Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη: Οι αταίριαστοι Χριστοφιλοπούλου - Τριβιζάς

∆εν αµφισβητεί κανείς την πρόθεση οποιουδήποτε υπουργού ή υφυπουργού Παιδείας, πολύ περισσότερο της Εύης Χριστοφιλοπούλου. Στο σύνολό τους, καλοπροαίρετοι, πληροφορηµένοι, µε µεγαλύτερη ή µικρότερη γνώση του αντικειµένου τους, αγωνιώντες ή ανησυχούντες, διαπράττουν όλοι τους ένα µικρό ή µεγάλο λάθος: θεώρησαν και θεωρούν ότι η παιδεία µπορεί να βελτιώνεται και να εξελίσσεται από µόνη της, αρκεί τα σχολεία να είναι όσο γίνεται περισσότερο εξοπλισµένα σε σχέση µε την τεχνογνωσία και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αγωνιστικά αφοσιωµένοι στο καθήκον τους.

Οι Υδροναύτες δημιουργούν τμήμα για ΑΜΕΑ

Το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα άτομα με σωματική αναπηρία εκδηλώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Υδροναύτες» δημιουργώντας τμήμα Καταδυτικών Δραστηριοτήτων ΑΜΕΑ. Στα πλαίσια αυτού του τμήματος διοργανώνονται επιμορφωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια που αφορούν τους αυτοδύτες που επιθυμούν να έχουν συμμετοχή ως εκπαιδευτές ή συνοδοί ΑΜΕΑ, ενημέρωση μέσω αρθρογραφίας για την συγκεκριμένη μορφή κατάδυσης και εκδηλώσεις με καταδυτικές δραστηριότητες, που θα απευθύνονται στα άτομα με σωματική αναπηρία που υπό προϋποθέσεις θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της αυτόνομης κατάδυσης.

Τυχαίες οι αιτίες του αυτισμού

Τυχαίες και σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις αποτελούν την κυριότερη αιτία του αυτισμού στις οικογένειες που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν κληρονομικό ιστορικό της διαταραχής, σύμφωνα με τέσσερις νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες που έρχονται να επιβεβαιώσουν τη θεωρία ότι ο αυτισμός έχει γενετική βάση και πιθανώς ανοίγουν το δρόμο για νέες εξατομικευμένες φαρμακευτικές θεραπείες.

Πρόσωπα: Keith Nolan "Deaf in the Military"

Η ομιλία αυτή δόθηκε στα πλαίσια του  TEDxIslay στο Λος Άντζελες στις 23 Απριλίου 2011 και αφορά την κατάξη Κωφών στον Αμερικανικό στρατό.