Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

26 φράσεις για να ηρεμήσουμε ένα θυμωμένο παιδί

Είτε το παιδί σας ξεσπάει απότομα και γρήγορα, είτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στα όριά του, σίγουρα θα έχει όφελος από τις δεξιότητες διαχείρισης του θυμού.Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα θυμού ενός νηπίου ή την ψυχρή αδιαφορία και την απάθεια ενός εφήβου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω φράσεις.

Πανελλαδικές εξετάσεις: από το ραδιόφωνο στο sms

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που γονείς και παιδιά μαζεύονταν γύρω από το οικιακό ραδιόφωνο με την αγωνία να ακούσουν από τον εκφωνητή το όνομα του υποψήφιου της οικογένειας. Ήταν η εποχή που τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όποιο και να ήταν το όνομά τους ή η μορφή τους, μεταδίδονταν με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων. Ο εκφωνητής έπαιρνε τη θέση του στο στούντιο και άρχιζε την ανάγνωση των ονομάτων από τη λίστα των επιτυχόντων που του παρέδιδε το υπουργείο Παιδείας.

"Πλωτή" βιβλιοθήκη στην Αρετσού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονια η πλωτή βιβλιοθήκη της Αρετσούς θα συντροφεύσει τους βιβλιόφιλους λουώμενους που επιζητούν μία ανάσα δροσιάς πουστα ανατολικά της πόλης.

Η βάρκα που μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη πέρσυ, στο πλαίσιο των βελτιωτικών εργασιών που έγιναν στον χώρο της Πλαζ, είναι ανοιχτή για κάθε επισκέπτη που επιθυμεί μαζί με τη βουτιά του να ταξιδέψει στον κόσμο της γνώσης και των ιστοριών.

Δύτες ετών 13 θέλησαν να γνωρίσουν σπάνια αποικία Ιππόκαμπων στο Στρατώνι


Self test: Δικαιούχοι παιδιά και έφηβοι 12-17 ετών - Μέχρι πότε γίνεται η διανομή

Παρατείνεται η διάθεση των δωρεάν self-test από τα φαρμακεία, στους δικαιούχους Ιουλίου. Επιπλέον, επεκτείνεται η χορήγησή τους και στις ηλικίες 12-17 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αν. υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, η διάθεση των τεσσάρων αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) στους δικαιούχους του μηνός Ιουλίου παρατείνεται έως το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Πόσα παγωτά μπορεί να τρώει το παιδί;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί του ήρθε η καθιερωμένη μάχη της εποχής: το μικρό μας μάς παρακαλάει σε καθημερινή βάση να του δώσουμε παγωτό κι εμείς συχνά… για το καλό του, του στερούμε αυτό που τόσο λαχταρά. Τελικά πόσα παγωτά μπορεί να φάει το παιδί και πώς θα αποφύγουμε τις οικογενειακές «διενέξεις»;

Άποψη: Θ. Γεωργακόπουλος "Γιατί μισούμε τα παιδιά;"

Τι πράγμα; Τι λέει αυτός; Τι γράφει εδώ πέρα; “Μισούμε”; “Τα παιδιά”; Άλλο πάλι και τούτο. Μα τα παιδιά μας τα λατρεύουμε. Έτσι δεν είναι; Στην Ελλάδα δεν έχουμε σημαντικότερο πράγμα. Τα παιδιά μας είναι το νόημα της ζωής, το φως το αληθινό, το άλφα και το ωμέγα, τα προσέχουμε, τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε, να μην τους λείψει τίποτε, να μην τα πειράξει κανείς. Αυτό δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή; Ο μοναδικός θεσμός που λειτουργεί στ’ αλήθεια σ’ αυτή τη χώρα -η οικογένεια- εκεί δε βασίζεται; Να κάνουμε παιδιά, να αναπαράγουμε το γένος, να φτιάξουμε τους επόμενους πολίτες, να τα ταΐσουμε, να τα ντύσουμε, να τα μορφώσουμε, να τα βγάλουμε στον κόσμο (αλλά όχι πολύ μακριά από το πατρικό) γερά και δυνατά, τους νέους Έλληνες, τις νέες Ελληνίδες, την αθανασία του DNA μας;

Δίπλα στο Μοδιάνο: Ο πολύχρωμος πολυχώρος όπου σε εξυπηρετούν κωφά παιδιά

H Αγορά Μοδιάνο είναι μία από τις πιο πολύσυχναστες και ιστορικές στοές της πόλης, πέρασε πολλές φάσεις, άλλαξε πολλές ταυτότητες, το μισό της μέρος αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή για να δημιουργηθεί μια σπουδαία κλειστή αγορά, ενώ στο υπόλοιπο μισό, στη Νέα Αγορά Θεσσαλονίκης συμβαίνει κάτι πραγματικά αισιόδοξο, εκεί που οι στοές γέμισαν χρώματα. Μπήκε φως μέσα από την γυάλινη οροφή και έφερε έναν αέρα εξωτερικού που ιδανικά θα έπρεπε να έρθει στην πόλη μας πολλά χρόνια τώρα. 

Δ. Καρακώστας: Έχασε τους γονείς του από COVID, αρίστευσε στις Πανελλήνιες - «Να συνεχίσουμε παρά τον πόνο»

Νικητής της ζωής, και παράδειγμα ψυχικής δύναμης προς όλους μας, είναι ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο. Παρότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, «δεν το έβαλε κάτω» και αρίστευσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις (18.700 μόρια). Και το τραγικό αυτό συμβάν συνέβη δύο μόλις μήνες πριν από τις Πανελλήνιες.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

Διατροφή: Εύκολες συνήθειες για να τρώει υγιεινά όλη η οικογένεια

Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά αλλά δεν μπορείτε να πείσετε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, να σας ακολουθήσουν;

Τα θετικά νέα είναι πως δεν είστε η μόνη.

Η καθημερινότητα όπως είναι διαμορφωμένη, μπορεί πραγματικά να σας δυσκολεύει, ώστε να αλλάξετε τον τρόπο διατροφής της οικογένειά σας.

Η Ουγγαρία απαγορεύει την είσοδο σε ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές στα σχολεία

Αμετακίνητος στην ακροδεξιά πολιτική του παραμένει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, προχωρώντας τον ομοφοβικό νόμο που απαγορεύει στα σχολεία να χρησιμοποιείται υλικό που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου. Ο Βίκτορ Ορμπάν, παρά τις κυρώσεις με τις οποίες απειλείται από την ΕΕ, δήλωσε ότι οι προσπάθειες της ΕΕ να αναγκάσει την Ουγγαρία να εγκαταλείψει τον νόμο θα είναι μάταιες, επιμένοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει την είσοδο ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών μέσα στα σχολεία.

Επιδοτούνται παιδικοί σταθμοί σε μεγάλες επιχειρήσεις

Σε τέσσερις άξονες στηρίζεται το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων ώστε να επιτύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα, που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Εντός του φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, στις πρώτες κιόλας δράσεις που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η επιδότηση επιχειρήσεων με πάνω από 100 εργαζομένους κατά 100% προκειμένου να δημιουργήσουν χώρους φύλαξης παιδιών ηλικίας 2,5-3 ετών, ενώ, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τα νέα προγράμματα θα στοχεύουν και στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης.

Φαβορί για διακρίσεις οι μαθητικές start up "FlowOn" και "Swim.me" που διαγωνίζονται στην Ευρώπη

Μεγάλες ελπίδες για Πανευρωπαϊκές διακρίσεις έχουν οι "start up" "FlowOn" και "Swim.me" που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης, το GEN-E του JA Europe, στο οποίο συμμετέχουν 800 μαθητές και φοιτητές "startuppers" από 40 Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νέοι "επιχειρηματίες", από 15 έως 22 ετών που συμμετέχουν στο GEN-E, είναι οι νικητές των Εθνικών Διαγωνισμών που τώρα διεκδικούν διακρίσεις στους δύο μεγάλους Πανευρωπαϊκούς Τελικούς Διαγωνισμούς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, τον μαθητικό JA Europe Company of the Year Competition 2021 και τον φοιτητικό JA Europe Enterprise Challenge 2021.

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή αλλοδαπών - αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν, από Πέμπτη 8 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

Οι υποψήφιοι για τα κρατικά βραβεία μετάφρασης και παιδικού βιβλίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2020 (εκδόσεις 2019) και τις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020 (εκδόσεις 2019).

Η αρμόδια επιτροπή για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2020 κατέληξε στις βραχείες λίστες για τις κατηγορίες Μετάφρασης έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική Γλώσσα, Απόδοσης έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά και Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Γλώσσας σε ξένη Γλώσσα.

Τα Ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη και τα fake news σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ Δ. Λαρισαίων

Η Τέχνη είναι πάντα παρούσα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων. Για τη φετινή χρονιά,« Οι Εξερευνητές της Τέχνης» συνδύασαν το έργο του Γιάννη Γαϊτη που παρουσιάζεται στην έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα «Το Πλήθος και η Μοναξιά» με την ανεξέλεγκτη διάχυση των FAKE NEWS και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

«Έχω κερατόκωνο, τώρα τι;», ένα βιβλίο για μια πάθηση του κερατοειδούς που διανέμεται δωρεάν στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας Violet June

«Έχω κερατόκωνο, τώρα... τι;» είναι ο τίτλος του βιβλίου του δρ. Renato Ambrósio από το Οφθλαμολογικό Ινστιτούτο του Ρίο ντε Τζανέρο (Instituto de Olhos, Rio de Janeiro), που κυκλοφορεί και στα ελληνικά και διανέμεται δωρεάν στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της της βραζιλιάνικης καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον κερατόκωνο «Violet June».

Έγραψε ιστορία: Η πρώτη αφροαμερικανή που κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας των ΗΠΑ


Στην ιστορία έμεινε η Zaila - Avant garde, μια 14χρονη από τη Νέα Ορλεάνη η οποία είναι η πρώτη Αφροαμερικανή νικήτρια σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας (Scripps National Spelling Bee 2021).