Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Elise Roy: When we design for disability, we all benefit



Συγχωνεύονται Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

Συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων κατά το έτος 2019-2010, περιλαμβάνει απόφαση του υπ. Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Δείτε παρακάτω:

Όταν οι γονείς είναι αδιάφοροι

Η αδιαφορία ενός γονέα μπορεί να μεταφράζεται ως εγκατάλειψη του παιδιού σε όλα τα επίπεδα, αλλά θεωρείται και νέο στιλ μεγαλώματος, σύμφωνα με το οποίο ο γονέας δεν καθοδηγεί το παιδί και το αφήνει να μάθει από μόνο του. Το παιδί όμως χρειάζεται επαρκή ποσότητα συναισθηματικής στήριξης, σωματική επαφής και αγάπης χωρίς όρια. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά των αδιάφορων κηδεμόνων;

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου "Οι γονείς στην κοιλάδα του πορνό"

Πόσοι γονείς αντιλαμβάνονται ότι σήμερα μεγαλώνουν την πρώτη γενιά εφήβων με απεριόριστη πρόσβαση στο online πορνό; Στην Ελλάδα οι περισσότεροι προτιμούν να πιστεύουν, ότι όταν κλείνονται στο δωμάτιο, τα παιδιά τους βλέπουν «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» 

Αντιδραστήριο (ΕΡΤ3): διήμερο Αλληλέγγυων Σχολείων «Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μόνο παιδιά»

Με αφορμή το διήμερο Αλληλέγγυων Σχολείων «Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μόνο παιδιά», που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό πρόταγμα. το Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3 το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:00 συνομιλεί με ανθρώπους από τα Αλληλέγγυα Σχολεία που μετείχαν στην εκδήλωση.

Ζάχαρη και υπερκινητικά παιδιά: Αλήθεια ή προκατάληψη των γονέων;

Για πολλούς γονείς θεωρείται δεδομένο πως η ζάχαρη κάνει τα παιδιά να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, γιατί αυξάνει την ενέργειά και την κινητικότητά τους. Τι λένε όμως οι ειδικοί της διατροφής για αυτό;

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το "θάνατο"

Τι απαντάμε σε ένα παιδί που μας ρωτά για το θάνατο; Η αλήθεια είναι η καλύτερη επιλογή, λένε οι ειδικοί, όμως, η αλήθεια του καθενός μπορεί να διαφέρει.

Ο θάνατος είναι ένα γεγονός, γύρω από το οποίο υπάρχουν πολλά ερωτήματα, χωρίς σαφείς απαντήσεις. Όμως έρχεται η ώρα που τα παιδιά ζητούν επίμονα απ’ τους γονείς τους να λύσουν τις εύλογες απορίες τους. Κι αυτή η ώρα είναι δύσκολη…

Τα παιδιά που γεννήθηκαν για να σώσουν τα αδέρφια τους

«Είμαι καλά εξαιτίας της αδερφής μου..». «Αισθάνομαι χαρούμενη που έσωσα τον αδελφό μου και θέλω να σπουδάσω γιατρός για να βοηθήσω τους ανθρώπους..».

Η δωδεκάχρονη Μαρία γεννήθηκε για να βοηθήσει τον αδερφό της που έπασχε από κοκκιωματώδη νόσο (κληρονομικό νόσημα) και η μόνη λύση ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ήρθε στον κόσμο το 2007 με εξωσωματική και αφού είχε προηγηθεί προεμφυτευτικός έλεγχος των γονιδίων ιστοσυμβατότητας, ώστε να ταιριάζουν με αυτά του αδερφού της.