Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εννέα ώρες ύπνου εξασφαλίζουν καλές σχολικές επιδόσεις στα «πρωτάκια»

Οι καλές επιδόσεις στα μαθήματα δεν απαιτούν μόνο συστηματική μελέτη, αλλά και συστηματική ξεκούραση. Σύμφωνα με έρευνα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cultura y Educacion, ειδικά τα «πρωτάκια» είναι απαραίτητο να κοιμούνται τουλάχιστον εννέα ώρες, να πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι τους το βράδυ και να έχουν σταθερές συνήθειες στον ύπνο.

Το σωστό σνακ για το παιδί σας

Η ανάπτυξη και οι λειτουργικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την παιδική ηλικία απαιτούν και αντίστοιχη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Το παιδί χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προκειμένου να:

Ιταλικό δικαστήριο δίνει για υιοθεσία βρέφος ηλικιωμένων γονέων

Δικαστήριο Ανηλίκων στο Τορίνο απεφάνθη ότι ένα κοριτσάκι 18 μηνών θα δοθεί για υιοθεσία, κρίνοντας ότι οι γονείς του είναι πολύ μεγάλοι σε ηλικία για να το μεγαλώσουν, όπως μεταδίδουν την Παρασκευή τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Θέλουν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Το αδιέξοδο των καταλήψεων διαπιστώνουν ολοένα και περισσότεροι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ανεξάρτητα από τις αντιθέσεις που διατυπώνονται κατά του νέου νόμου.

Δήμος Αμαρουσίου: Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια για τους κατοίκους

Τη δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, παράλληλα με τη διάθεση σχολικών ειδών, προσφέρει και εφέτος ο δήμος Αμαρουσίου στα παιδιά των κατοίκων της πόλης που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, στο πλαίσιο της κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Κληρώνουν ένα γουρούνι για να βγάλουν φωτοτυπίες

Με λαχειοφόρο αγορά και με έπαθλο ένα γουρούνι, προσφορά από τοπικό κρεοπωλείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος για τις φωτοτυπίες των παιδιών τους οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, στο Ηράκλειο.

Απεργία κήρυξε η ΠΟΜΕΕΑ στις 22/9/2011

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011, ώρα 13:00. Περισσότερα στο noesi

Υποψήφιοι πάσχοντες από σοβαρές ασθενειες: τι αλλάζει για την πρόσβαση στα ΑΕΙ

Εδώ οι 58 παθήσεις Τα όργανα ,οι τρόποι και οι διαδικασίες διαπίστωσης
Εδώ οι σχολές που μπορείτε να εισαχθείτε

Απόφαση με την οποία τροποποιεί την περσινή (143554/Β6/12−11−2010) υπέγραψε σήμερα η υ υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου την οποία δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos.

Βαγγέλης Γεωργίου - Οι οροθετικοί βλάπτουν σοβαρά την υγεία;

Θυμόμαστε όλοι την χειραψία του Τομ Χανκς με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στην ταινία Φιλαδέλφεια. Ο Χανκς υποδυόταν τον Andrew Beckett, που η εταιρεία που εργαζόταν ήθελε να τον διώξει λόγω της οροθετικότητάς του(ΑIDS). O Ουάσινγκτον από την άλλη έπαιζε το ρόλο του δικηγόρου που θα αναλάμβανε να υπερασπίσει τον Becket στο δικαστήριο. Ωστόσο ο Ουάσινγκτον, αρχικά, είχε αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, παρατηρώντας με φόβο τα σημάδια της νόσου στο πρόσωπο του υποψήφιου πελάτη του. Μετά τη χειραψία, αφού ο Becket του φανέρωσε ότι έχει AIDS, o δικηγόρος έκανε τρία βήματα πίσω. Είχε σχεδόν πειστεί ότι μετά από αυτή την επαφή είχε κολλήσει τον ιό.

Πρόσωπα: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη-Αργυρώ Μηλάκη

Την 9η θέση στο δρόμο αντοχής (κατηγορία Β) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες, που φιλοξενήθηκε στο Ροσκίλντε της Δανίας και συμμετείχε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, κατέκτησε το ελληνικό δίδυμο των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη-Αργυρώ Μηλάκη. Κάλυψε την απόσταση των 76.9 χιλιομέτρων σε 2 ώρες 36 δευτερόλεπτα, μένοντας για λίγα εκατοστά του δευτερόλεπτου εκτός μεταλλίων, κάτι που σχολίασε με έμφαση και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βαρβεράκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι δύο αθλήτριες σύντομα θα βρεθούν στο βάθρο των νικητριών μεγάλης διοργάνωσης.