Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Έτοιμοι για δακτυλο-ποδόσφαιρο;

Πηγή
Εδώ και αρκετές ημέρες κινούμαστε σε ρυθμούς ποδοσφαιρικούς. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ, φτιάξτε με τα παιδιά σας τις φιγούρες για το δακτυλο-ποδόσφαιρο και διοργανώστε το δικό σας Μουντιάλ!

Ο συγκλονιστικότερος φίλαθλος του φετινού Μουντιάλ

Ο βραζιλιάνος καθηγητής Hélio Surdos είχε υποσχεθεί στον νεαρό Carlos πως όταν η εθνική τους θα έδινε τον αγώνα με την Κροατία, θα ήταν μαζί του και θα τον βοηθούσε να αισθανθεί τον παλμό του γηπέδου. 

Με τη βοήθεια ενός άλλου διερμηνέα, ο Surdos κατασκεύασε μια λεπτομερή μικρογραφία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και πριν από το παιχνίδι, καθοδήγησε ο ίδιος τα χέρια του Carlos για να του εξηγήσει τις θέσεις. 

Γιατί τα νήπια φέρονται παράξενα;

Γιατί τα νήπια θέλουν να τρέχουν γυμνά, να τρώνε λάσπες και να χώνονται σε κουτιά ξέροντας ότι θα κάνουν έξαλλους τη μαμά και τον μπαμπά; Κι όμως, υπάρχει μια απόλυτα λογική εξήγηση για καθεμιά από τις αγαπημένες τους «παραξενιές».

Ένα app με νόημα

Μετά την εκτόξευση στην κορυφή του AppStore (και τον εκκωφαντικό κρότο που ακολούθησε το χάκεμά της) μιας ανούσιας -αλλά fun- δωρεάν εφαρμογής όπως το Yo, ας δούμε την εφαρμογή που πρότεινε με το παρακάτω concept-βίντεο μια ομάδα βέλγων φοιτητών Marketing στην Google.

Πρόκειται για ένα απλό στη σύλληψη αλλά πανέξυπνο "μεταφράστή" της νοηματικής γλώσσας σε κείμενο, στην οθόνη του smartphone, ώστε να είναι κατανοητή σε όσους δεν την γνωρίζουν, εκμεταλλευόμενος τις αυξημένες δυνατότητες που προσφέρει στα smartphones το ταίριασμά τους με εξωτερικούς αισθητήρες. 

Χαριστικό Παζάρι για παιδιά (Προσφυγικά)

Στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών διοργανώνεται  στη γειτονιά των Προσφυγικών χαριστικό παζάρι για παιδιά 3-13 ετών.