Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

26 φράσεις για να ηρεμήσουμε ένα θυμωμένο παιδί

Είτε το παιδί σας ξεσπάει απότομα και γρήγορα, είτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στα όριά του, σίγουρα θα έχει όφελος από τις δεξιότητες διαχείρισης του θυμού.Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα θυμού ενός νηπίου ή την ψυχρή αδιαφορία και την απάθεια ενός εφήβου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω φράσεις. 

Καθοδηγώντας το παιδί στην εφηβεία

Οταν γέννησα τον πρώτο μου γιο, όλα μου φαίνονταν καινούργια, δύσκολα και αγχωτικά. Οι πιο νέοι συμμερίζονταν τις αγωνίες μου, οι πιο μεγάλοι με καθησύχαζαν ότι σύντομα θα ένιωθα πιο σίγουρη και λιγότερο ανασφαλής και ένας πολύ αγαπημένος οικογενειακός μας φίλος, που είχε δύο μεγάλους γιους, μου είπε: «Και πού να δεις την εφηβεία…».

Προκήρυξη έργου ανέγερσης Κέντρου Φροντίδας για Άτομα με Αυτισμό

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, διακηρύσσει την διεξαγωγή ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, για την ανάθεση της σύμβασης του έργου ανέγερσης νέας διώροφης οικοδομής, με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρου διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό, προϋπολογισμού 3.083.880 ευρώ.

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ και για άτομα με αυτισμό: Επιστολή συλλογικοτήτων και φορέων από όλη τη χώρα στον Υπουργό Εργασίας

46 συλλογικότητες και φορείς από όλη τη χώρα, απέστειλαν επιστολή με προτάσεις στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τον προσωπικό βοηθό για ΑμεΑ. 

Στην επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα να συμπεριλάβει ο εν λόγω θεσμός, όλες τις κατηγορίες ΑμεΑ, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, όπως τα άτομα με αυτισμό και ΔΑΦ. 

Έρευνα: Καλύτερη η κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που έχουν σκύλο στο σπίτι

Τα μικρά παιδιά που ζουν σε σπίτια τα οποία διαθέτουν κατοικίδια σκυλιά έχουν καλύτερη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη και συμπεριφορά, σε σχέση με παιδιά, η οικογένεια των οποίων δεν έχει σκύλο, σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Νέο χτύπημα Τραμπ : Απέλαση για όσους λόγω κοροναϊού σπουδάζουν μέσω Διαδικτύου

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι δεν θα επιτρέψει σε ξένους φοιτητές να παραμείνουν στις ΗΠΑ, εάν τα πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν αποφασίσουν, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει η πανδημία του κοροναϊού, να παραδίδονται μαθήματα αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου όταν ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους.

Η άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Στο άρθρο 50 του Ν. 4075/2012 ορίζεται ότι :

« 1. Ο εργαζόμενος γονέας έχει δικαίωμα γονικής άδειας ανατροφής του παιδιού μέχρις ότου συμπληρώσει την ηλικία των έξι (6) ετών, με σκοπό την εκπλήρωση των ελάχιστων υποχρεώσεων ανατροφής προς αυτό.

Από τα παιδιά για τα παιδιά

Οργανωμένες εξορμήσεις που έδωσαν τροφή για σκέψη, παρατηρητικότητα στο φουλ, αλλά πάνω απ’ όλα συνεργασία.

Αυτά τα «υλικά» αξιοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της Τήνου για τη δημιουργία του «TINOS guide & seek», του πρώτου δίγλωσσου πολιτιστικού οδηγού του νησιού που απευθύνεται σε παιδιά.

Η ελληνική οικογένεια στην εποχή του κορονοϊού: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Όποιος και να είσαι, όποτε και όπου να εστιάσεις το φακό σου, η οικογένεια υπαρκτή ή εσωτερικευμένη είναι πάντα εκεί. Η οικογένεια καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τις προσωπικές, τις οικογενειακές και τις εθνικές μας συμπεριφορές και επιλογές. Σαν ένα αόρατο χέρι που χρωματίζει κάθε μας κίνηση, μικρή και καθημερινή ή μεγάλη και καθοριστική. 

O Τραμπ θέλει ανοιχτά σχολεία το φθινόπωρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το φθινόπωρο, την ώρα που αρκετές πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων. 

Σύντομος οδηγός για νέους μπαμπάδες

Ο ερχομός του πρώτου σας παιδιού αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Η αναμονή έχει πλέον τελειώσει και κρατάτε στην αγκαλιά το νέο μέλος της οικογένειας. Αν και ο πρώτος καιρός με το νεογέννητο έχει πολλές δυσκολίες, μπορείτε να καταφέρετε να τις ξεπεράσετε σύντομα μέσα από την συνεργασία και την αλληλοβοήθεια. Μερικοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει ένας νέος μπαμπάς περιλαμβάνουν:

Έφτιαξε ένα off road αμαξίδιο για την αγαπημένη του που δεν μπορούσε να περπατήσει- Τώρα πάει παντού

Ο Ζακ Νέλσον χρειάζεται συστάσεις μόνο στην Ελλάδα καθώς στις ΗΠΑ είναι διάσημος Youtuber με εκπληκτικό ταλέντο στις κατασκευές παντός είδος και τον ακολουθούν 5,8 εκατομμύρια χρήστες. 

Πέρυσι αρραβωνιάστηκε την αγαπημένη του Κάμπρι, η οποία δεν μπορεί να περπατήσει και αποφάσισε να κλειστεί στο εργαστήριό του για να της κάνει μία έκπληξη. Γνωρίζοντας ότι τα συμβατικά αμαξίδια έχουν περιορισμένες δυνατότητες και κινούνται αργά μόνο σε ομαλό τερέν, ο Νέλσον θέλησε να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στη μέλλουσα γυναίκα του.