Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φυλλάδιο ΣΑΤΕΑ για το δικαίωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το ακόλουθο φυλλάδιο ενημερώνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα αποτελεί κάλεσμα για την Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 19 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας. Μπορείτε να το εκτυπώσετε (μπρος-πίσω) και να το διακινήσετε ελεύθερα!

Διπλωματική: Ειδική αγωγή στην Τυνησία

Η μελέτη "Special Education in Tunisia" εκπονήθηκε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Malmö. Πρόκειται για μια ποιοτική μελέτη αναφορικά με τον τρόπο οργάνωσης και παροχής ολοκληρωμένης εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Τυνησία.

Αρκτούρος: συλλογή υπογραφών για το Ζωολογικό Κήπο Θεσ/νίκης

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε πλατφόρμα συλλογής υπογραφών των πολιτών που υποστηρίζουν το αίτημα για την αλλαγή του διαχειριστικού πλαισίου του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν λειτουργεί σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.

Ευεργετική διάταξη για μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ) κάνει γνωστό στις σχολικές μονάδες πως με την παρ. 11 του άρθρου 38 του προσφάτως ψηφισθέντοςΝ. 4115/2013 (ΦΕΚ 24-Α’ ) στο τέλος του εδαφίου α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν.3194/2003, όπως αυτό συμπληρώθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 9 του ν. 3748/2009(Α΄29) και ισχύει, προστίθεται η φράση: «Τα όσα ανωτέρω ισχύουν και για τους μαθητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου, καθώς και ειδικής διάκρισης».

Ημερίδα για τα τουριστικά επαγγέλματα από το 1ο ΕΠΑΛ

Δυνατότητες απασχόλησης των απόφοιτων τουριστικών επαγγελμάτων θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που διοργανώνει την Δευτέρα 15 Απριλίου το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν πανεπιστημιακά σεμινάρια Γλωσσολογίας

Το ΕΚΠΑ διοργανώνει δωρεάν ερευνητικά σεμινάρια στον τομέα της Γλωσσολογίας για το εαρινό εξάμηνο 2012-2013.
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων: αμφιθέατρο 740, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Ώρα: 15.00 - 17.00.

Διαγωνισμός Μαθητικής Εφημερίδας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
για τα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και ΛΥΚΕΙΑ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης Στρατιωτικών Σχολών 2013

Η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας τις σχολικές μονάδες.

Η τεμπελιά «ίσως οφείλεται σε γενετική προδιάθεση»

Τα γονίδιά μας φαίνεται ότι ευθύνονται για το αν απολαμβάνουμε τη γυμναστική ή αν προτιμούμε να ξαπλώνουμε με τις ώρες στον καναπέ. Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μισούρι, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, η ενεργητικότητά μας ενδεχομένως να οφείλεται σε γονιδιακή προδιάθεση.

3ο Bazaar Ευθύνης

Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί 30 φορείς και ιδρύματα που ασχολούνται με τα παιδιά, αγοράζοντας προϊόντα που φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά!
Το 3ο Bazaar Ευθύνης είναι γεγονός! 19, 20 & 21 Απριλίου ο προαύλιος χώρος του Regency Casino Thessaloniki θα γεμίσει πάλι παιδικά χαμόγελα, μουσικές, παιχνίδια και θα γίνει πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλοβοήθειας. 

Πασχαλινή γιορτή για παιδιά στο Τελλόγλειο

Ενα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για παιδιά, με θέμα το Πάσχα και αναφορές στην άνοιξη παργματοποιείται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τενχών του ΑΠΘ το Σάββατο, 20 Απριλίου, από τις 11.00 έως τις 13.00.

Οι έφηβοι καταναλώνουν μέχρι και 7 λίτρα το μήνα ενεργειακά ποτά

Αυξημένη κατανάλωση ενεργειακών ποτών από εφήβους στην Ευρώπη καταδεικνύουν τα αποτελέσματα μελέτης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Η εν λόγω επιστημονική μελέτη σχετίζεται με την κατανάλωση ενεργειακών ποτών από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων. Η συλλογή δεδομένων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνολικό αριθμό συμμετεχόντων 52.000. Μεταξύ των χωρών που έλαβαν μέρος ήταν και η Ελλάδα.

Οικολόγοι που πάνε στο νηπιαγωγείο!

Θα μπορούσε να είναι διαδήλωση, αλλά πρόκειται για παιδαγωγική εκδήλωση. Η Καρολίνα και η Τζοάννα, δύο δασκάλες από την Πολωνία παρουσιάζουν στα παιδιά τις επιπτώσεις δεκαετιών μόλυνσης στον ποταμό Μπίτομκα, στη Ζάμπριζε, μία από τις πιο μολυσμένες πόλεις στην Ευρώπη.