Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Κατασκευή: Υφασμάτινο σκάκι

Πηγή
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για ιδέες χριστουγεννιάτικων δώρων, βρήκαμε το υφασμάτινο σκάκι που κατασκεύασε η itsalwaysautumn για τους γιους της. Θα χρειαστείτε υφάσματα (τουλάχιστον δύο χρώματα), καπάκια, μεράκι και τις οδηγίες που θα βρείτε στην ανάρτηση "handmade kid chess set {perfect christmas gift!}". Εμείς θα προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε και φιλοδοξούμε μάλιστα να ζωγραφίσουμε τα καπάκια (φυσικά, εάν δεν προλάβουμε, θα καταλήξουμε στην έτοιμη λύση της εκτύπωσης σε αυτοκόλλητο ή ακόμη χειρότερα στην αγορά ενός σετ πιονιών). 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Learning EU at Schools"

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο", το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ έχει αναλάβει τη διοργάνωση κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων για καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα όσων επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο αυτό ή στην κατάρτιση εκπαιδευτικών.

Προβληματική εγκεφαλική «καλωδίωση» υπαίτια για τη δυσλεξία

Η δυσλεξία προκαλείται από προβλήματα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, τις ακουστικές και τις γλωσσικές, που έχουν ως συνέπεια την ελαττωματική «καλωδίωση», σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science»

Μέσα από τον αυτιστικό τοίχο

Μία όμορφη γυναίκα τρέχει αποφασισμένα σε ευθεία γραμμή μπροστά της. Το τοπίο γύρω της είναι απροσδιόριστο. Κενό. Επιταχύνει. Περνά μια άσπρη γραμμή στο έδαφος. Επιταχύνει και άλλο και αποφασιστικά πηγαίνει με όλη τη δύναμή της και «σκάει» πάνω σε έναν τοίχο. Η γυναίκα καταρρέει ενώ ένα μικρό κομμάτι του σοβά πέφτει. Στο τελικό πλάνο από ψηλά βλέπουμε τη γυναίκα σωριασμένη στα πόδια του τοίχου και μια φωνή λέει «Κάπως έτσι νιώθει μια μητέρα κάθε φορά που προσπαθεί να επικοινωνήσει με το αυτιστικό παιδί της…». Είναι το σποτ του «Περιβολάκι», Κέντρου για τη θεραπεία αυτιστικών και ψυχωτικών παιδιών, που εδώ και μερικές μέρες παίζεται στην ελληνική τηλεόραση.