Τρίτη 2 Μαΐου 2023

7 τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης να αντιμετωπίσουν τον «πυρετό της Άνοιξης».

 Έφτασε η άνοιξη και τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και αφαιρούνται πιο εύκολα. Ωστόσο, το σχολείο δεν έχει τελειώσει και το παιδί σας πρέπει να συνεχίσει να κρατάει το πρόγραμμά του και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του. 

Παύλος Λιότσος: Ο βαρήκοος Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό, που βοηθάει ΑμεΑ, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό!

Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πόσο πολύ έχει ονειρευτεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε αυτούς, αποτελεί ερώτηση κλισέ σε μια συνέντευξη με αθλητές και αθλήτριες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Όταν όμως έχεις απέναντί σου έναν αθλητή που έκανε την παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ηλικία των 15 ετών (2013 Σόφια), στα 19 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο (χάλκινο, 2017 Σαμψούντα) και στα 24 βρέθηκε στην κορυφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης (χρυσό, 2022 Κασίας ντο Σουλ), τότε είσαι υποχρεωμένος να κατευθύνεις την κουβέντα σε διαφορετικά αθλητικά... μονοπάτια! 

Podcast: 5 tips για start-ups που θέλουν να ασχοληθούν με την αναπηρία

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες επιθυμούν να αναπτύξουν ιδέες γύρω από την αναπηρία και την προσβασιμότητα. Συχνά όμως, τυχαίνει να γνωρίζουν πολύ λίγα πάνω στα συγκεκριμένα θέματα. Σε αυτό το επεισόδιο η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος μοιράζονται κάποιες συμβουλές που ίσως φανούν χρήσιμες σε τέτοια εγχειρήματα.

Πηγή: LIFO

Junior Achievement Greece - Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα

 

Πηγή: Youtube - Ναυτεμπορική

Ιδρύθηκε τμήμα ένταξης στο δημοτικό σχολείο Νέου Χωριού

Η εβδομάδα που διανύσαμε ήταν άκρως δημιουργική για το Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού καθώς με την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του Τμήματος Ένταξης από το ΥΠΑΙΘ, υλοποιήθηκε ουσιαστικά στο έπακρο ο εξαετής σχεδιασμός της διοίκησης του σχολείου (με την παράταση θητείας των διευθυντών των σχολείων, μετατράπηκε από τριετής σε εξαετής), που αφορούσε συνολικά τις υποδομές και τις υποστηρικτικές δομές του σχολικού οργανισμού (εγκαταστάσεις, υποστηρικτικές δομές – παρεχόμενο εκπαιδευτικό προϊόν).

Νταντάδες, κράμα Μέρι Πόπινς και Τζέιμς Μποντ

ΜΠΑΘ, ΑΓΓΛΙΑ. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 09.30 ακριβώς. Από την αρχή του δρόμου που οδηγεί στις πύλες με τις αψίδες, πάνω στις οποίες αναγράφεται το όνομα της σχολής Νόρλαντ, μπορεί κανείς να δει τις σειρές των φοιτητών με τα μαλλιά χτενισμένα πίσω με στρατιωτική ακρίβεια. Ετοιμάζονται για μια μακρά ημέρα διαλέξεων και πρακτικών μαθημάτων. Με τις στολές τους, λευκά γάντια και τα καφέ καπέλα, οι εκπαιδευόμενες γκουβερνάντες του κολεγίου φοιτούν σε μία από τις αρχαιότερες και εγκυρότερες σχολές νταντάδων στον κόσμο. Ακόμη και στην 130ή χρονιά από την ίδρυση της σχολής, οι απόφοιτοι είναι οι πλέον περιζήτητοι.

Υβριδική Ημερίδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανεξάρτητης διαβίωσης

Ανάπηροι, Γονείς/Κηδεμόνες, Εκπαιδευτές/ Φροντιστές/ Συνοδοί θα συμμετέχουν με τοποθετήσεις στην Ημερίδα με τίτλο "Από την Ανεξαρτησία στην Αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική" που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023 στο Αμφ 14 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Πιο κοντά σε παιδιά και νέους έρχεται ο Δήμος Κομοτηνής

Δράσεις με τις οποίες η Κομοτηνή θα γίνει πιο φιλική και συμπεριληπτική για τα παιδιά και τους νέους περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Ασπασία Πλακαντωνάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Απριλίου για την εφαρμογή της πρωτοβουλίας «Πόλεις φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους». 

28 εκατ. Ευρώ κατανέμονται στους Δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων

Κατανέμονται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (28.050.000,00 €) σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Συνέδριο: Θέατρο και εκπαίδευση για πολύ νεαρούς θεατές (04/05/2023)

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση», Ειδίκευση: Διδακτική του Θεάτρου) και το Εργαστήριο «Θέατρο, Φιλοσοφία και Εκπαίδευση» του ιδίου Τμήματος και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών «Κοινωνικές Επιστήμες και Ανθρωπιστικές Σπουδές στην Εκπαίδευση», Ειδίκευση: Λογοτεχνία, Θέατρο και Γλώσσα στην Εκπαίδευση,) και το «Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου» του ιδίου Τμήματος και η θεατρική ομάδα ARTIKA, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6, «Απ’ την Αρχή» διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Θέατρο και εκπαίδευση για πολύ νεαρούς θεατές (0-3 και 3-6 ετών)».