Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δημιουργούνται λαχανόκηποι σε τρία δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης

Τη δημιουργία λαχανόκηπων σε τρία δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης: το 41ο, 31ο και το 53ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει η περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολικές Κοινότητες (εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά) την Α' Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση Σχολικών Κοινοτήτων σε θέματα περιβάλλοντος, διατροφής και αειφορίας.

Οι έφηβοι της Εποχής των Παγετώνων περνούσαν παρόμοια στάδια εφηβείας με τους σημερινούς

Παρόμοια στάδια εφηβείας περνούσαν οι έφηβοι πριν από 25.000 χρόνια με τους σημερινούς, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Human Evolution».

Στοιχεία για τα στάδια της εφηβείας βρέθηκαν στα οστά 13 ανθρώπων ηλικίας 10-20 ετών του Πλειστόκαινου. Οι ερευνητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Μονακό και της Ιταλίας και με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Έιπριλ Νόουελ του Πανεπιστημίου της Βικτόρια στον Καναδά, βρήκαν στα οστά συγκεκριμένους δείκτες που τους επέτρεψαν να αξιολογήσουν την πρόοδο της εφηβείας.

Σχολική προσαρμογή: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν στο νέο σχολικό περιβάλλον

 

Μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία (ΣτΕ Ολ. 1251-1254/2024)

Είναι καταρχήν νόμιμη η διαφοροποίηση της προϋπηρεσίας που έχει παρασχεθεί στη δημόσια εκπαίδευση σε σχέση με εκείνην στην ιδιωτική, όμως, η καθ’ ολοκληρίαν μη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας

Τα smartphones δεν κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα

Λίγες ημέρες έμειναν πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και ήδη, ένα θέμα συζητείται έντονα μεταξύ μαθητών και γονέων: Το «κινητό στην τσάντα».

Σε χώρες του εξωτερικού υπάρχει νόμος που απαγορεύει στους μαθητές να φέρνουν τα κινητά τους στα σχολεία, ενώ κάποια σχολεία εφαρμόζουν την πολιτική του να απαγορεύεται η μη ακαδημαϊκή χρήση τους ή να χρησιμοποιούνται μόνο για ώρα ανάγκης.

Ο εθισμός των παιδιών στα smartphones

 

Λιραγλουτίδη: Έρχεται φάρμακο απώλειας βάρους και για παιδιά

Μια νέα μελέτη εξετάζει την αποτελεσματικότητα της λιραγλουτίδης για την απώλεια βάρους σε παιδιά, προσφέροντας πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.

1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό στην Εύβοια»

Έρχεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό στην Εύβοια». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Οκτ. 2024 διαδίκτυακα και στα γραφεία του Πανευβοϊκού Συλλόγου Πολίτης ΑμεΑ, δίπλα στο δημαρχείο της Χαλκίδας, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων και ανάπηρων ακτιβιστών. Οι προεγγραφές ξεκίνησαν και εστάλησαν προσκλήσεις σε πολιτικούς και βουλευτές από όλες τις παρατάξεις.Κρατήσεις θέσεων στο 2221112558, 2221404435.

“Η αγκαλιά τους είναι φάρμακο”: Προσωπικό και εθελοντές κοπιάζουν για τα… χαμόγελα των παιδιών στον Φοίνικα!

Το thestival.gr στο σπίτι του “Χαμόγελου του Παιδιού” στη Θεσσαλονίκη

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο (…). Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια. Ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ό,τι μπορούμε. Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο».

Υπόθεση σοκ στη Μαλαισία: 400 παιδιά κακοποιούνταν σε ιδρύματα - Συνελήφθησαν 170 ύποπτοι

Οι αρχές της Μαλαισίας διέσωσαν εκατοντάδες παιδιά και εφήβους που πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που τα φιλοξενούσαν, και δεκάδες ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.