : “Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον"

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στα 10 Κορυφαία Σχολεία του Κόσμου στις Περιβαλλοντικές Δράσεις για το World's Best School Prizes εκπροσωπώντας την Ελλάδα, πρόκειται να μοιραστεί τις καινοτόμες πρακτικές και την τεχνογνωσία της δράσης του με θέμα “Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον" στην Παγκόσμια Εβδομάδα Παιδείας την Τετάρτη 19/10/22 - 12:15-13:00 GMT (15:15-16:00 τοπική ώρα).

Δηλώστε συμμετοχή στη μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του T4 Education.

Το καλοκαίρι της εφηβικής εργασίας

«Φέρτε τα κοπέλια σας να δουλέψουν εδώ». Αυτή ήταν η παρότρυνση πολλών ξενοδόχων στην Κρήτη στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, όταν πλέον ήταν σε όλους σαφές ότι τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τόσες θέσεις εργασίας κενές. Οι επιχειρηματίες απευθύνθηκαν στους ενηλίκους εργαζομένους τους, προκειμένου αυτοί να φέρουν τα παιδιά τους, ή στους εφήβους που ήδη απασχολούσαν, για να το μεταφέρουν στους συμμαθητές τους. Στο άτυπο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες ανήλικοι, 15 έως 18 ετών, που σήκωσαν τα μανίκια και κράτησαν δίσκους, άνοιξαν πόρτες, σήκωσαν βαλίτσες. Κάποιοι μοίραζαν τον χρόνο τους ανάμεσα στη δουλειά και το φροντιστήριο, άλλοι διέσχιζαν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα με λεωφορείο, πολλοί διέμεναν σε βοηθητικούς χώρους ξενοδοχείων για τρεις μήνες. Αυτοί αποτελούν αναμφισβήτητα τους αφανείς ήρωες του φετινού ρεκόρ του τουρισμού.

Όσο παιδιά νόσησαν από κορωνοϊό μπορεί να εμφανίσουν διαβήτη!

Τα παιδιά που αρρώστησαν με Covid-19, έχουν σημαντικά αυξημένο (κατά 72%) κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 1, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Είναι πάντως ασαφές σε ποιο βαθμό η ίδια η νόσος πυροδοτεί την εκδήλωση παιδικού διαβήτη.

Ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει από την Ρόδο στον Πανορμίτη Σύμης

 

Η αυτονομία και κοινωνική ένταξη μέσω του σκύλου οδηγού

Το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρία είναι θεμελιώδες και αδιαπραγμάτευτο και εδράζεται σ’ ένα πλέγμα διατάξεων στην εσωτερική και διεθνή έννομη τάξη, με κυριότερες αναφορές στο ελληνικό Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και στο δωδέκατο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Τιμ Κουκ επαίνεσε μια 9χρονη για τη δημιουργία μιας εφαρμογής iOS

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, επαίνεσε ένα κορίτσι, 9 ετών, από την Ινδία που ζει στο Ντουμπάι επειδή σχεδίασε μια εφαρμογή iOS για iPhone.
Πρόκειται για την Χάνα Μοχάμεντ Ραφίκ, την νεότερη προγραμματιστή iOS. Το κοριτσάκι ανέπτυξε το «Hanas», μια εφαρμογή αφήγησης που επιτρέπει στους γονείς να καταγράφουν ιστορίες.

Θεσσαλονίκη: Κολύμπησαν επί 12 ώρες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

Κολύμπησαν 12 ώρες συνεχόμενα για να ενισχύσουν την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα». Ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Αντοχής «Αντέχω για την Ελπίδα», που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος», στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν δεκάδες κολυμβητές.

«Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της ζωής σου»: Παρούσα στον αγώνα κατά του καρκίνου και η ΕΟΑΚ

Αθλητές, προπονητές και μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών έβαλαν …το δικό τους καλάθι, στα πλαίσια της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Καρπάθου: Ξεκινάμε αγώνα για τη δημιουργία Μονάδας ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Ο Συλλογος Ατομων με Αναπηρια Επαρχιας Καρπάθου καλεί τα ατομα του συλλογου μας και οχι ΜΟΝΟ που πασχουν απο Νεφρική Ανεπάρκεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ οτι ξεκινάμε εναν αγωνα με συμπαραστάτες ευαισθητοποιημένους φορείς και κατοίκους της Επαρχίας Καρπαθου για την δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Καρπάθου.

Στ. Γκίνης: "Χάνω τα όνειρά μου. Με βάζουν να διαλέξω ανάμεσα σε πρωταθλητισμό και σπουδές"

Προσωπικός γιατρός: Εγγραφή και για τα παιδιά - Πότε ξεκινά

Παραμένουν τα «αγκάθια» για την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, ενώ σε λίγο καιρό ο σχεδιασμός θέλει να ξεκινά και η εγγραφή των παιδιών σε παιδιάτρους. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και ξεκαθάρισε πως ο σχεδιασμός είναι ο εξής: