Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ενδείξεις ότι το παιδί σας έχει περισσότερες ασκήσεις/ καθήκοντα για το σπίτι από όσες μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς.

Οι καλές συνήθειες, όσον αφορά στο διάβασμα και τις ασκήσεις στο σπίτι, μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής. Ωστόσο, μερικές φορές, τα παιδιά έχουν περισσότερη δουλειά για το σπίτι από όση μπορούν να κάνουν. 

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει συμπεριφορές οι οποίες βοηθούν να κατανοήσουμε αν οι ασκήσεις για το σπίτι είναι πολύ δύσκολες ή πολλές για ένα παιδί Δημοτικού ή Γυμνασίου. Μολονότι κάποια από τα σημεία μπορεί να τα εμφανίζουν πολλά παιδιά, η ταυτόχρονη παρουσία αρκετών από αυτά υποδεικνύει την ύπαρξη σοβαρής δυσκολίας, η οποία πρέπει να συζητηθεί και με τον/ την εκπαιδευτικό. 

Με προφίλ στα social media επτά στα δέκα παιδιά κάτω των 13 ετών

Χρήση κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία, κάτω των 13 ετών, κάνει το 70% των παιδιών. Το 21% των ανηλίκων δηλώνει ότι έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση, ενώ ισάριθμο ποσοστό έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο Διαδίκτυο και το 41% αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους. Και όχι μόνο: Πολύ προσωπικές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο παραδέχεται ότι έχει μοιραστεί το 14% και το 61% ότι έχει συναντήσει βίαιο/ακατάλληλο περιεχόμενο.

Βέλγιο: Οι μαθητές αφήνουν τα μαθήματα και διαδηλώνουν για το κλίμα

Οι μαθητές άφησαν για λίγο τις σχολικές υποχρεώσεις τους για να διαδηλώσουν έξω από την οικία του Βέλγου υπουργού περιβάλλοντος.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές πλημμύρισαν τους δρόμους του Βελγίου για τέταρτη εβδομάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για πιο σκληρή αντιμετώπιση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: Βιωματικά Εργαστήρια για Γονείς

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» σε συνεργασία με τον κ. Νικόλαο Τσακμάκη Κοινωνικό Λειτουργό και Επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Ορίζοντες» θα πραγματοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για γονείς σε δύο ενότητες :

Σάμος: Επιτέθηκαν σε δάσκαλο για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων

Επίθεση με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων δέχθηκε ο δάσκαλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 90.601 παιδιά και τις οικογένειές τους το 2018

Τον απολογισμό έργου για το 2018 παρουσίασε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε μέσα από το σύνολο των δράσεων για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας.

Μείωση 40% στον προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή καταγγέλλουν οι θεραπευτές

Για «αυθαίρετη και οριζόντια μείωση κατά 40% στον προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή», για τα παιδιά που χρήζουν ειδικών θεραπειών, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής. Όπως υποστηρίζει, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΠΥ επιχειρούν να περικόψουν τη δαπάνη για τις ειδικές θεραπείες με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Η ώρα του παραμυθιού στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (05.02.2019)

«Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο» του Mo Willems.
To περιστέρι είναι βρωμερό! Τι λες; Πρέπει να κάνει μπάνιο. Μια ξεκαρδιστική ιστορία για ένα μικρό περιστέρι που αρνιόταν πεισματικά να κάνει μπάνιο κι έβρισκε ένα σωρό απίθανες δικαιολογίες και ξεροκέφαλες απαντήσεις. Το βιβλίο είναι ένα από τα βιβλία του Mo Williams που κέρδισαν αρκετές διακρίσεις με σημαντικότερη το βραβείο εικονογράφησης που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικάνικη Ένωση Βιβλιοθηκών.

Το 40% των μικρών παιδιών χρησιμοποιεί πάρα πολλή οδοντόκρεμα

Πάρα πολλά παιδιά χρησιμοποιούν πολλή οδοντόκρεμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μελλοντικά οδοντικά προβλήματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Περίπου το 40% των παιδιών, ηλικίας 3-6 ετών, βούρτσιζε τα δόντια του με πάρα πολλή ποσότητα οδοντόκρεμας που κάλυπτε την οδοντόβουρτσα, αν και οι ειδικοί συστήνουν να μην χρησιμοποιούμε περισσότερη από το μέγεθος ενός αρακά. Τα ευρήματα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών βασίστηκαν σε έρευνα γονιών για περισσότερα από 5.000 παιδιά, ηλικίας 3-15. Οι ειδικοί της υγείας προτείνουν σε όλους μας να πίνουμε φθοριούχο νερό και να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που έχει φθόριο.

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για μετανάστες στο δήμο Θέρμης

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ενήλικες μετανάστες πρώτης γενιάς που διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του δήμου Θέρμης όπως κάθε χρόνο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Ν. Ραιδεστό, στο 1ο δημοτικό σχολείο και η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές δασκάλους. 

Πώς θα μιλήσετε για την αναπηρία του παιδιού σας

Το παιδί είναι μέρος της ζωής σας και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σας εκτιμούν και θέλουν να ξέρουν πώς νιώθετε εσείς σαν γονέας. Όσα περισσότερα γνωρίζουν οι φίλοι και η οικογένειά σας, τόσο πιο πολύ μπορούν να σας υποστηρίξουν. Αν έχετε σύντροφο, μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας για το πώς μπορεί η σχέση σας να παραμείνει δυνατή, ενώ αν έχετε άλλα παιδιά, η επικοινωνία βοηθά και στη δική τους υποστήριξη.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Η ΛΑΜΨΗ σας καλεί σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου!

Ενημερώσου, ευαισθητοποιήσου, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών!Τόσο απλά. Με μία Μπατονέτα!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “Η ΛΑΜΨΗ” σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Be My Hero – Γίνε ο ήρωάς μου σας προσκαλούν για άλλη μια χρονιά σε μια εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο και εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Αυτός ο 11χρονος δοκίμασε πρώτος μια επαναστατική θεραπεία κατά του καρκίνου

Ένας 11χρονος θα γίνει ο πρώτος ασθενής ο οποίος λαμβάνει μια θεραπεία η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια τα κύτταρα του σώματος για την καταπολέμηση του καρκίνου. 

Ο Yuvan Thakkar, ο οποίος πάσχει από μια μορφή λευχαιμίας, έλαβε την εξατομικευμένη θεραπεία στο νοσοκομείο Great Ormond Street (GOSH), στο Λονδίνο, μετά από αποτυχία σειράς συμβατικών θεραπειών του καρκίνου.