Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Δωρεάν εκτυπώσιμο: Super Wings Bingo

Παίζουμε Bingo με τους χαρακτήρες της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Super Wings! Κάθε παίκτης παίκτρια έχει μία κάρτα με διάφορους χαρακτήρες  Super Wings και κάθε φορά που κληρώνεται ένας από αυτούς, τον διαγράφει από την κάρτα του/της. Κερδίζει αυτός/ή που θα διαγράψει πρώτος/ή όλους τους χαρακτήρες από την κάρτα του/της και θα φωνάξει Bingo.

Κατεβάστε δωρεαν από εδώ και εκτυπώστε τις δύο εκδοχές του παιχνιδιού [κάρτες με 9 εικονίδια για ανταγωνιστικούς τύπους και με 12 για περισσότερες ισοπαλίες ;-) ]


Πώς θα δελεάσετε τα παιδιά σας να καταναλώσουν λαχανικά και φρούτα

Εχετε ένα παιδί, που όπως τα περισσότερα παιδιά δυστυχώς, αποφεύγουν να καταναλώνουν τις ημερήσιες μερίδες φρούτων και λαχανικών, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή τους; Η περίοδος του καλοκαιριού, με τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, τώρα που τελειώνουν και τα σχολεία και τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και χαλαρά, είναι μια από τις καλύτερες εποχές της χρονιάς, για να τα δελεάσετε. 

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος μυωπίας όσο πιο μορφωμένος είναι κανείς

Όσα περισσότερα χρόνια περνάει κανείς στα θρανία για να μορφωθεί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος μυωπίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία μάλλον επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιάζονται. Ως κύρια αιτία θεωρείται η ανεπαρκής έκθεση στο φως της μέρας.

Στα Χανιά θα λειτουργήσει καλοκαιρινό ολοήμερο σχολείο με μαθήματα οικολογίας

Τη λειτουργία ολοήμερου οικολογικού καλοκαιρινού σχολείου, κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Χανίων.

Το σχολείο θα λειτουργήσει σε τρεις περιόδους, διάρκειας τριών εβδομάδων για κάθε περίοδο, και σε αυτό μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 6- 12 ετών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, η πρώτη περίοδος λειτουργίας του σχολείου είναι 2-20 Ιουλίου, η δεύτερη περίοδος 23 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου και η τρίτη 13 - 31 Αυγούστου.

Το παιδικό Summer Camp του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινά

Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (25-29/06, 02-06/07, 09-13/07, 16-20/07, 23-27/07) κάνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα συναρπαστικό για τα παιδιά με διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Έτσι θα βοηθήσετε το νήπιο να ξεπεράσει τις φοβίες του

Τα μωρά και τα νήπια φοβούνται πολλά πράγματα και είναι πολύ φυσιολογικό. Το άγχος είναι η κατάσταση που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις νέες εμπειρίες και μας προστατεύει από τον κίνδυνο. Σε συνδυασμό με τη ζωηρή φαντασία τους, τα παιδιά μπορεί να τρομάζουν πάρα πολύ μπροστά στα έντομα, τα σκυλιά, το σκοτάδι, τους κλόουν, ακόμα και στην ηλεκτρική σκούπα. Δεν είναι τυχαίο που τα πολύ μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν τους φόβους με το να μιλούν συνέχεια γι αυτούς ή αν τους ζωγραφίζουν.

Μια αγκαλιά από την... Ελίζα για τα κακοποιημένα παιδιά

Το σημαντικό κενό που υπάρχει στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής κακοποίησης, κάτι το οποίο εντοπίστηκε και στις δύο πρόσφατες περιπτώσεις της Λέρου και της Ζακύνθου, έρχεται να καλύψει το πρώτο Παιδιατρικό Νοσοκομειακό Κέντρο Αντιμετώπισης της Κακοποίησης στην Ελλάδα. Η Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσιώτη» της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε από την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ και αποτελεί τον πρώτο στην Ελλάδα νοσοκομειακό χώρο για την εξέταση και διεπιστημονική αντιμετώπιση βρεφών και παιδιών με υποψία κακοποίησης ή παραμέλησης. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα εργάζονται ομάδες για τη διαμόρφωση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Δίνουν Πανελλαδικές και οι γονείς;

Τα παιδιά στην ηλικία των 10-12 ονειρεύονται να γίνουν μόνο πιλότοι, ραλίστες, τραγουδιστές, δάσκαλοι, ηθοποιοί, παρουσιαστές, ποδοσφαιριστές. Θα αργήσει η ηλικία στην οποία θα γνωρίζουν το επάγγελμα της αρεσκείας τους. Και αυτή πάντως δεν είναι στα 17-18 – πόσω μάλλον σε μια εποχή τόσο ρευστή στην αγορά εργασίας λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. Το παιδί, φθάνοντας στη Β΄ Λυκείου, απλώς έχει αρχίσει να σκιαγραφεί μέσα του τον επιθυμητό στόχο σχολής, εκτός κι αν είναι τόσο αποφασισμένο από πολύ νωρίς, οπότε μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε τον γονεϊκό δάκτυλο πίσω από μια τόσο σπάνια αποφασιστικότητα. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να ακούσετε έναν 18χρονο να θέλει, όταν φτάσει στα 30, να γίνει δικαστής σε Ειρηνοδικείο για να εκδικάζει τις μικροδιαφορές μεταξύ των γειτόνων ή να επιθυμεί να γίνει οδοντίατρος στο Παγκράτι για να σφραγίζει κυνόδοντες! Ή μήπως πιστεύουμε ότι ένας έφηβος μπορεί να έχει πάρει μια τόσο συνειδητή απόφαση που απαιτεί κατάθεση ψυχής ώστε να γίνει γιατρός ή νοσοκόμος; Όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι ελάχιστες.

Παιδιά-ερευνητές στην καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Βιβλιοθήκες-εργοστάσια δεδομένων. Αυτό είναι είναι το θέμα της νέας εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης που θα υλοποιηθεί το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών που απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 14 ετών.

Τίτλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 της Εθνικής Βιβλιοθήκης, είναι «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» και πραγματοποιείται από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 σε 148 βιβλιοθήκες (δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα, που ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν στα παιδιά πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.

Παιγνίδια…Έμφυλης ισότητας

Βραβεύτηκαν επιτραπέζια παιγνίδια και βιντεοταινίες που έφτιαξαν ομαδικά, αγόρια και κορίτσια Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Του Μάριου Δημητρίου