Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ιδέες για ανακύκλωση στα σχολεία

Είναι θετικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση, τις μεθόδους της και τα οφέλη της. Σε αυτό εκτός από γονείς μπορούν να συμβάλλουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοί τους στα σχολεία, όπου και περνούν μεγάλο τμήματ της ημέρας. Είναι γνωστή η φράση πως το μυαλό των παιδιών απορροφά τις πληροφορίες σαν σφουγγάρι. Συνεπώς είναι η κατάλληλη ηλικία για να μπουν οι βάσεις για έναν μελλοντικά, περιβαλλοντικά υπεύθυνο πολίτη. Ας δούμε ορισμένες ιδέες για ανακύκλωση στα σχολεία.

Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών

Στο Μύλο δεσπόζει το κεντρικό εργοστάσιο του Άι Βασίλη… είναι το μεγαλύτερο και πιο ονειρεμένο παιδικό Εργοστάσιο Σοκολάτας.
Χρώματα, αρώματα και παραδοσιακές γευστικές λιχουδιές ξυπνάνε τις αισθήσεις όλων των επισκεπτών.
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις… 
Περισσότερα εδώ

Νάουσα: Το Δάσος των Χριστουγέννων

Το γνωστό αγαπημένο δάσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, με την ασύγκριτη φυσική ομορφιά μεταμορφώνεται σε Δάσος των Χριστουγέννων !

ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση: Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση» διοργανώνει, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από 6 έως και 10 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» (Κτίριο «Δ4»), Πειραιώς 100, Γκάζι.

Καρδίτσα: 5ο Ανταλλακτικό και Χαριστικό παζάρι

Η ΟικόΣφαιρα, στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Καρδίτσας, το Σάββατο, 8 Δεκέμβρη 2012, οργανώνει το 5ο Ανταλλακτικό και Χαριστικό παζάρι.
Χώρος: κεντρικό σημείο της πόλης, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Ώρες: από 11 π.μ. ως αργά το βράδυ.
 

Δήμος Συκεών: Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο

Με έμφαση στη δια βίου μάθηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών συνεχίζεται για 9η χρονιά η λειτουργία του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ), το οποίο οργανώνεται από το δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ).

Μετράμε αντίστροφα! (κατασκευάζουμε ημερολόγια)

Κάθε χρόνο τα ίδια: κάπου μέσα στον πανικό, χάνεται ολόκληρος ο Νοέμβριος και, ξαφνικά, συνειδητοποιούμε ότι έχει μπει ο Δεκέμβρης (πάλι καλά που δεν κρύβεται και αυτός) και εμείς πάλι δεν κάναμε τα ημερολόγια που θέλαμε για να μετρήσουμε αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Ό,τι προλάβουμε λοιπόν (τρεχατε ποδαράκια μου...). Συγκεντρωμένες ιδέες φέτος θα πάρουμε από τους "μικρούς  μεγάλους" και προβλέπουμε ότι θα εκτυπώσουμε τον Αη Βασίλη για να γεμίσουμε τη γενειάδα του (βλ. φωτογραφία) που βρήκαμε στο facebook των μικρών μεγάλων.

Οι σκανταλιές και η δύναμη του «ευχαριστώ»

Η Μαριλένα Καββαδά παρουσιάζει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το παραμύθι της "Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές", στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς, στις 12.00 το μεσημέρι. 
 
Οι «Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζαροσκανταλιές» της Μαριλένας Καββαδά είναι ένα πρωτοχρονιάτικο βιβλίο γεμάτο σκανταλιές και παρεξηγήσεις, ένα βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη του ‘ευχαριστώ’ και της ‘συγνώμης’ μέσα από παθήματα και φάρσες.