Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Πόσο καλά γνωρίζεις τους πιγκουίνους;

Τα παιδιά διψούν για ποδήλατο

Το στιγμιότυπο της φωτογραφίας είναι ειδυλλιακό. Ένα παιδί κάνει ποδήλατο, άνετα, χωρίς να κινδυνεύει, στην παραλία του Φλοίσβου, δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για έναν χώρο που αποτελεί πόλο έλξης για οικογένειες, μπαμπάδες και μαμάδες που ποδηλατούν μαζί με τα παιδιά τους.

Τα παιδιά διψούν για ποδήλατο αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσα στις πόλεις έχουν ελάχιστους χώρους για να κάνουν πετάλι. Τουλάχιστον χωρίς να κινδυνεύουν. Οι ποδηλατόδρομοι είναι προς το παρόν εξαιρετικά λιγοστοί.

Ξέρεις πως Νιώθω; (Πρόσκληση συμμετοχής Europe Direct – ΚΕΔΗΘ)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – ΚΕΔΗΘ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, δίνει το λόγο στους μαθητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης που, άμεσα ή έμμεσα, έχουν βιώσει απειλή ή και βία εντός του σχολικού περιβάλλοντος και τους παρακινεί να γράψουν μια επιστολή. 

Η εγκύκλιος για τη Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια

Το κρίσιμο ζήτημα της Δημοκρατικής Συνύπαρξης και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων τίθεται στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2018 -2019 στα Γυμνάσια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια, Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) όλης της χώρας.

Περισσότερο επιβλαβής για τα παιδιά ηλικίας 7-14 ετών ο χωρισμός των γονιών

Ο χωρισμός των γονιών, με ή χωρίς διαζύγιο, είναι πιθανότερο να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών τους ηλικίας επτά έως 14 ετών, ενώ το πρόβλημα είναι μικρότερο έως ανύπαρκτο για τα μικρότερα παιδιά, υποστηρίζει μια βρετανική έρευνα.

Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στην Εκπαίδευση με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Τα 16 βασικά σημεία του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, κωδικοποιεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Χιλή: 10χρονος παραδίδει μαθήματα αστρονομίας για να αγοράσει στολή αστροναύτη

Στην αυλή του σπιτιού που μένει ο 10χρονος Ρικάρντο Μπαρίγκα, στο Πίρκε της Χιλής, είναι διασκορπισμένα διάφορα παιχνίδια: ένας φουσκωτός μονόκερος, μια μπάλα ποδοσφαίρου αλλά και ένα τηλεσκόπιο αξίας 3000 δολαρίων. 

Η μάστιγα της οθόνης: 500 παιδιά στο Παίδων για απεξάρτηση

Συγκλονίζουν οι αριθμοί που καταγράφουν τον εθισμό των παιδιών στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα social media και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Η Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-θεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου μιλάει στο Open TV και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται... «Το πρόβλημα είναι οι δραστηριότητες στο μέσο, όχι το μέσο καθ’ αυτό. Κατά βάση τα social media και τα παιχνίδια είναι αυτά που προκαλούν εθισμό, γιατί υπάρχει η άμεση ικανοποίηση, όπως π.χ. τα likes.

ΗΠΑ: Πατέρας φτιάχνει ιγκλού για την κόρη του που είναι άτομο με αναπηρία

Ένας πατέρας από το Οχάιο αποφάσισε να χτίσει ένα ξεχωριστό ιγκλού από χιόνι για την κόρη του που είναι Άτομο με Αναπηρία. 

Το ξεχωριστό αυτό σπίτι ιγκλού έχει μια μεγαλύτερη και ψηλότερη μπροστινή βεράντα από ό, τι τα περισσότερα και έτσι η κόρη του Γκρεγκ Έιχορν, Ζαχάρα, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό με το αναπηρικό της αμαξίδιο.

Σετ γονιδίων συνδέεται με τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά

Οι ερευνητές έχουν βρει ένα σετ γονιδίων που θεωρούν ότι συνδέεται με την προθυμία μας να παίρνουμε ρίσκα. Αν και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο γονίδιο ρίσκου, πιστεύουν ότι οι 124 γενετικές παραλλαγές που ανακάλυψαν μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γενετική της Φύσης, αποδεικνύει την επιρροή της γενετικής σε πολλές συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Προσφυγόπουλο πνίγηκε στην Μεσόγειο – Είχε ράψει στα ρούχα του τοv έλεγχο του σχολείου

Ως πότε θα θεωρείται αυτονόητος ένας κόσμος όπου τα παιδιά πεθαίνουν πριν μεγαλώσουν; Η ιστορία ενός 14χρονου αγοριού από το Μάλι που πνίγηκε στην Μεσόγειο αναζητώντας την ελπίδα στην προσφυγιά συγκλονίζει: Επάνω στα ρούχα του, στο εσωτερικό του μπουφάν του, το παιδί είχε ράψει τον έλεγχο με τις επιδόσεις του στο σχολείο… Δεν είχε έγγραφα, ούτε χρήματα, ο έλεγχος ήταν το μόνο που είχε πάρει φεύγοντας από το σπίτι.