Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛ. ΚΩΦΩΝ: Υποχώρησε η στέγη του κτιρίου τους και συνεδριάζουν...σε καφετέριες

Στην κυριολεξία άστεγοι έχουν παραμείνει οι κωφοί της Πάτρας, αφού στο μικρό οίκημα που τους είχε παραχωρήσει ο Δήμος Πατρέων προκειμένου να δραστηριοποιούνται και να συνεδριάζουν, υποχώρησε η στέγη.

4ος Διαγωνισμός «Βραβείου Giorgio Gaber για Νέους»

Ο θεατρικός οργανισμός Teatro Stabile di Grosseto ανακοίνωσε ότι διοργανώνει, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Giorgio Gaber, διαγωνισμό για την απονομή του «Βραβείου Giorgio Gaber για Νέους- Ελευθερία σημαίνει συμμετοχή».

Συνεδριακή ημερίδα "Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας στους online κόσμους".

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορταστεί σε περισσότερες από 99  χώρες η "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" που διοργανώνεται παγκόσμια από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυό μας, INSAFE. O εορτασμός θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2013, και θα είναι και ο πρώτος επετειακός (10ετής)
εορτασμός. Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την ημέρα αυτή!

Αλλο χρώμα, άλλη... γεύση!

Tο σερβίρισμα ενός γεύματος ή ενός ποτού σε σερβίτσια και ποτήρια διαφορετικών χρωμάτων μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση του, υποστηρίζουν βρετανοί και ισπανοί επιστήμονες.

Δυο φλιτζάνια γάλα είναι αρκετά για τα παιδιά

Ερευνητές εικάζουν ότι όσο περισσότερο γάλα καταναλώνουν τα παιδιά τόσο λιγότερες τροφές που περιέχουν σίδηρο καταναλώνουν.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Γράφοντας με τον απίθανο κύριο Escher"

Με αφορμή τα εκθέματα του M.C. Escher που φιλοξενούνται στο Μουσείο, μιλάμε για την αφήγηση και τα comics. Στη συνέχεια, καλούμε τα παιδιά να εμπνευστούν από το έργο του μεγάλου δημιουργού, να πλάσουν δικές τους μικρές ιστορίες και να τις αποτυπώσουν με την τέχνη των comics. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το έργο του M.C. Escher με τρόπο ευχάριστο και να αναπτύξουν τη δημιουργική σκέψη και γραφή τους.

Η Γέφυρα ή όταν μαθητές συναντούν άτομα με αναπηρία

H Ελίνα Κωνσταντίνου του TEDxAthens και του Human Grid παρακολούθησε εκδήλωση, όπου ο ΣΚΕΠ έφερε σε επαφή μαθητές με άτομα με αναπηρία. Μια «απρόσμενη» συνάντηση σε μια χώρα όπου μέχρι πρόσφατα, οι ευθύνες απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ή, καλύτερα, με ειδικές δεξιότητες) είχε αφεθεί εξολοκλήρου στο κράτος. Η κρίση οδηγεί το κράτος στο άλλο άκρο, αλλά δίνει μια ευκαιρία στην κοινωνία να μηδενίσει τις παραλείψεις και τις αποσιωπήσεις.
 «Όταν το μόνο που ακούει ένα παιδί από τους γονείς του για το θέμα είναι "μην τον κοιτάζεις περίεργα", πώς περιμένουμε άραγε να τον "κοιτάξει" όταν μεγαλώσει…;» 

Οι κακές λέξεις

κείμενο: Φαίδρα Νικολάου

Μα γίνεται το γλυκό σας κοριτσάκι με τις κορδέλες, το μόλις τριών ετών βλαστάρι σας, να μιλά σαν… αχθοφόρος του λιμανιού; Να ανοίγει το στόμα του και εσείς να θέλετε να δέσετε μια πέτρα και να πέσετε στο… λιμάνι;

Παρουσίαση: Ειδική Αγωγή και Δικτύωση

"Ειδική Αγωγή και Δικτύωση: Από τα εργαστήρια στο Διαδικτυακό περιβάλλον μητρώου ΑΜΕΑ- Θέματα Δικτύωσης και Ασφάλειας. Η εφαρμογή και η διδασκαλία τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση"
Δρ Κ. Γκυρτής Τμήμα Ειδικής Αγωγής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 
Δρ Βασίλης Σ. Μπελεσιώτης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, ΔΔΕ Α΄ Αθήνας
Αθήνα, 11/4/2011

10+1 συγγραφείς σε δωρεάν συλλογή διηγημάτων για την κρίση

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις-περιοδικό Vakxikon.gr σας προσφέρουν μια δωρεάν συλλογή διηγημάτων για την κρίση, γραμμένα από 10+1 νέους και αξιόλογους συγγραφείς.

Εργασία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς