Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Δωρεάν εκτυπώσιμα: Προγραφικές ασκήσεις

Μεταφορτώστε δωρεάν το αρχείο με τις Προγραφικές ασκήσεις του ΚΕΑ.

Θεσσαλονίκη: 3 μέρες δωρεάν Παιδικό Θέατρο

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίαςκαι η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν με αφορμή τηνΠαγκόσμια Ημέρα παιδικού Θεάτρου 20 Μαρτίου «3ήμερο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου» για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο και για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Οι ψηφιακοί «μπάτλερ» δεν κάνουν καλό στα παιδιά

Εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν αποκτήσει τα νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία εκτός των άλλων αλληλεπιδρούν με τα παιδιά με τους ειδικούς να αναφέρουν μια σειρά από παρενέργειες που μπορεί να έχει η σχέση αυτή στην συμπεριφορά των παιδιών

Τι είναι το «ψηφιακό δράμα» και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε το παιδί μας

Μπορεί για πολλούς ενηλίκους το ψηφιακό δράμα και το cyberbullying να φαίνεται το ίδιο και το αυτό, αλλά για τα παιδιά, δεν ισχύει το ίδιο

Σε αντίθεση με το cyberbullying που περιλαμβάνει συνεχόμενο τραμπουκισμό εις βάρος ενός παιδιού, το ψηφιακό δράμα συνεπάγεται καθημερινές διαφωνίες και συναισθηματικές κόντρες που προκύπτουν online μεταξύ φίλων ή γνωστών, καθώς και με τη χρήση μηνυμάτων. Για παράδειγμα, ένας έφηβος θα αλλάξει το status του στο Facebook, αμέσως μετά από έναν τσακωμό ή θα σπεύσει να δημοσιεύσει ένα σχόλιο για κάποιον φίλο, ώστε άλλα άτομα να το δουν και να το συζητήσουν. Με την ίδια λογική που η λέξη «δράμα» περιγράφει μια παράσταση, τα παιδιά εμπλέκονται σε αυτό, έχοντας ένα κοινό στο μυαλό τους.

Φθόριο και στοματική υγεία του παιδιού

Γράφει ο Γιάννης Μπρόκος – Παιδοδοντίατρος DDS, MClin Dent στην Ημέρα Ζακύνθου

Πως δρα το φθόριο στα δόντια των παιδιών
Το φθόριο είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο που διαθέτουμε σήμερα για να προλάβουμε την τερηδόνα, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των δοντιών. Η δράση του στην αδαμαντίνη (σμάλτο των δοντιών) είναι κυρίως τοπική, κάνοντάς τη πιο σκληρή και ανθεκτική ενάντια στα τερηδονογόνα οξέα που παράγονται από τα μικρόβια μέσα στο στόμα μας. Επιπλέον, έχει και μια ήπια αντιμικροβιακή δράση ενάντια στα μικρόβια αυτά.

17 παιδιά νεκρά από ιλαρά στη Ρουμανία

17 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρουμανία από ιλαρά από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα με τα στοιχεία να ιδιαιτέρως ανησυχητικά και για τους νοσούντες οι οποίοι έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016. 

Φεστιβάλ Σχολείων Πάτρας: «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ. στον Πολυχώρο Αίγλη, Ακτή Δυμαίων 17, Veso Mare 100 μαθητές 6 σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ζωντανεύουν σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πέρασαν το Αιγαίο με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο που μας αγκαλιάζει όλους.

Μετά από τέτοιο χορό, ποιος πάει σχολείο τη Δευτέρα

«Χορεύω, άρα επικοινωνώ». Μαθητές από Αθήνα και Κομοτηνή παρουσιάζουν όσα έμαθαν στα σχολικά εργαστήρια χορού στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση


Σύγχρονος χορός; Τι δηλαδή; Μοντέρνο ας πούμε; Αναρωτιόντουσαν οι μικροί στο διάλλειμα. Το σίγουρο ήταν ότι θα έφευγαν από την τάξη, κι έτσι το πράγμα άρχισε να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Κάπως έτσι πάνε οι ψίθυροι στα σχολεία εδώ και πέντε χρόνια κι εκεί που οι μαθητές το ξεκίνησαν για πλάκα, ξαφνικά ανακάλυψαν τον χορό. Κάποιοι για λίγο, κάποιοι μπορεί για πάντα, όλοι πάντως το διασκέδασαν, έγιναν ομάδα, δοκιμάστηκαν, δημιούργησαν και χόρεψαν στ’ αλήθεια.

Τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής είναι παιδιά. Είναι λίγο διαφορετικά...αλλά είναι παιδιά


Όταν πριν ενάμιση χρόνο κοντά άρχιζα τη φοίτησή μου στα ΔΙΕΚ Χαλκίδας, στο τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόμουν σε επαφή με έναν τομέα, άγνωστο τελείως, αυτόν της Ειδικής Αγωγής. 

Είναι ένας τομέας μαγικός και ιδιαίτερος θα έλεγα, που όμως δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία με αυτόν της Γενικής Εκπαίδευσης. Όμως ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, υπάρχουν –ευτυχώς- εκπαιδευτικοί, που προσπαθούν κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή να εντάξουν αυτά τα χαρισματικά παιδιά στον κόσμο μας, δίνοντας κυριολεκτικά ένα κομμάτι από την ψυχή τους.