Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί ακυρώθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2011;

Πριν από μια εβδομάδα σας ενημερώσαμε για την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών (ICSD) να ακυρώσει τους 17ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στη Σλοβακία. Οι λόγοι ακύρωσης των Αγώνων, όπως αποδείχθηκε, ήταν δύο: η έλλειψη χρηματοδότησης και η μη ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Η ματαίωση αυτή προκάλεσε τη θλίψη και την οργή των συμμετεχόντων. Η ICSD κατηγορήθηκε για την απόφαση αυτή και κλήθηκαν εκπρόσωποί της να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Δείτε τις συνεντεύξεις τους στην Dawn Jani Birley σε Διεθνή Νοηματική, καθώς και την επιτόπια έρευνα που έκανε η δημοσιογράφος (η μετάφραση στα ελληνικά βασίστηκε στο αγγλικό κείμενο).

Τεχνολογία '80 και '90 vs νέας γενιάς


Παιδιά σε ένα σχολείο στο Κεμπέκ (Καναδά) έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά προϊόντα των δεκαετιών '80 και '90 και καλούνται να μαντέψουν τη χρήση τους.
(Απο το δημοσιογράφο Jean-Christophe Laurence)

Σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 
Νέες τεχνολογίες – Νέες δυνατότητες μάθησης 
Μάρτιος-Ιούνιος 2011 

O ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και υποστηρίζοντας τη διά βίου μάθηση, έχει προγραμματίσει για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων για ποικίλα ενδιαφέροντα στα οποία διδάσκουν καταρτισμένοι επαγγελματίες.

Κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου με αίτημα την ανεμπόδιστη πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία!

Η κατάληψη της τεχνικής υπηρεσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πριν μερικές εβδομάδες, είναι η πρώτη και μοναδική στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων κατάληψη με θέμα – αίτημα την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των πανεπιστημιακών χώρων!

Δυο χρυσά η Δ. Μούτσιου στους πανελληνίους

Η Δώρα Μούτσιου (ΔΟΞΑ) που ήταν πέμπτη στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια στα αεροβόλα τουφέκια R4 και R5 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής αθλητών με αναπηρία που έγινε το Σαββατοκύριακο 12-13/2/2011 στο Σκοπευτήριο της Ελευσίνας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνεργασία με τη ΣΚΟΕ.