Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Duetto buffo di due gatti


Δείτε την παρτιτούρα του κομματιού.

Πρότυπος σταθμός για 100 και πλέον νήπια

Στέγη για 100 και πλέον νήπια που κινδύνευσαν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, λόγω των αυξημένων αιτήσεων από γονείς για παιδικό σταθμό, εξασφάλισε ο δήμος Καλαμαριάς. Με τη γενναιόδωρη δωρεά του ζεύγους Αναστάσιου και Ιουλίας Μπίλλη δημιουργήθηκε στην περιοχή ένας υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός, πλήρως εξοπλισμένος με παιδαγωγικό υλικό ειδικών προδιαγραφών, πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Βότση.

Νομοσχέδιο για το Π.Ι. ;

Στην ουσιαστική κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αφού αλλοιώνεται ο δημόσιος και ανεξάρτητος χαρακτήρας του, προχωρά το υπουργείο Παιδείας μετά τη δημιουργία νέου φορέα στον οποίο συγχωνεύονται ακόμη 3 οργανισμοί. Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Με σχέδιο νόμου, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Ε» και θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Γενάρη, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μετατρέπεται από ανεξάρτητη υπηρεσία που είναι σήμερα σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με διορισμένο από τον υπουργό Παιδείας 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

«Απάτη» η διαβόητη έρευνα που συνέδεσε τα παιδικά εμβόλια με τον αυτισμό

Η πρώτη και η πιο γνωστή από τις μελέτες που συνέδεαν το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR με εμφάνιση αυτισμού ήταν στην πραγματικότητα μια «καλοστημένη απάτη», βασισμένη σε παραπλανητικά στοιχεία, δείχνει νέα έρευνα στο British Medical Journal.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 1998 στην έγκριτη επιθεώρηση Lancet, έπεισε χιλιάδες γονείς να παραλείψουν τον εμβολιασμό ως επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επιδημίες στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσοστά εμβολιασμού δεν έχουν ακόμα ανακάμψει.

Συνέδριο: «Νευροψυχιατρικές, Ψυχολογικές & Κοινωνικές Εξελίξεις και Προκλήσεις»

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Εκ μέρους της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.), έχουμε την τιμή να σας καλωσορίσουμε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της εταιρείας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, 2011 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Διάλεξη από το Κεντρο Ημέρας - ΕΕΠΑΑ Παραρτημα Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται με επιτυχία από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων με στόχο την ενημέρωση των μελών και φίλων με θέματα γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

Αναλυτικότερα η πρώτη διάλεξη είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:30 το πρωί και έχει θέμα: "Νεότερα θεραπευτικά δεδομένα για τον αυτισμό". Εισηγητής είναι ο κος Φρανσίς Κωνσταντίνος. Η διάλεξη θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας του παραρτήματος, Βερατίου 5 ( πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό ).

Περισσότερς πληροφορίες στο 2310 241287 ή στο thess_seminar@autismgreece.gr