Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Χαραλά ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα.

Τα Εργαστήρια Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» ξεκίνησαν

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 10:30 στην Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», Φιλοκτήτου 85, Ίλιον
Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 12:30 στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΜΕΛΙΑ ΙΙ», Κωστή Παλαμά 120, Καματερό

2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν φέτος 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα το έργο του Αριστοφάνη σε κόμικς, αλλά και την Ομήρου Οδύσσεια σε graphic novel.

Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου: «Τα παιδιά Πάνε Cinema»

Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου χαρίστε στα παιδιά την μαγεία του κινηματογράφου και πολλές ακόμη εκπλήξεις...

Απαγορεύονται κινητά τηλέφωνα και κάμερες στα σχολεία

O υπουργός Παιδείας, Θ.Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο στον νόμο της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, με την οποία απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων εντός του σχολικού χώρου για τους μαθητές και εντός της αίθουσας για τους εκπαιδευτικούς.

Άποψη: Νίκος Ορφανός "Θέλω τη γιαγιά μου πίσω!"

Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αγανακτώντας, και εγώ, για τις περικοπές στους μισθούς. Το αναμενόμενο, ότι τα λεφτά τελείωσαν και το κράτος χρεοκόπησε, άρα ουκ αν λάβεις εκ του μη δυνάμενου και από το ότι αυτές δεν ακολουθούνται εδώ και καιρό από καμία απολύτως αναπτυξιακή ενέργεια από αυτές που φέρνουν χρήμα και δουλειές.

Ιστολόγιο: ΡΕ19

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Πληροφορική για το ΡΕ19, ένα ιστολόγιο  αφιερωμένο σε θέματα πληροφορικής τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κάντε μία βόλτα!

ΕΕΤΑΑ 3000 νέες θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Με ανακοίνωση της η ΕΕΤΑΑ γνωστοποιεί ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις και καλεί τους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" του ΕΣΠΑ να δηλώσουν τις κενές θέσεις που διαθέτουν για καλυφθούν από τις επιλαχούσες μητέρες με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Στυρου Νίαρχου.Δείτε την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ

Διαδραστικό παιχνίδι

Κύκλοι ζωής: ένα διαδραστικό παιχνίδι από το BBC, χρήσιμο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Διήμερο δράσης στις 13 και 14 Οκτωβρίου

Δίπλα στους μαθητές βρίσκεται ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας. Γι’ αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που έχει ως θέμα «Παντέχνου πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» το Μουσείο Αφής πραγματοποιεί την εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο «Προσευχές της φωτιάς. Από την πρώτη φλόγα μέχρι το κεράκι της Κυριακής».

Η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα, στην περίοδο της κρίσης

O Συνήγορος του Πολίτη διοργανώνει εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50), με θέμα:»Η προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα, στην περίοδο της κρίσης».

Οι μαθητές μαθαίνουν τον ναζισμό από τις... ταινίες

Στον κόσμο των παιδιών η βία είναι παρούσα. Είναι μέρος του παιχνιδιού τους. Πλέον όμως η βία διαχέεται και στην κοινωνία γύρω τους. «Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά» τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε εποχές με λιγότερους (ή απλώς πιο πρόσφατους στη μνήμη) κινδύνους για τη δημοκρατία. Δεν προσπάθησε να κρυφτεί ένας 12χρονος μαθητής στον Πειραιά όταν δήλωσε πρόσφατα σε συμμαθητή του στην αυλή του σχολείου: «Εμείς στο σπίτι μας είμαστε στη Χρυσή Αυγή. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές»... Μήπως το «παιχνίδι» της βίας κινδυνεύει να εδραιωθεί; Μαθητές με ναζιστικά τατουάζ, περίεργες κινήσεις σε σχολεία, καθημερινά κρούσματα βίας. Τα περιστατικά, δυστυχώς, αυξάνονται.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε ημερίδα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ», στην οποία η Ε.Σ.Α.μεΑ. συμμετέχει ως Εταίρος, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόσβαση στον Τουρισμό - Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής», σας καλεί να συμμετάσχετε σε ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο (ισόγειο) της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 236, 163 41 Ηλιούπολη) και ώρα 10.30.