Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ημερίδα: "Προσβασιμότητα κοινόχρηστων χώρων και κτιρίων- Το Νομοθετικό Πλαίσιο και η Εφαρμογή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση"

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ μετά από πρόταση της Μ.Ε. Αρχιτεκτονικών Θεμάτων και στο πλαίσιο της ευαισθησίας του σε θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ και της προσέγγισης «Σχεδιάζοντας για Όλους», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα κοινόχρηστων χώρων και κτιρίων- Το Νομοθετικό Πλαίσιο και η Εφαρμογή του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» με τους εξής στόχους:

Χρήστος Κάτσικας: Τα πάνω και τα κάτω των βάσεων - Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού


Πηγή: alfavita

Μάθε µωρό µου γράµµατα

Η Ιζι Σάπφερ μελετάει εδώ και έναν χρόνο για να πετύχει τον στόχο. Πρέπει να βρεθεί στο κορυφαίο 3% της πυραμίδας – στην κορυφή μεταξύ των υπερπροικισμένων μαθητών για τους οποίους ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες των σχολείων της ελίτ. Ομως η Ιζι δεν έχει ακόμη κλείσει τα τρία.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων για το διδακτικό έτος 2011-2012

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των αποσπάσεων σε σχολικές μονάδες κατά το σχολικό έτος 2011-2012, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2011-2012, για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Το Facebook ανοίγει για τα άτομα με αναπηρίες

Κοινωνική δικτύωση για όλους (με την… κυριολεκτική σημασία της λέξης) φιλοδοξούν να προσφέρουν τρεις φοιτητές Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι Αλέξης Τζανετόπουλος, Φίλιππος Πρωτογερίδης και Δηµήτρης Στριπέλης δημιούργησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στο Facebook και να το χρησιμοποιούν με τρόπο συμβατό προς τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Το παρουσίασαν σε διαγωνισμούς πληροφορικής κερδίζοντας διακρίσεις και άνοιξαν τα φτερά τους προς νέα επιχειρηματικά σχέδια, όπως η ανάπτυξη μιας αντίστοιχης εφαρμογής για άτομα που πάσχουν από αναπηρία στα χέρια. Εν τέλει, όταν το κράτος αδιαφορεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία εμφανίζεται διστακτική, οι νεανικές ιδέες είναι αυτές που θα επιτρέψουν στην τεχνολογία να σπάσει τους φραγμούς της αναπηρίας.

Από το δημοτικό στο γυμνάσιο: Μια συγκλονιστική εμπειρία!

Μέσα από οπτικό υλικό και ζωγραφίζοντας τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους, οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην Καλαμαριά παίρνουν μια πρώτη γεύση της νέας πραγματικότητας που τους περιμένει στο γυμνάσιο.

Ανάρτηση: "ΚΟΥΦΟΒΟΗΘΟΙ"

Θέλετε να γίνετε κουφοβοηθός; Μπορεί να γίνει ο καθένας, είτε είναι κουφός, είτε ακούει, όποια δουλειά και να κάνει, όσων ετών και να είναι. Δεν απαιτεί πολύ από το χρόνο σας και η ανταμοιβή σας είναι η ηθική ικανοποίηση ότι βοηθήσατε έναν κουφο-συνάνθρωπο…
Διαβάστε στο "Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς;" μία αγγελία για «θέσεις εργασίας» σε ένα κουφοχωριό 300 κατοίκων

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι η σχέση, η πρώτη σημαντική σχέση του βρέφους με το πρόσωπο που έχει αναλάβει την φροντίδα του, και η μετάβαση από τη σχέση αυτή στις σχέσεις που δημιουργούνται σε όλη τη διάρκεια του βίου. Η σημασία της πρώτης σχέσης και ο ρόλος της στην ψυχολογική ανάπτυξη του ατόμου αναγνωρίζεται ευρέως από ψυχολόγους πολλών κατευθύνσεων και μελετάται ιδιαίτερα από τους αναπτυξιακούς ψυχολόγους.

Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τη λειτουργία τεχνολογικών λυκείων

Πόλη πιλότος πρωτοβουλιών στον τομέα της τεχνολογικής εκπαίδευσης θα γίνει η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της λειτουργίας των νέων τεχνολογικών λυκείων, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Γιατί οι νέοι ακούν δυνατά μουσική δημόσια;

Με την ευκολία που μας δίνουν σήμερα τα smart phones και τα iPod μπορούμε να κουβαλάμε παντού μαζί μας την αγαπημένη μας μουσική. Τι συμβαίνει όμως, στην ψυχοσύνθεση των νέων που προτιμούν αντί να φορέσουν τα ακουστικά τους, να ακούν δυνατά τα αγαπημένα τους τραγούδια δημόσια;

Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας στα Πέριξ

H εταιρεία ανάπτυξης κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας στα Πέριξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόσωπο: Chris Waddell



Παράσταση: MANA " Χαρά της γης & της ζωής "

Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς με αφορμή τη λήξη της φετινής χρονιάς.
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.30 μ.μ. στην πλατεία "Προσφυγικού Ελληνισμού" Καλαμαριάς ( Δημαρχείο ).