Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

21χρονη Γαλλίδα με σύνδρομο Down θα παρουσιάσει τον καιρό σε δύο κανάλια



Πάσχει από σύνδρομο Down. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει από το να παρουσιάζει τον καιρό σε δύο γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο λόγος για την 21χρονη Μέλανι, η οποία θα εργαστεί για τα «France 2« και «BFMTV».

Τελικά η τηλεόραση κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε;

Τα δεδομένα όλων των προηγούμενων μελετών που ανέφεραν ότι ο χρόνος που τα παιδιά περνούν μπροστά στην οθόνη θα πρέπει να είναι περιορισμένος, έρχεται να ανατρέψει μελέτη του Πανεπιστημίου Stetson των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychiatric Quarterly.

Διαμαρτυρίες γονέων για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν ν` αγωνιστούν 10χρονα παιδά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα judo παίδων και κορασίδων Β`, καταγγέλουν οι γονείς 24 μικρών αθλητών.

Με επιστολή διαμαρτυρίας προς την ομοσπονδία, την οποία κοινοποίησαν σε Υφυπουργείο Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ζητούν εξηγήσεις για τον λόγο που οδήγησαν στην πολύωρη καθυστέρηση των αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου με αποτέλεσμα «πολλοί αθλητές κοιμόντουσαν στις κερκίδες αναμένοντας τον αγώνα τους». 

Χωρίς μέτρα στήριξης οι οικογένειες με παιδιά, ενώ η Ελλάδα γερνάει...

Ενώ στην Ελλάδα η υπογεννητικότητα λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η παιδική φτώχεια καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, στη χώρα μας εφαρμόζεται το διεθνώς λιγότερο αποδοτικό σύστημα ενίσχυσης των εργαζομένων με παιδιά. Οι πολιτικές μείωσης των κρατήσεων για φόρους και εισφορές –διαφοροποίηση αφορολογήτου, επιδόματα τέκνων και άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις– μειώνουν τον συντελεστή κρατήσεων μόλις κατά 1,2%, λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ. Οι αναποτελεσματικές πολιτικές για τις οικογένειες με παιδιά έρχονται ξανά στο προσκήνιο ενόψει και των αλλαγών που προωθούνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Ανακοινώθηκε, επιτέλους, από το Υπουργείο Παιδείας ο τρόπος πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Οι σχολές στις οποίες μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι κάθε τομέα και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες καθορίστηκαν, ώστε να είναι έτοιμοι οι υποψήφιοι για τις προσεχείς εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου. Θ’ αναρωτηθείτε τώρα ανακοινώθηκαν αυτά;

“Ερατοσθένης 2017”: Μαθητές από σχολεία της Ελλάδας θα (ξανα)μετρήσουν την περιφέρεια της Γης!

Μαθητές από ελληνικά σχολεία θα υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας - με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους - το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Οι νότες ένωσαν τα Μουσικά Σχολεία Χίου και Μυτιλήνης

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μαθητές των Μουσικών Γυμνασίων Χίου και Μυτιλήνης που την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν μαζί πρόβες και παρουσίασαν τη δουλειά τους στο αμφιθέατρο του Διονυσίειου σχολείου στη Χίο.

«Ανησυχητική η κατάσταση της σχολικής βίας στα ελληνικά σχολεία »

Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, σε ανακοίνωσή της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο και υποστηρίζει αναλυτικότερα: