Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

8 κοινά προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς να βοηθήσετε.

Κάποια παιδιά με προβλήματα μάθησης και προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους κοινωνικούς κανόνες και τον εξοπλισμό στην παιδική χαρά. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να τα αντιμετωπίσει.

Επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους με αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5073491. 

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Παιδίατρος Νταλούκας: Κίνδυνος για αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξων και της γρίπης στα σχολεία – Ασπίδα η μάσκα

Ο κ. Κώστας Νταλούκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, μιλώντας στο ertnews.gr, ζητάει να επανέλθει η μάσκα στα σχολεία, να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους ενώ εξηγεί γιατί ανησυχεί για τον συνδυασμό γρίπης-κορονοϊού

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με την εξέλιξη της πανδημίας να παίζει κομβικό ρόλο, στο αν η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις θα γίνει με μέτρα ή όχι.

Podcast: Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

‘Η όραση του άρχισε να μειώνεται και τότε ο Χαράλαμπος από πρωταθλητής κολύμβησης στην ομάδα των αρτιμελών αθλητών έπρεπε να κάνει τη μετάβαση. Πόσο δύσκολο ήταν να αποδεχτεί την αλλαγή και να αρχίσει να αγωνίζεται με τους αθλητές με αναπηρία; Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης αφηγείται τη ζωή του. Από την αρχή μέχρι και σήμερα που μετράει αναρρίθμητα μετάλλια σε παραολυμπιακούς και παγκόσμιους αγώνες. Μια ιστορία που δεν θα μας επιτρέψει να το βάλουμε ξανά κάτω.

Ο «Polifimos» στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η επιστροφή στα θρανία βρίσκει φέτος τη σχολική κοινότητα με ένα νέο εργαλείο στα χέρια, την ψηφιακή πλατφόρμα «Polifimos.gr» που ξεκινά την πιλοτική της εφαρμογή από τις 56 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με απώτερο στόχο να συμβάλει δραστικά στην καταπολέμηση του φαινομένου του σχολικού bullying.

Ιωάννης Προφυλλίδης: Θεραπευτική κολύμβηση σε παιδιά με αναπηρία

Επί μία και πλέον δεκαετία, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννης Προφυλλίδης, ο οποίος υπηρετεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, υλοποιεί πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά με αναπηρία. Ο Σερραίος εκπαιδευτικός είναι τοποθετημένος με απόσπαση στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα από το 2005 και μέσα από τη δράση του, που υλοποιείται στο κολυμβητήριο του Βόλου, έχει εξυπηρετήσει δεκάδες μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πατέρας φωτογράφισε το παιδί του γυμνό για τον γιατρό. Η τεχνητή νοημοσύνη της Google τον μπλόκαρε για πάντα

Ο Μαρκ παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί του. Το πέος του γιου του φαινόταν πρησμένο και τον πονούσε. Ο Μαρκ, ένας μπαμπάς που δεν εργάζεται εκτός σπιτιού, στο Σαν Φρανσίσκο, άρπαξε το Android κινητό του του και τράβηξε φωτογραφίες για να καταγράψει το πρόβλημα, ώστε να παρακολουθήσει την εξέλιξή του.

Δημόσια σχολεία: Εισάγονται μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές και εκπαιδευτικοί όμιλοι - Όλες οι αλλαγές

Θεσμούς, σκοπός των οποίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο εκσυγχρονισμός, η αυτονομία και η ενίσχυση της σχολικής μονάδας, εισάγει από τη φετινή χρονιά στη δημόσια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας.

Η παραολυμπιονίκης της Αθήνας και το βιονικό χέρι που κατεβάζει ενημερώσεις από το Ίντερνετ

Η αυστραλιανή κολυμβήτρια Τζέσικα Σμιθ ήταν απρόθυμη να χρησιμοποιεί προσθετικό άκρο, άλλαξε όμως γνώμη χάρη σε ένα βιονικό χέρι που μπορεί να κατεβάζει οδηγίες για νέες κινήσεις ασύρματα, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Άποψη: Ν. Σαλτερής - Γυμνάσιο στη Γαύδο για δύο μαθητές;

Το ερώτημα απαντήθηκε ήδη αρνητικά από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Δεν μπορεί να υπάρξει Γυμνάσιο στη Γαύδο ΜΟΝΟ για δύο μαθητές. Εν τω μεταξύ, το Δημοτικό έκλεισε ελλείψει μαθητών και για το νηπιαγωγείο, που το επόμενο σχολικό έτος θα έχει μόνο έναν… Ο λόγος της άρνησης είναι απλός, ως αυτονόητος, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση. «Εχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων. Ως πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσο λίγα παιδιά είναι αδύνατο… ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια». 

Ιπποστήριξη: Κέντρο θεραπευτικής ιππασίας στον Λαγκαδά

Η Νίο, η Ροζ, η Μελίνα, η Ανθή και η Κρίστη είναι θεραπευτές. Βοηθούν παιδιά, αλλά και μεγάλους, να βλέπουν τον κόσμο από άλλο… ύψος.

“Όταν είσαι παιδί με αυτισμό ή άτομο με κάποιο ψυχοκινητικό πρόβλημα, τότε συνήθως βλέπεις τον κόσμο αλλιώς. Τα άλογά μας, βοηθούν αυτά τα άτομα να βλέπουν πλέον τον κόσμο από… πάνω και πιστέψτε με, αυτό είναι ένα κομμάτι της θεραπευτικής ιππασίας”, τονίζει μιλώντας στο TheOpinion η Κατερίνα Ρόκου, που εδώ και εννέα χρόνια είναι η “ψυχή” του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας “Ιπποστήριξη”, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί σε έναν χώρο τεσσάρων στρεμμάτων στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.