Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι κάνουμε όταν το παιδί φοβάται την θάλασσα;

Οι οδηγίες του παιδιάτρου ρητές και κατηγορηματικές: «Bούτα τον στην θάλασσα αμέσως μόλις γεννηθεί. Τα μωρά είναι τόσο εξοικειωμένα με το νερό όσο και τα ψάρια…» Κι όμως. Αν κάποια μωρά είναι γεννημένα «γοργόνες» ή «σαργοί», κάποια άλλα απεχθάνονται το νερό όπως ο διάβολος το λιβάνι. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν είναι όλα τα παιδιά «εραστές» της θάλασσας, αλλά ούτε και επιτυγχάνουν τις ίδιες αντιστάσεις στην κλίμακα του φόβου.

Ecole Maternelle Pajol: Ένα πολύχρωμο νηπιαγωγείο στο Παρίσι

Ένα παλιό νηπιαγωγείο στο Παρίσι, το Ecole Maternelle Pajol που στεγάζεται σε κτήριο του 1940, ανακαινίστηκε και γέμισε χρώμα και θετική ενέργεια! Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο blog μικροί μεγάλοι.

Λιγότερη TV, περισσότερα χρόνια στη ζωή

Ο περιορισμός της τηλεόρασης σε λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα μπορεί να προσθέσει σχεδόν 1,5 χρόνο στο προσδόκιμο επιβίωσης, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

10 φανταστικά αλφάβητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Θυμάστε στα παιδικά σας χρόνια να επινοείται δικούς σας κώδικες, για να κρυπτογραφείτε τα μηνύματα που ανταλλάσσατε με τους φίλους σας κ.α.;  Δείτε 10 φανταστικά αλφάβητα που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες ενός βιβλίου κλπ και προσπαθήστε να γράψετε σε κάποιο από αυτά. Θα διαπιστώσετε ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα.

Κατασκευή: Παιδικό Ηφαίστειο


Με μαγειρική σόδα και ξύδι προκάλεσε μιαν εντυπωσιακή χημική αντίδραση και την έκρηξη ενός «οικιακού» ηφαιστείου. Μόνο φρόντισε να υπάρχουν και πετσέτες γύρω! Πού θα βρείτε αναλυτικά τα  υλικά που θα χρειαστείτε και οδηγίες για να το κατασκευάσετε; Στο pamebolta!

12 χρόνια Γιορτές της Γης!

12 χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές της Γης που έχουν πλέον καθιερωθεί ως η "άλλη πρόταση" του καλοκαιριού. Πάντα με καινοτόμα και δημιουργική διάθεση, μακριά από τα στερεότυπα και την πλήξη μιας διοργάνωσης κονσέρβας, οι Γιορτές της Γης θα συναντήσουν και πάλι τους πολυπληθείς φίλους τους από τις 12 έως και τις 15 Ιουλίου 2012, στην όμορφη Βλάστη, στα οροπέδια του Σινιάτσικου.

Ολυμπιακοί Αγώνες-Λονδίνο 2012: Δαφνοστεφανωμένοι με αναπηρίες

1904: Στην κορυφή με ξύλινο προσθετικό μέλος Αν και υποχρεώθηκε από τα εφηβικά του χρόνια να έχει ξύλινο προσθετικό μέλος, αφού υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι σε ατύχημα που είχε τη στιγμή που έπαιζε στις ράγες του τρένου, ο Αμερικανός -γεννημένος στο Κίελο της Γερμανίας- Τζορτζ 'Αισερ κέρδισε έξι μετάλλια στη γυμναστική.

2ο Φεστιβάλ «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη 2012»

Άρχισαν με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη 2012» που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους για την ατμοσφαιρικότητά τους δομημένους και φυσικούς χώρους του περιβάλλοντος της Άνω Γατζέας και του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Ταινίες στον κήπο

Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη 12/7/2012 με την αγαπημένη ταινία "Σινεμά ο Παράδεισος" και θα συνεχιστούν για όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.