Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Caramelle: ένα τραγούδι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Δύο καραμέλες και η ανάγκη για μία ανάσα. Το τραγούδι Caramelle των Pierdavide Carone και Dear Jack δίνει στους στίχους του φωνή στα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Δείτε την αγγλική μετάφραση των στίχων εδώ.

Ο κορωνοϊός προκαλεί διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα

Χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε εξετάσεις τον τελευταίο καιρό προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD). Παιδίατροι και ψυχολόγοι περιγράφουν την παράλληλη υγειονομική κρίση που μαστίζει τους ανηλίκους και χαρακτηρίζεται από επιδείνωση των σχολικών επιδόσεων και έλλειψη προσοχής.

Γκόλμπολ: Γνωρίστε το άθλημα των τυφλών

Η Άννα Μπαλαν συνομιλεί με την  Χριστίνα Ζαμπέτα, προπονήτρια στο παραολυμπιακό άθλημα goalball.

 

Συριανό Καρναβάλι: Online εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά

Φέτος τις απόκριες, η γιορτινή διάθεση για καρναβάλι ξεκινάει από τη Σύρο, στο πλαίσιο του OnIine Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2021. Οι παραδόσεις και το καρναβάλι της Σύρου ενώνονται στο επιγραμμικό (online) εργαστήριο stop motion και cut-out animation με εκπαιδεύτρια τη νέα ελληνίδα ανιμέιτορ Πολυξένη Κάτσαρη. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν εξ αποστάσεως τη δική τους pop-up αποκριάτικη μάσκα με απλά υλικά και μια έξυπνη ψηφιακή συσκευή (τηλέφωνο ή ταμπλέτα) με φόντο την πανέμορφη Σύρο.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα τελικά βίντεο των παιδιών, θα ενωθούν σε μια ταινία κινούμενης εικόνας.

Αναμνήσεις από το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Λόγω των περιοριστικών μέτρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού δε θα πραγματοποιηθεί το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, όπως ανακοίνωσε η συντονιστική ομάδα του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της:

“Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλες οι ομάδες προετοιμάζονταν για το Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού! Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, με γρίφους και δοκιμασίες που μας φέρνει όλους κοντά, με χαρά και ανεμελιά!

Φεστιβάλ Μαθηματικών για Γυμνάσια-Λύκεια με συμμετοχή Κων.Δασκαλάκη

Με τη συμμετοχή του γνωστού μαθηματικού κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Καθηγητή του ΜΙΤ, αλλά και του Αθανασίου Φωκά, καθηγητή του Cambridge, θα διεξαχθεί τον Απρίλιο το πρώτο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου.

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα, πρόκειται να διοργανώσουν το 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Η τηλεκπαίδευση βλάπτει τη μελέτη

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οσο περισσότερο διαρκεί η τηλεκπαίδευση τόσο μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνουν οι μαθητές σε σχολικά καθήκοντα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Ινστιτιούτου Δημοσιονομικών Μελετών (IFS). Οι ερευνητές παρακολούθησαν εκατοντάδες παιδιά στην Αγγλία και διαπίστωσαν ότι στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης ο χρόνος που αφιέρωναν στη διαδικασία της μάθησης ήταν κατά 50% λιγότερος από ό,τι όταν τα σχολεία ήταν ανοικτά.

Πανεπιστήμια: Tέλος στις «παλιές συνήθειες» των φοιτητών βάζει ο νέος νόμος

Σε νέα αυστηρά δεδομένα όσον αφορά στη φοίτηση αλλά και στη συμπεριφορά τους μέσα στα πανεπιστήμια θα εισέλθουν οι νέοι φοιτητές, ενώ αντίστοιχα θα κληθούν να προσαρμοστούν και οι «παλιοί». Ο νέος νόμος ο οποίος ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους φοιτητές ν΄ ακολουθήσουν παλιές «συνήθειες» καθώς θα κινδυνεύουν με ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα ακόμη και με οριστική διαγραφή από τα μητρώα του πανεπιστημίου.

Συμμετέχουμε στον αγώνα για την Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων.

Πολλοί θα σκεφτείτε «σιγά μη γραφτώ..θα πάω μια βόλτα απλά»
Σας βεβαιώνω ότι όταν κάνετε την εγγραφή και βγείτε να περπατήσετε ή να τρέξετε για την «ημέρα των σπάνιων παθήσεων»
αυτό που θα νιώσατε είναι διαφορετικό!
Βγείτε και εσείς έξω και τρέξτε ή περπατήστε για καλό σκοπό όποτε εσάς βολεύει από σήμερα έως τις 28/2!
Δηλώστε συμμετοχή :

«Μαμά σήκω… » : Οι σπαρακτικές κραυγές δύο παιδιών που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Σπαρακτικό βίντεο που δείχνει δύο παιδιά να κλαίνε κοντά στο σώμα της μητέρας τους, η οποία κείτεται χωρίς τις αισθήσεις της μετά από έκρηξη την Κυριακή στην Καμπούλ, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στο Αφγανιστάν έπειτα από 40 χρόνια πολέμου.

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων Σχολείων εγκαινιάζει ο Δήμος Ρεθύμνης

Με μια ακόμη καινοτόμο εφαρμογή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης εμπλουτίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες ο Δήμος Ρεθύμνης, με στόχο την άμεση επίλυση των αιτημάτων των σχολείων.

Πρόκειται για την εφαρμογή Διαχείρισης Αιτημάτων Σχολείων του Δήμου με την οποία επιδιώκεται η οργάνωση, η προώθηση, η παρακολούθηση της πορείας και η επίλυση των αιτημάτων που υποβάλλονται από τα σχολεία και αφορούν βελτιωτικές παρεμβάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ρεθύμνης.

Διευκρινίζεται ότι η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσω ίντερνετ και δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου λογισμικού στους χρήστες της.

Στην Ιαπωνία έφτιαξαν χάρτη για τις γειτονιές με «θορυβώδη παιδιά»

«Ενήλικες που κουτσομπολεύουν στον δρόμο» και «θορυβώδη παιδιά» γίνονται αντικείμενο ενός αμφιλεγόμενου χάρτη «θορύβων και ησυχίας» στην Ιαπωνία που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις.

Ο διαδραστικός χάρτης Dorozoku παρέχει, σε όποιον επισκέπτεται τον ιστότοπο, πληροφορίες για την ένταση των ήχων και των «ενοχλητικών θορύβων» στις γειτονιές. Εκτός από αυτοκινητόδρομους, ο χάρτης περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για περιοχές με σχολεία, «ομιλητικούς γείτονες» και ακόμα και «παιδιά που παίζουν στον δρόμο».

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα: Το δελφινάκι, νικητής….

“Στο δελφίνι έχει δοθεί η ιδιότητα που αναζητούν όλοι οι φιλόσοφοι, η ανιδιοτελής συμπαράσταση και φιλία”. Πλούταρχος

Το παραμύθι αγγίζει την παιδική ψυχή, μαζί και του ενήλικα αναγνώστη εξάπτοντας την φαντασία τους με έναν τρόπο απλό, κατανοητό και διδάσκοντας πολλές ανθρώπινες αξίες , που νοηματοδοτούν την ζωή όλων μας. Δεν είναι μόνο η πλοκή του κειμένου ,η αξία των λέξεων, η ροή των μηνυμάτων, αλλά είναι και η μαγική δύναμη της αφήγησης που δημιουργεί μια συναισθηματική επικοινωνία, μια σχέση παιδιού και αφηγητή. Το παραμύθι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον γονιό και τον δάσκαλο, δηλώνει η κυρία Σωτηρία Κυρμανίδου.

Στομαχόπανος στα παιδιά: Αίτια και αντιμετώπιση

Ο στομαχόπονος είναι συχνός στα παιδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποδηλώνει κάτι σοβαρό.

Συμπτώματα

Ο πόνος είναι σίγουρα το πρώτο σύμπτωμα που αναγκάζει το παιδί να παραμείνει ξαπλωμένο πιέζοντας την κοιλιά του. Συνοδεύεται όμως κι από άλλα συμπτώματα όπως: