Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: To μαγικό δάχτυλο

«Το κορίτσι της ιστορίας αυτής έχει ένα παράξενο, μα πολύ παράξενο χαρακτηριστικό. Κάθε φορά που θυμώνει με κάποιον και δεν μπορεί να κρατήσει τα νεύρα της, κουνάει το δάχτυλό της και ένα σωρό αστεία και διασκεδαστικά απρόοπτα συμβαίνουν» 

Τι μπορεί να συμβεί, όταν η μικρή πρωταγωνίστρια θυμώσει και κουνήσει το μαγικό της δάχτυλο στην οικογένεια Γκρεγκ που λατρεύει το κυνήγι και σκοτώνει όποιο ζώο βρει μπροστά της; Μήπως αυτό το μαγικό δάχτυλο θα τους δείξει πόσο άδικο, ανήθικο και κακό είναι αυτό που κάνουν και θα αλλάξει μια για πάντα την στάση τους απέναντι στα ζωντανά πλάσματα αυτού του κόσμου; Οι Γκρεγκ από σκληροί κυνηγοί θα μεταμορφωθούν σε ανυπεράσπιστα πουλιά, θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της ζωής (κρύο, πείνα, φόβος) και τελικά θα γίνουν τρυφεροί υποστηρικτές όλων των ζώων. 

1ο Μαθητικό Συνέδριο 2020: «Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης»

Η Ιστορία, ο Πολιτισμός, ο Ελληνισμός και η Πολυπολιτισμικότητα της Πόλης

Η πόλη που θα φιλοξενήσει το 1ο Μαθητικό Συνέδριο 2020 «Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» είναι η Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου είναι η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Οι μαθητές θα γνωρίσουν την Ιστορική και Πολιτιστική Ταυτότητα των Ευρωπαϊκών Κρατών μέσα από το πρίσμα της συνύπαρξης και της έρευνας.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα Συμβουλευτικής Στήριξης σε γονείς για τον αυτισμό

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Ομάδα συμβουλευτικής στήριξης με θέμα:¨Γονεϊκότητα και Φάσμα Αυτισμού στην Προσχολική και Σχολική Ηλικία (4-12ετών)” που υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως στα πλαίσια του προγράμματος “Ομάδες Συμβουλευτικής Στήριξης Κατοίκων”.

ΑΡΣΙΣ για παιδική εκμετάλλευση: Όχι χρήματα σε παιδιά που ζητιανεύουν

“Με βλέπεις κάθε μέρα στους δρόμους και νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι αυτό που διάλεξα. Πολλές φορές με έχεις λυπηθεί και άλλες θύμωσες μαζί μου. Πολλές φορές μου έδωσες χρήματα και πολλές φορές θυμάμαι να με διώχνεις. Σου λέω λοιπόν, ότι είμαι αυτό που μ’ έμαθαν να είμαι. Διαφορετικά απ’ ό,τι μαθαίνεις εσύ στα παιδιά σου”....

Τι απαντά το Υπ. Παιδείας για τη διάταξη που επιτρέπει διορισμό στην εκπαίδευση με πτυχίο κολεγίου

Tο σεβασμό της χώρας στο δίκαιο της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύει η νομοθετική ρύθμιση, δια της οποίας δίδεται το δικαίωμα σε αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων να εργαστούν στην ελληνική εκπαίδευση, απαντά το υπουργείο στις αντιδράσεις που έχουν διατυπώσει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Κ. Δασκαλάκης: Mαθήματα Πληροφορικής Από Το Δημοτικό

Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η πρόοδος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες βρέθηκαν στο επίκεντρο ομιλίας του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έκθεσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Εκπαίδευση των μαθητών για τη σωστή χρήση των φαρμάκων

Το τι είναι τα φάρμακα και πως πρέπει να γίνεται η σωστή χρήση αυτών, θα διδαχθούν οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα συνεργασίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς στόχος είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά από νωρίς η κουλτούρα της μη υπερκατανάλωσης φαρμάκων καθώς δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ ψηλά στη λίστα υπερκατανάλωσης και ειδικά αντιβιοτικών.

Εκατό ασυνόδευτα παιδιά βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στη Σερβία

Την υλοποίηση πρότασης της σερβικής κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση και φιλοξενία ασυνόδευτων προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρέσβης της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Επιστολή του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου, στη μνήμη της Θεοδώρας Τσιριγώτη.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 αποχαιρετίσαμε με ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη τη συνάδελφό μας Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης Θεοδώρα Τσιριγώτη που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα στις 2 – 1 – 2020.Η συνάδελφός μας υπήρξε πρότυπο εκπαιδευτικού και μητέρας και προσέφερε τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες στα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία όλα τα προηγούμενα χρόνια.