Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Βιβλίο: "Δεν είμαι τέρας, σου λέω!"

«Μπορείς, σε παρακαλώ, να κρατήσεις τον Αγάπιο για είκοσι μέρες;» μου είπε ο γείτονάς μου ο Λάζαρος. «Να και οι οδηγίες». Πήρα τις οδηγίες και τις έβαλα στην τσέπη του τζιν μου. «Θέλω οδηγίες για να προσέξω ένα παιδί;» είπα από μέσα μου.

Διάφορα από την επικαιρότητα

"Everything you know is wrong": "Γονιός"

Είμαι μάλλον ο πλέον αναρμόδιος. Αλλά είπα να γράψω 5 πράγματα για την εμπειρία μου μέχρι τώρα σα γονιός. Ξέρω γω...Μπορεί να φανούν χρήσιμα. Πιο πολύ πάντως το κάνω για να καθαρίσει λίγο το κεφάλι μου να ξέρετε.Διαβάστε το κείμενο  στο ιστολόγιο "Everything you know is wrong".

Ο εθελοντισμός ως πρώτο βήμα για την αναδοχή

Την Κυριακή του Θωμά, ένα γλέντι θα στηθεί στο Αναρρωτήριο Παίδων (Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού - πρώην ΠΙΚΠΑ, τηλ. 2132059800) στην Πεντέλη για τα 35 παιδιά που φιλοξενούνται. Μωρά από 5 μηνών μέχρι προνήπια βρίσκονται εκεί επειδή εγκαταλείφθηκαν στα δημόσια μαιευτήρια, άλλες φορές από μητέρες αλλοδαπές, άλλες από χρήστριες ουσιών ή άλλη αιτία, ή έπειτα από εισαγγελική εντολή (κακοποίηση κ. λπ.).

Σεμινάριο του ΚΕΓ: "Τα γλωσσικά μαθήματα στο Ψηφιακό Σχολείο"

Πρόκειται για ένα τρίωρο σεμινάριο βασισμένο στις προτάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας και της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας με τη χρήση ΤΠΕ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 8ης ΔΕΒΘ την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικ. Γερμανός (αίθουσες, B, Γ, Δ), ώρες 17.30-20.30.

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Εργαστήρι ορθογραφίας

Το "Εργαστήρι ορθογραφίας" απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της A’-B’ βάθμιας Εκπαίδευσης (κυρίως φιλολόγους). Σε αυτό οι Γιώργος Παπαναστασίου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών και Βάσω Μελικίδου εκπαιδευτικός, συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, θα παρουσιάσουν μια μέθοδο κατηγοριοποίησης και ερμηνείας των ορθογραφικών λαθών, και μια διδακτική πρόταση για την αντιμετώπισή τους στην τάξη.

3η Καλλιτεχνική Έκθεση Κωφών

Σελίδες που ταξιδεύουν τα παιδιά

Το παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα γνώρισε την τελευταία δεκαετία µεγάλη άνθηση, τάση που δεν έχει ανακοπεί καθόλου. Σύµφωνα µε τα τελευταία διαθέσιµα στοιχεία, η βιβλιοπαραγωγή έφτασε το 2008 τους 2.088 τίτλους ή το 21,4% της παραγωγής βιβλίου. Στη συνέχεια σταχυολογούµε µερικές από τις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων µηνών. 
Διαβάστε το άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στα Νέα