Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μια ωραία πεταλούδα με δευτεροβάθμιες εξισώσεις...

Βλέπεις μια έφηβη 15 χρονών να τραγουδάει συνέχεια το «Μια ωραία πεταλούδα». Να κάνει συνεχώς την ίδια παιδιάστικη ερώτηση και να περιμένει την ίδια απάντηση. Ακόμα και όταν τη σηκώνεις στον πίνακα για να λύσει δευτεροβάθμια εξίσωση. Τη λύνει τραγουδώντας, με μια τάξη να μην δίνει καμία σημασία στην παράφωνη εκτέλεσή της. Αλλά τη λύνει σωστά, γρήγορα, άνετα. Και χαίρεσαι που κάποιος (γονιός; εκπαιδευτικός;) έψαξε και ανακάλυψε τις δυνατότητες αυτού του παιδιού και δεν τις άφησε να χαθούν.

Στις 15 Μαρτίου ξεκινά το εαρινό εξάμηνο των Σχολών Γονέων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου του προγράμματος «Σχολές Γονέων» για το 2017 στον δήμο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Στους βασικούς στόχους συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση των γονέων με μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές της συμβουλευτικής. Τον συντονισμό αναλαμβάνει ψυχολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις τέχνες, ζωγραφίζουν τα συναισθήματά τους, παρατηρούν, αγγίζουν, δημιουργούν, βιώνουν μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει, τον Μάρτιο, το Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Πιο αφελείς οι «δικτυωμένοι» γονείς;

Στην εποχή μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πλάθουν έναν ιδανικό κόσμο στο Διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο, όπως έχει αποδειχθεί από αρκετές μελέτες, προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις τους στην πραγματική τους ζωή. Με σκοπό να διερευνήσει τα προβλήματα αυτά, η ρωσική εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Lab προχώρησε σε μια έρευνα η οποία αποκαλύπτει μάλιστα ότι εξαιτίας των social media το ένα τρίτο των χρηστών επικοινωνεί λιγότερο πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγαπημένους του.

Αλλάζει το σύστημα επιλογής διευθυντών στα σχολεία

Η συνέντευξη επιστρέφει στη διαδικασία επιλογής των διευθυντών των σχολείων της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας θα αλλάξει τον τρόπο επιλογής των στελεχών, ξεκινώντας από τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Από την άλλη, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου κρατά στην... αναμονή τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον αριθμό και χρονοδιάγραμμα διορισμών στην εκπαίδευση. Ως προς την αξιολόγηση, ο υπουργός προανήγγειλε νομοσχέδιο μόνο για την αποτίμηση και αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου. Το ν/σ δεν θα αφορά τους εκπαιδευτικούς.

Αυτό είναι το Dot, το πρώτο hi tech ρολόι αποκλειστικά για τυφλούς ανθρώπους

Τα καλά νέα μπορεί να μην είναι πολλά αυτή την περίοδο, όταν όμως καταφθάνουν είναι καλύτερα από κάθε προσδοκία.

Σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο smartwatch με το όνομα Dot, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους ανθρώπους που έχουν χάσει (ή γεννήθηκαν χωρίς) την όρασή τους. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο αυτής της κατηγορίας, καθώς όσα ρολόγια προσπάθησαν να καλύψουν το εν λόγω κενό στην αγορά μέχρι σήμερα, βασίζονταν σε ηχητικά βοηθήματα. Το Dot, αντίθετα, εμφανίζει την ώρα χρησιμοποιώντας το σύστημα Μπράιγ. Πιο συγκεκριμένα, η στρογγυλή επιφάνειά του έχει τη δυνατότητα εμφάνισης τεσσάρων χαρακτήρων στην οθόνη κάθε φορά, οι οποίοι και αναγράφουν την εκάστοτε ώρα σε μορφή Μπράιγ.

To πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Tο διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com. παρουσιάζει τη Δευτέρα το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η λεηλασία του σχολείου που δεν λειτούργησε ποτέ

Σε κάθε βήμα πατάει σε θρύμματα τζαμιών και χρησιμοποιημένες σύριγγες. Καθώς προσπαθεί να συλλάβει το μέγεθος της καταστροφής, η φιγούρα ενός άντρα ξεπροβάλλει πίσω του, τρεκλίζοντας στα χαλάσματα. Οι πλιατσικολόγοι απογύμνωσαν τα παράθυρα από τα κουφώματα, ξήλωσαν τα καλώδια, εξαφάνισαν μέχρι και τον ανελκυστήρα. «Τα διέλυσαν όλα», μονολογεί ο Κώστας Κούτας. «Τίποτα πια δεν θυμίζει γιατί χτίστηκε αυτό το κτίριο».

Παιδιά: Αυξάνονται οι δηλητηριάσεις με απολυμαντικά χεριών

Ολοένα και περισσότερα παιδιά αρρωσταίνουν επειδή καταναλώνουν απολυμαντικά χεριών, αναφέρει νέα έρευνα.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι μερικά παιδιά, ειδικά προς τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, τα καταναλώνουν επίτηδες, επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Δωρεάν ΩΡΛ εξέταση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Ακοή

Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ καθώς και τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Υγείαnet Αθηνών και Περιστέρι, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή (3 Μαρτίου 2017), προσφέρουν δωρεάν ΩΡΛ εξέταση σε παιδιά και ενήλικες. 

Η Lego τιμά με ειδική έκδοση τις γυναίκες επιστήμονες της NASA

Ένα μικρό βήμα για τη Lego, ένα μεγάλο βήμα για τις γυναίκες στην επιστήμη: η δανέζικη εταιρεία ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά νέες φιγούρες, τις «γυναίκες της NASA», ομοιώματα ηρωίδων που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία της αμερικάνικης υπηρεσίας διαστήματος.

Καινοτόμες δράσεις και νέοι αθλητές στο πρόγραμμα "Αθλητισμός για όλους"

Με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη νέων Ελλήνων αθλητών αλλά και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, η νεοσύστατη AMKE “Charity4U – Αθλητισμός για όλους”, ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεών της αλλά και παρουσίασε τους νεαρούς αθλητές που θα υποστηρίξει για την τρέχουσα χρονιά.

Σταθερότητα, αξιοπιστία, πολλές επιλογές

Τη σταθερότητα, το αδιάβλητο και την παιδαγωγική αξιοπιστία προτάσσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, σχεδιάζοντας τα συστήματα με τα οποία οι απόφοιτοι Λυκείου διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό αποδεικνύει μελέτη του ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (ΕΟΕ) για τα εξεταστικά συστήματα στην Ευρώπη, την οποία παρουσιάζει η «Κ». Ωστόσο, παρότι στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων, υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ –συνολικά 40 μικρές και μεγάλες αλλαγές από το 1964 έως και σήμερα–, οι οποίες υπαγορεύονται από την προσπάθεια των υπουργών Παιδείας να περιορίσουν την παραπαιδεία, ενισχύοντας τον ρόλο του Λυκείου, αλλά και από την πολιτική ισχύ κάθε επιστημονικού κλάδου καθηγητών που «προασπίζουν» τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας του μαθήματός τους και άρα τις θέσεις εργασίας του κλάδου.