Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Διδάσκοντας υπευθυνότητα μέσα από την φροντίδα των φυτών σε παιδιά με μειωμένη όραση.

Καθώς οι μαθητές με τύφλωση ή μειωμένη όραση προετοιμάζονται για τη μετάβασή τους στην ενήλικη ζωή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι κατέχουν τις δεξιότητες της καθημερινής ζωής που θα χρειαστούν. Συχνά εστιάζουμε στις συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεξιότητες της καθημερινής ζωής, όπως στην προετοιμασία του γεύματος και στη διαχείριση των χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο απτές δεξιότητες, που οι μαθητές αποκτούν καθώς περνούν στην ενήλικη ζωή. Πολλές από αυτές τις λιγότερο απτές δεξιότητες είναι οι δεξιότητες που βάζουν τις βάσεις για μια ανεξάρτητη ζωή, καθώς και για επιτυχίες στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.

Προεφηβεία σε καραντίνα, εφηβεία σε ύπνωση... ένα κείμενο για τα εκτάκια μας

Σε αυτό το κείμενο θα γράψω για τα εκτάκια μας, που αυτές τις ημέρες δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται. Αλλά πρώτα μια μικρή εισαγωγή.

Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, από τότε που ο κορονοϊός στάθηκε απειλητικά πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, έχω γράψει και επιμεληθεί και ανεβάσει στο www.talcmag.gr περίπου 370 άρθρα. 9,κάτι/μέρα. Δεν έχω σηκώσει κεφάλι. Διαβάζω, σκέφτομαι και γράφω.

ΜΗΤΙΔΑ: Ανακαλύψτε 1.200.000 ψηφιακά τεκμήρια και δημιουργήστε εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Η ΜΗΤΙΔΑ, η διαδικτυακή πλατφόρμα αναζήτησης εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και για την υποβοήθηση του έργου των εκπαιδευτικών, αναβαθμίστηκε τεχνικά και εμπλουτίστηκε με νέες ψηφιακές συλλογές προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πλέον, περισσότερες από 1.200.000 πηγές περιεχομένου είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο για εκπαιδευτική επανάχρηση.

Οι γονείς για τις συνέπειες ακύρωσης των σχολικών εκδρομών

Ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας: Εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει τις σχολικές εκδρομές σαν «πελάτες» ενός πρακτορείου - Να επιστραφούν τα χρήματα

Ως ΑΣΓΜΕ θεωρούμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 ΦΕΚ 84Α/13.04.2020 για τις συνέπειες ακύρωσης της σχολικής εκδρομής, δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα το αίτημα μας για επιστροφή χρημάτων στους γονείς των μαθητών που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδρομές, λόγω της απόφασης του Υπουργείου για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. 

Το Facebook κυκλοφορεί το Messenger Kids σε νέες 70 χώρες

Το Facebook θα κυκλοφορήσει το Messenger Kids app σε περισσότερες από 70 χώρες, προσφέροντας έναν χώρο που μπορούν να ελέγχουν οι γονείς τους και στον οποίο μπορούν να μένουν συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους τους μέσω μηνυμάτων, φωτογραφιών και video. Νέες δυνατότητες θα κάνουν ακόμα ευκολότερη στους χρήστες την εύρεση και αλληλεπίδραση με φίλους στην πλατφόρμα.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος αυτισμού στα μωρά που κάθονται μπροστά σε υπολογιστή ή τηλεόραση

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και άλλοι επιστημονικοί φορείς διεθνώς δεν συνιστούν τη χρήση οθόνης για παιδιά έως 18 μηνών

Εάν ένα μωρό κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή ή στην τηλεόραση, αντί να παίζει με τους γονείς του, αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσει συμπτώματα τύπου αυτισμού αργότερα στην παιδική ηλικία του, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Η μελέτη εστιάζει σε αυτό το φλέγον ζήτημα λόγω πανδημίας, καθώς πολλά παιδιά σε όλον τον κόσμο μένουν όλη την ημέρα στο σπίτι τους, μειώνοντας έτσι τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλα παιδιά.

Προβολή: 20 DIM Band - Μ' αρέσει να μη λέω πολλά


Μ' αρέσει να μη λέω πολλά - Υπόγεια Ρεύματα 
Ενορχήστρωση: Κώστας Κάλλιας

ΚΕΠΕΠΨΥ: Ατομική συμβουλευτική μέσω Skype σε γονείς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Μεσσηνίας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ) θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσφορά του στην κοινότητα λόγω των δύσκολων συνθηκών, παρέχει τη δυνατότητα ατομικής συμβουλευτικής μέσω skype σε γονείς σε θέματα σχετικά με:

ΕΔΕΑΥ 1ου Ειδικού Αγρινίου: Οδηγός υποστήριξης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών

Χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τον ιό Covid-19 και Πρόγραμμα οργάνωσης καθημερινότητας παιδιών με ενδεικτικές δραστηριότητες – ΕΔΕΑΥ 1ου ΕΔΣ Αγρινίου.

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου αποτελεί Σχολικό Δίκτυο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) μιας ομάδας σχολείων του Αγρινίου.

«Μένουμε Σπίτι με το eTwinning»: Διαδικτυακά μαθήματα για εκπαιδευτικούς

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της ευρωπαϊκής κοινότητας διδασκαλίας και μάθησης eTwinning -στo πλαίσιo της δράσης «Μένουμε Σπίτι με το eTwinning»– ανακοίνωσε την υλοποίηση νέων online μαθημάτων για εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις πρακτικές της διδασκαλίας εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία του διαδικτύου.

Διάσημοι Βρετανοί παραδίδουν virtual μαθήματα σε παιδιά

Ο 93χρονος Βρετανός παρουσιαστής και γνωστός φυσιοδίφης, David Attenborough, θα είναι ένας από τους πολλούς διάσημους που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα εικονικής μάθησης του BBC για παιδιά, το Bitesize Daily.