Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μεταπτυχιακή εργασία: Born into a Hearing Family

Μεταφορτώστε τη μεταπτυχιακή εργασία της Lyda Thi Nguyen "Born into a hearing family: a guide for hearing parents with deaf children". Δείτε σχετικά και το ποίημα σε Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα "To A Hearing Mother".

Γιγάντια πόστερς

Το είδαμε στο Ars Longa Vita Brevis  και μας φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο! Για ρίξτε μια ματιά!

Αρκετές φορές θέλουμε να μεγεθύνουμε μια φωτογραφία αλλά … δεν μας εξυπηρετούν τα προγράμματα που έχουμε διαθέσιμα.

Η εφαρμογή Block Posters μπορεί να μας δώσει μία λύση. Πώς;

Αφιέρωμα: Μενέλαος Λουντέμης

Το επεισόδιο με τίτλο "ΤΟ ΣΟΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ" παρουσιάζει το πορτρέτο του συγγραφέα μέσα από μια ανάλυση του έργου του. Οι μελετητές του έργου του ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ, ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΙΟΥ, ανατρέχουν σε όλο το εύρος της συγγραφικής του δραστηριότητας και εξηγούν την ιδιαιτερότητα των διηγημάτων του, παραθέτοντας ταυτόχρονα στοιχεία που αφορούν τη ζωή του στη Χαλκίδα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Petit Palais στο Παγκράτι

Η νεανική θεατρική ομάδα «Έξω Απ’ Την Γυάλα» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του πολύ γνωστού παιδικού (και όχι μόνο) διηγήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoin de St. Exupery, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Γκλιάτη και την συνεργασία εξαίρετων συντελεστών.

22ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός φυσικής 2012

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) διοργανώνει τον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο διαγωνισμός αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Απέρριψε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λόγω… σοβαροφάνειας

Μια 19χρονη Βρετανίδα «έριξε πόρτα» στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κατηγορώντας το για «υπερβολική σοβαροφάνεια». Η Ελι Νόουελ, αφού πέρασε από συνέντευξη για να γίνει δεκτή σε ένα από τα συνολικά 38 ξεχωριστά κολέγια που απαρτίζουν το διάσημο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Βρετανίας, απέρριψε το κολέγιο Μάγκνταλεν επειδή «πέρασε όλο τον χρόνο της εκεί μέσα γελώντας για το πόσο σοβαρά τα έπαιρναν όλα».

Ιστολόγιο: Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών Τρικάλων

Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών, που βρίσκεται στο τοπικό διαμέρισμα Ταξιαρχών του δήμου Φαρκαδόνας (πρώην Πελινναίων) 11 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.Το σχολείο λειτουργεί ως εξαθέσιο.

Παιδικές εικαστικές δημιουργίες στο Πολεμικό Μουσείο

Παιδική φαντασία, χρώματα, όμορφες σκέψεις και χαρούμενα χαμόγελα...

Αυτά ήταν τα βασικά συστατικά των ζωγραφικών έργων της έκθεσης «Το ένα μάτι βλέπει, το άλλο νιώθει», που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός και ζωγράφος Ερμιόνη Δελή και η οποία θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο.

26ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός χημείας - ολυμπιάδα χημείας 2012

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) ανακοίνωσε την προκήρυξη του 26ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 17 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ταξιδεύοντας το χειμώνα με παιδιά

Τα χειμερινά ταξίδια με παιδιά δεν είναι απαγορευτικά, αντίθετα μπορούν να είναι διασκεδαστικά και άκρως συναρπαστικά. Αρκεί να γνωρίζουμε καλά ότι, όταν αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε με παιδιά -ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες-, θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας ασφαλείς και χωρίς... σπασμένα νεύρα!

Home Sweet Home…Hospital Sweet Home;

Διαβάστε στο Shareyourlikes τις σκέψεις που προέκυψαν από μια σύντομη (ευτυχώς) παραμονή στο νοσοκομείο: "Μπορεί αυτή η νοσηλεία να μην ήταν κάτι σοβαρό, όμως το παιδί στο νοσοκομείο δεν το λες χαρά. Πόσο μάλλον έτσι που είναι τα ελληνικά νοσοκομεία. Το προσωπικό στην πλειοψηφία του ήταν πολύ καλό, ο όροφος που βρεθήκαμε δε μπορώ να πω, για νοσοκομείο πάλι καλά. Διόρθωση…για ελληνικό νοσοκομείο. Αλλά, το παιδί μου δεν το έχω ξαναδεί έτσι. Τόσο θλιμμένο. Μόνο τότε που βυθιστήκαμε οικογενειακώς στη θλίψη, ήταν τις πρώτες μέρες έτσι. Προβληματίστηκα πάρα πολύ γιατί εννοείται ότι δε συγκρίνονται τα περιστατικά."

Ομφάλιος λώρος ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Για πρώτη φορά βλαστικά κύτταρα του ομφαλίου λώρου μετετράπησαν σε ώριμα κύτταρα του νευρικού συστήματος, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες θεραπευτικές επιλογές για τους τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού αλλά και για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το φύλο της γλώσσας της Εύας Στάμου

Μια έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Γαλλία. Δεν αφορά στη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ούτε στο πόσα δολάρια του ΔΝΤ απορρόφησε το ίδρυμα της Κάρλα Μπρούνι. Αφορά σε κάτι πολύ πιο σημαντικό για τον γαλλικό λαό: τους κανόνες της γραμματικής.