Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικα "λαμπάκια"- στολίδια από πηλό

Πηγή
Φτιάξτε με πολυμερικό πηλό τα λαμπάκια της φωτογραφίας και στολίστε το δέντρο σας! Θα χρειαστείτε πολυμερικό πηλό σε διάφορα χρώματα για να κατασκευάσετε τόσο τους μικρούς γλόμπους όσο και τη βάση τους ("κούμπωμα") και, προαιρετικά, χαντρούλες και χρώματα για τη διακόσμηση. Αναλυτικά τον τρόπο κατασκευής μπορείτε να τον δείτε στον ιστότοπο Kater's Acres, όπου βρήκαμε την ιδέα (και τη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση). Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά, αλλά οι φωτογραφίες που τις συνοδεύουν σας καλύπτουν πλήρως. Καλή διασκέδαση.


Τουρκία: Παπάκια αντί γεννητικών οργάνων σε βιβλίο βιολογίας

Παπάκια και πολικές αρκούδες στη θέση των γεννητικών οργάνων βλέπουν οι μαθητές της έκτης δημοτικού στη νέα έκδοση ενός σχολικού εγχειριδίου βιολογίας στην Τουρκία. Στο κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το γεννητικό σύστημα του άνδρα και της γυναίκας, σε ένα ακόμη δείγμα στροφής της κυβέρνησης προς τον εξισλαμισμό, απαγορεύτηκαν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Hürriyet οι στη θέση του αιδοίου και το πέους μπήκαν εικόνες πιο «αθώες», την ώρα που λέξεις όπως «στήθος» ή «παρθενία» έχουν διαγραφεί.

Μία πόλη της Δανίας εξάλειψε την παχυσαρκία στα παιδιά

Ένα πρόγραμμα 20 αλλαγών του τρόπου ζωής που αναχαιτίζει την παχυσαρκία στα παιδιά, επινόησανγιατροί από τη Δανία και με τη βοήθειά του κατόρθωσε να αδυνατίσει οριστικά το 70% των παιδιών με περιττά κιλά σε μία πόλη.