Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

26 φράσεις για να ηρεμήσουμε ένα θυμωμένο παιδί

Είτε το παιδί σας ξεσπάει απότομα και γρήγορα, είτε χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει στα όριά του, σίγουρα θα έχει όφελος από τις δεξιότητες διαχείρισης του θυμού.Την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα θυμού ενός νηπίου ή την ψυχρή αδιαφορία και την απάθεια ενός εφήβου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω φράσεις. 

Βοηθήστε τα παιδιά να κοιμηθούν καλά

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των παιδιών. Ένας καλός ύπνος βοηθά τα παιδιά να συμμετέχουν σε νέες εμπειρίες, να εμπλακούν θετικά με τους άλλους και να αναπτύξουν δεξιότητες μνήμης και προσοχής. Όταν τα παιδιά κοιμούνται, ο εγκέφαλός τους εργάζεται ενεργά για να σχηματίσει νέες συνδέσεις, επιτρέποντάς τους να είναι σωματικά πιο χαλαρά και διανοητικά σε εγρήγορση όταν ξυπνούν. Ως γονέας, κατέχετε σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσετε το παιδί σας να καθιερώσει υγιείς συνήθειες ύπνου.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια χωρίς δράκους

Σχολή τείνει να δημιουργήσει η Νίνα Φρίμαν, χάρη στην επιτυχία του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Πώς το κάνεις;», που σχεδίασε το 2014. Η Φρίμαν επέλεξε ως ήρωα του παιχνιδιού έναν αμήχανο έφηβο, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να καταλάβει τις λειτουργίες της γενετήσιας πράξης. Το παιχνίδι δεν έχει «πίστες», δεν υπάρχουν δράκοι προς εξόντωση και οι παίκτες εξασφαλίζουν πόντους μόνον εφόσον χρησιμοποιήσουν σωστά τις κούκλες της προσομοίωσης. «Σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς στη θέση άλλου ανθρώπου και να ζήσεις τη ζωή του», λέει η ίδια.

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για κάθε σχολή

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε χθες, τους πίνακες με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Λυρική Σκηνή: Έφηβοι χάνουν τη… φωνή τους και βιώνουν το πιο θερμό χειροκρότημα

Δυναμική επιστροφή μετά την πανδημία για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Λυρικής Σκηνής, με όλους όσοι συμμετείχαν φέτος σε αυτές να παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος αλλά και την Εναλλακτική Σκηνή. Μέσα από εργαστήρια διάρκειας κάποιων μηνών παιδιά και έφηβοι, που μέχρι πρότινος δεν είχαν κάποια επαφή με τον κόσμο της τέχνης, γίνονται οι πρωταγωνιστές παραστάσεων, εκπλήσσοντας με το αποτέλεσμα και την ποιότητα της δουλειάς τους το κοινό. Την προηγούμενη Κυριακή σειρά είχε το Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη, που παρουσίασε την παράσταση μουσικού θεάτρου Untitled for now: an old fable, σε μουσική Άντη Σκορδή και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.

Ολοήμερο σχολείο: Απασχόληση για παιδιά, διευκόλυνση για γονείς – Το νέο καθημερινό πρόγραμμα

Εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, παιδική επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για ορισμένα από τα αντικείμενα-δραστηριότητες με τα οποία μπορούν να απασχοληθούν οι μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο του νέου διευρυμένου ωραρίου του ολοήμερου σχολείου, έως τις 5.30 το απόγευμα από τις 4 μ.μ., που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από τη σημασία της χρονικής επέκτασης του ωραρίου για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων, το υπουργείο Παιδείας μιλάει και για «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων του ολοήμερου σχολείου, με κατεύθυνση πολύ πιο βιωματική, με έμφαση σε τέχνες, δημιουργικές προσεγγίσεις. Τα παιδιά θα επιστρέφουν σπίτι και θα έχουν ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και δραστηριότητες με την οικογένειά τους. Επίσης, η πρόσβαση των μαθητών σε ένα πιο διευρυμένο, ποιοτικό και δωρεάν πρόγραμμα αμβλύνει τις ανισότητες που προκύπτουν από τα εξωσχολικά ερεθίσματα μαθητών διαφορετικών κοινωνικοοικονομικών ομάδων».

ΗΠΑ: Ενα κοριτσάκι δύο ετών έχει το υψηλότερο IQ σε όλο τον κόσμο

Οι γονείς της δίχρονης Ισλα Μακνάμπ κατάλαβαν για πρώτη φορά -αυτό που όλοι οι γονείς θέλουν να πιστεύουν για τα παιδιά τους κι ας μην είναι αλήθεια- ότι πρόκειται για ιδιοφυία, όταν βρήκαν σχηματισμένες λέξεις από πλαστικά κομμάτια με γράμματα της αλφαβήτου, σε ολόκληρο το σπίτι. Το κοριτσάκι, που μεγαλώνει στο Λούισβιλ του Κεντάκι στις ΗΠΑ σχημάτισε τη λέξη «καναπές» με το παζλ αυτό και το άφησε δίπλα στον καναπέ. Δίπλα στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης βρέθηκε η λέξη «TV» και κοντά σε μία υφασμάτινη πετσετούλα της μικρής με σχέδιο τιγρέ βρέθηκε η λέξη «γάτα», όπως αναφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της Telegraph. 

Πανελλαδικές 2022: Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα

Πανωλεθρία στο Γραμμικό Σχέδιο, γενικά βελτιωμένη εικόνα στις ξένες γλώσσες. Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει από τη δημοσιοποίηση, χθες, των επιδόσεων των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα. Η ανακοίνωση επιτρέπει στο σύστημα του υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαρίσει ποιοι υποψήφιοι έχουν καταφέρει να περάσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάθε τμήματος, και άρα να αρχίσει η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τα ΑΕΙ και τα δημόσια ΙΕΚ. Πέρυσι η σχετική προθεσμία είχε αρχίσει στις 19 Ιουλίου.

Τι είναι η προσωπαγνωσία από την οποία πάσχει ο Μπραντ Πιτ

Ο ηθοποιός Μπραντ Πιτ αποκάλυψε, πριν λίγες μέρες, ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτήν, ωστόσο, παραδέχτηκε πως εδώ και χρόνια, δυσκολεύεται πολύ στο να αναγνωρίσει πρόσωπα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η σπάνια νευρολογική διαταραχή θα τον οδηγήσει στο τέλος της καριέρας του. Τι είναι λοιπόν η προσωπαγνωσία;

TikTok: Εφτά παιδιά έχουν πεθάνει από το Blackout Challenge

Σε νομικούς μπελάδες έχει μπει το TikTok αφού γονείς που ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους πέθαναν παίζοντας το Blackout Challenge.

Σε μία από τις μηνύσεις μάλιστα αναφέρεται πως εφτά παιδιά πέθαναν πέρυσι πραγματοποιώντας το challenge, αφού η εφαρμογή «τους προέτρεψε να πνιγούν χρησιμοποιώντας ζώνες, λουριά και άλλα παρόμοια αντικείμενα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους». Όλα τα παιδιά ήταν κάτω των 15 ετών, αναφέρει το The Verge.