Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πώς να βάλετε τα παιδιά σας για ύπνο: Στρατηγικές πριν τον ύπνο για τους ανήσυχους εγκεφάλους των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Πιστεύετε ότι τα έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να κοιμίσετε το παιδί σας; Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει όλες τις στρατηγικές που θα διαβάσετε – από τη δημιουργία έξυπνων ρουτινών μέχρι τη σωστή προετοιμασία ενός δωματίου– και εξετάστε και άλλες επιλογές για να βοηθήσετε το παιδί σας να το πάρει ο ύπνος και να παραμείνει κοιμισμένο τη νύχτα.

Μελέτη: Η πανδημία Covid-19 οδήγησε σε «μέτριες» καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ορόσημα για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μελέτη με επικεφαλής το Κέντρο Παιδιών Johns Hopkins, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «JAMA Pediatrics».

Οι πολίτες με αναπηρία στερούνται το δικαίωμα πληροφόρησης για τις ευρωεκλογές

Αναχώματα στο δικαίωμα πληροφόρησης σχετικά με τις Ευρωεκλογές συναντούν τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη λόγω σοβαρών ελλείψεων στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Έκθεση που συντάχθηκε από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και το ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Funka καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε μέριμνα για την πληροφόρηση των ατομων με αναπηρία.

Προκαλεί η ζάχαρη υπερκινητικότητα στα παιδιά;

Για δεκαετίες, η αντίληψη ότι η ζάχαρη προκαλεί υπερκινητικότητα στα παιδιά έχει ριζώσει στην κοινή μας συνείδηση. Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτή την θεωρία;

Νιώθετε ποτέ ότι το παιδί σας μεταμορφώνεται σε έναν ανεμοστρόβιλο ενέργειας μετά την απόλαυση μιας ζαχαρένιας λιχουδιάς; Πολλοί γονείς έχουν βιώσει το φαινόμενο αυτό και αποδίδουν την υπερκινητική συμπεριφορά των παιδιών τους στην κατανάλωση ζάχαρης. Ωστόσο, οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό με σκεπτικισμό αυτή την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση. Άρα τι είναι αλήθεια; Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης κάνει όντως τα παιδιά υπερκινητικά;

«Παιδί και ανάγνωση», παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΟΣΔΕΛ

 

Aυτισμός: Νέο διαγνωστικό εργαλείο εντοπίζει τους προβληματικούς νευρώνες στον εγκέφαλο

Όσο κι αν έχει ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση για τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός, η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για να αντιμετωπιστούν ακόμα περισσότερα παιδιά, ακόμα και ενήλικες. Ακόμα, όμως, οι αιτίες εμφάνισης αυτών των χαρακτηριστικών της αυτιστικής συμπεριφοράς παραμένουν άγνωστες.

Γνωρίστε τον κύριο Μπλέκα!

Αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο με τα παιδιά μας και με την βοήθεια του κυρίου Μπλέκα ανακαλύπτουμε:
  • Τι είναι η ανακύκλωση
  • Τι ανακυκλώνουμε στον Μπλε Κάδο
  • Τι δεν ανακυκλώνουμε στον Μπλε Κάδο
  • Πως ανακυκλώνουμε σωστά στον Μπλε Κάδο
  • Τι γίνονται οι συσκευασίες μας μετά τον Μπλε Κάδο
  • Γιατί είναι καλό να ανακυκλώνουμε στον Μπλε Κάδο
Και όλα αυτά με ένα κλικ εδώ http://www.mplekas.com/recycle.asp

Πηγή: Facebook

Μητέρα αποφάσισε να σπουδάσει για να μάθει περισσότερα για τις επιληπτικές κρίσεις της κόρης της

Η Tracy Dixon – Salazar είναι μια μητέρα που φοίτησε στο πανεπιστήμιο έχοντας έναν σκοπό: Να βρει τα ακριβή αίτια του σοβαρότατου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη της.

Η μικρή Savannah είχε την πρώτη της επιληπτική κρίση όταν ήταν 2 μόλις ετών. Τότε οι γονείς της νόμιζαν ότι πνιγόταν με κάτι που είχε φάει. Κάλεσαν τις Πρώτες Βοήθειες και η ομάδα που έσπευσε στο σπίτι τους αντιμετώπισε με επιτυχία το περιστατικό, το οποίο δεν επαναλήφθηκε για αρκετούς μήνες.

Μαθητές έφτιαξαν μνημεία της Θεσσαλονίκης από ανακυκλώσιμα υλικά

Χαρτόνι, εφημερίδες, πλαστικά καπάκια και άλλα αντικείμενα όχι μόνο δεν πετάχτηκαν στους κάδους των απορριμμάτων αλλά μεταμορφώθηκαν σε έργα τέχνης. Μέσα από τη φαντασία των μαθητών και μαθητριών δεκάδων σχολείων της Θεσσαλονίκης δόθηκε στα υλικά μια δεύτερη ευκαιρία για «ζωή» και εικαστικώς συνθέσεων που παρουσιάζουν τπν Λευκό Πύργο, την Καμάρα και τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Ευρώπη: Συναγερμός για τον επικίνδυνο παρβοϊό

Καμπανάκι για τον παρβοϊό 19, που προκαλεί λοιμώδες ερύθημα σε παιδιά, χτυπά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), μετά από περιστατικά λοίμωξης σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.