Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η φτώχεια συνδέεται με φτωχότερη ανάπτυξη του εγκεφάλου – αλλά το διάβασμα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή της

 Η πρώιμη παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, σημαντική για την τόνωση της γνωστικής ικανότητας και της ψυχικής ευεξίας. Η καλή υγεία του εγκεφάλου σε αυτή την ηλικία συνδέεται άμεσα με την καλύτερη ψυχική υγεία, τη γνώση και το μορφωτικό επίπεδο στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή. Μπορεί επίσης να προσφέρει ανθεκτικότητα σε περιόδους στρες.

Πώς μιλάμε στα παιδιά για τη συναίνεση. «Μην με ακουμπάς, το σώμα μου είναι δικό μου»

Η Λαμπρινή Γεωργίου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Genderhood, μιλά στο ΒΗΜΑ για το Συναι/no. Ένα ολιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων συναίνεσης, αυτοδιάθεσης και σωματικής αυτονομίας.

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ξεκινά από Δευτέρα το πρόγραμμα Παιδί και Θάλασσα

Στιγμές δροσιάς και παιχνιδιού, όπως το δικαιούνται άλλωστε, είναι έτοιμα να ζήσουν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου περισσότερα από 120 παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στην α΄ περίοδο του προγράμματος «Παιδί και Θάλασσα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Μαθητές ΕΠΑΛ δημιούργησαν ένα μοναδικό σνακ

Το 1o Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου-Ευγένιος Ευγενίδης έχει πολλές επιτυχίες καταγεγραμμένες στο ιστορικό του, με καθηγητές και μαθητές που βλέπουν την ζωή σαν μια διαδρομή ευρηματικότητας και τεχνογνωσίας.

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 17/6, οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το σχολικό έτος 2024-2025 σε 37 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Πολύτιμα μωρά με IVF: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι γονείς

Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, οι τεχνικές υποβοήθησης είναι ασφαλείς και με τη σωστή καθοδήγηση πολλά ζευγάρια φτάνουν στο όνειρο, την απόκτηση παιδιών.

Με τον όρο υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εννοούνται όλες οι μέθοδοι που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της σύλληψης ενός παιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των μεθόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης. H υπογονιμότητα σήμερα αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από ένα στα επτά ζευγάρια δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί με φυσικό τρόπο.

Μεταμόσχευση ωοθηκών: Πρώτη γέννηση στην Ελλάδα με τη νέα τεχνική

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε η 39χρονη Ειρήνη Κόκα, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που αποκτά παιδί με μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού. Το βρέφος, βάρους 3 κιλών και 20 γραμμαρίων, γεννήθηκε με καισαρική το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Πριν από 16 χρόνια η κ. Κόκα διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο και λέμφωμα Χότζκινς και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.